-
Nitka
Tak się złożyło,że początek wakacji spędzę w domu,czyli właśnie w Warszawie. Pomyślałam,że jest to idealny czas,aby poznać lepiej moje miasto o którym wiem tak przerażająco mało i wpadłam na taki oto pomysł. Tzn,możnaby założyć grupkę osób w podobnej sytuacji (ludzi,którzy chcę pożytecznie spędzać czas) i organizować wakacyjne spacerki po naszej stolicy. Oczywiście przydałoby się pare osób,które znają historię naszego miasta i mogliby objąć role ,,przewodników''. W ten sposób możnaby nie tylko zaznajomić się z planem Warszawy,ale także poznać jej historię no i oczywiście nowych znajomych,nie mówiąc już o pożytecznie spędzonym czasie. Co o tym myślicie drodzy gronowicze? Ktoś się pisze na ten pomysł? Piszcie,bo wakacje już za tydzień (!!!) :)
pozdrawiam wszystkich
Nitka -
gmyz
Myślę, że to może być ciekawe. Akurat w Warszawie będę tylko w sierpniu, jeśli chodzi o wakacje, ale pomysł jest dobry. Jeśli zbierze się dużo ludzi, to może być naprawde fajnie. -
Hania
-
BorysR
-
-
-
Nitka
-
Piotr
Też się na to piszę :] Całą Polskę zwiedziłem a Warszawy nadal nie...
Jakąś listę mailingową może założymy; >? -
Anonim
-
Nitka
Właśnie,trzeba by ogólnie jakiś plan tras naszych wymyślić,no i naprawdę fajnie by było,gdyby ktoś znał jako tako historię Warszawy,żebyśmy po wakacjach szpanowali wiedzą; P Proponuję także już wstępnie ustalić terminy spacerków,żeby później na ostatnią chwilę nie było,bo nikt nie przyjdzie :) -
Lidia.
Pisze sie :)
I, w ostatecznosci, mozemy sie tez podzielic "wiedza"- na kazda planowana wyprawe inny fragment miasta i inna osoba, ktora ogarnie najciekawsze informacje zeby opowiedziec innym. -
Anonim
Zawsze możecie sobie pomagać Spacerownikami, już są 2 wydane w formie książkowej. Spacery te są krótkie, ale jeśli będziecie się zatrzymywać przy ciekawych obiektach, robić fotki itd., to zejdzie się parę godzin :-)
Ps. Nie każdy ma wakacje za tydzień; ( -
Anonim
Tak jak Bakuk i Cvn piszą.
Po pierwsze primo - temat "Wyprawy" jest tu bardzo pomocny i wskazany do "ustawek"; ) po drugie - gdyby brakowało przewodnika z dużą wiedzą, "Spacerowniki" są tu naprawdę pomocne. -
Anonim
Spragnionym wycieczek po Warszawie polecam też forum werttrew.fora.pl -
Nitka
-
Anonim
-
Anonim
Ja się piszę na wyprawy:) To będzie zależne od pracy,bo w te wakacje postawiłam na zarabianie,ale jestem chętna. -
Nitka
-
Basia
Jestem Warszawianką od urodzenia ale powiem wam szczerze ,że całej Warszawy nieznam choć się zgubić nie zgubie:) ale ciążko by mi było grupę ludzi poprowadzić jako przewodnik bo wiedzy to mam wcale co gdzie i kiedy się wydażyło ,pomysł jest fajny ale do takiej wyprawy ,żeby było fajnie to potrzebna jest wiedza ,chętnie bym się przyłączyła i poznała Warszawe lepiej chociaż do pewnego momentu wydawało mi się ,że ją znam ale jak przeczytałam pomysł okazuje się ,że chyba nie podjęła bym się takiego wyzwania pozdrawiam -
Nitka
A może zrobimy coś takiego :
Podzielmy Warszawę,no załóżmy standardzik - dzielnicami. I każdego dnia przechodzimy jedną dzielnicę. Każda z osób wypowiada się na jej temat,poleca fajne miejsca,opowiada anegtotki,obala mity itd. Tak,że działamy grupą. No i wtedy to by się przydała przynajmniej jedna osoba z danej dzielnicy,która by prowadziła tak generalnie. Kiedy jedna osoba opowiada,to faktycznie może niewypalić,ale jak każdy doda coś od siebie,to mogą być fajne efekty :)
Co o tym myślicie? -
Basia
Nitka skoro założyłaś ten blog to masz prawo do kierowania,masz dobre chęci rozkręcić towarzystwo i uważam ,że to dobry pomysł podzielić się na dzielnice niech chętne osoby się zdeklarują i przez dwa miesiące wakacji obejdziecie całą Warszawę wzdłóż i w szesz jestem za ,szkoda tylko ,że z wami nie będę mogła brać udziału
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne