Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • monia

Czy wie ktoś może gdzie najczęściej można spotkać erasmusów w Warszawie? Gdzie się udają po zajęciach i gdzie sie bawią? Z góry dzięki za wszelkie wpisy.
  • a

o ho ho ho, ktoś by sobie boyfrienda z zagranicy chciał przygruchać, co? =)
    spróbuj w Undergroundzie.
  • monia

Nie, absolutnie nie o to chodzi. Po prostu syndrom poerazmusowy będzie mi dokuczał po powrocie i nie chcę stracić kontaktu z językami i środowiskiem m-narodowym. Poza tym mam zamiar zostać mentorem. Dlatego też chciałabym poznać erasmusów i wymienić się z nimi opinią na temat erasmusa.
  • Anonim

ostatnio trafiłam do autobusu nr 517 którym cała grupa Erazmusów udawała się na imprezę; ) wysiedli koło Blue City więc może do Lucid'u szli.
    A tak serio to spróbuj poszukać Erazmusów przez couchsurfing, przez Mentora lub Tandem, słyszałam też coś o spotkaniach Hiszpanów w Indeksie,ale to jakoś dawno było, co więcej...? hm... Polonicum.
    Na razie nic mi więcej do głowy nie przychodzi.
  • Sandra™

Ja wiem gdzie oni mieszkają bo sama im to mieszkanie zalatwialam (mają wynajęte) ale podac adresu nie moge....

najlepiej lapac ich w stołecznych klubach; p
  • Hopl@

nie wiem czy dokladnie o to chodzi ale mam cala grupe takich znajomych, studentow medycyny z Canady i USA, oraz juz pracujacych u nas francuza i wlocha... a gdzie sie bawia? hehe gdzie maja ochote. czesto bywaja w kasynie hotelu hilton.
  • Anonim

polecam kazda uczelnie wyzsza miedzy wrzesniem a pazdziernikiem - przed dziekanami i rektoratami; )
  • Anonim

wlasnie...w sumie w kazdej prawie uczelni praktykuja wymiane w mniejszym lub wiekszym stopniu :)
  • Dreamcatcher.

Na Starej Ochocie jest akademik erazmusów (bodajże tych z uw, bo nie wiem czy tak ogólnie) - wystarczy pokręcić się w tamtych okolicach, a co chwila kogoś spotkasz;) swojego czasu często się tamtędy przechadzałem i różne języki się słyszało;P
  • Miya

poza tym zgłoś się do ESN - działa przy każdej uczelni:)
    Imprezy integracyjne dla erazmusów sa prawie codziennie:D
  • monia

Bardzo się cieszę z podanych wyżej informacji:-) przynajmniej wiem konkretniej gdzie częściej bywać. Jeśli chodzi o ESN to oczywiście, będę próbowała.Tylko że studiuję na prywatnej, gdzie tego rodzaju działalność nie bardzo funkcjonuje:-/
  • Miya

poszukaj na UW
    albo na PW
    oni sa mimo wszystko dosyc otwarci
    zwlaszcza jezeli chodzi o integracje :D
  • polski gangsta na tanich felach

Jedna z tych światowych polskich dam od Sajmona M. poznała Go na Nowym Świecie.
  • Anonim

polecam facebook i tam grupy erasmusow w Warszawie. np. na Koźmińskim:) Jutro idziemy z nimi do Fresha jesli Cie to urzadza:)

a depresje poerasmusowa rozumiem doskonale i takze polecam ESN. nie ma lepszego lekarstwa:)
  • monia

o właśnie, na facebooku na pewno poszukam:-)
    ja już się obawiam syndromu poerazmusowego, dlatego już teraz szukam kontaktów:-)
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)