Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

WITAM
    ZA 2 TYGODNIE PRZYJEŻDŻA DO MNIE RODZINA Z WŁOCH, GDZIE ICH ZABRAĆ OPRÓCZ NAJCZĘCIEJ UCZĘSZCZANYCH MIEJSC TYPU ŁAZIENKI, WILANÓW CZY STARÓWKA?
  • niewinna czarodziejka

Muzeum Powstania Warszawskiego. Pałac Kultury. Na Pragę Północ. I zależy od wieku... Bo jak młodzi to do jakiegoś klubu oczywiście. A jak starsi, to może filharmonia?
  • Anonim

35-45 LAT
  • kamura

Pokazać im można też Powiśle, szczególnie nowy budynek BUW-u, cudzoziemcy się nim zachwycają. Poza tym wieczorem można pokazać warszawskie mosty - np. Świętokrzyski na tle Syrenki.
    Z okolic Łazienek to ulica Agrykola - tu można pokazać im ostatnie działające jeszcze latarnie gazowe.
    Z zielonych miejsc to Park Ujazdowski, osiedle domków fińskich i jak już jesteśmy w okolicy, to koniecznie uliczkę Profesorską odchodzącą od Myśliwieckiej i willowe domki artystów. Potem można się przespacerować też Parkiem Kultury na tyłach Sejmu. Tam też jest bardzo ładnie.
    Jeśli zabierać ich na szczyt PKiN to radzę wieczorem. W dzień panorama na blaszaki w centrum jest niezbyt zachęcająca. Za to nocą Warszawa oświetlona z góry wygląda przecudnie.
    Jeśli już oglądać panoramę miasta w dzien to radzę ich zabrać na taras widokowy w wierzy kościoła Św. Anny, stamtąd rozciąga się przyjemny widok na Plac Zamkowy, Starówkę, dachy Krakowskiego Przedmieścia. A w oddali widać warszawski Manhattan - fajne połączenie tradycyjnej architektury i nowoczesności.

• niewinna czarodziejka

Można też ich zaprać do cafe Panorama na samej górze hotelu Mariott.. i stamtąd oglądać miasto nocą..
    I jeszcze przespacerować się w okolicach MDMu coby pokazać powojenny klimat miasta.
  • Anonim

zakłady Ursus
    powazki
    Las Kabacki
  • pepe2

Ogród BUW na Dobrej super widoki na Wisłę i Starówkę.
    Muzeum Powstania Warszawskiego.

A najlepiej wsadzić w łódkę i spławić ich do Malborka...; )
  • Anonim

dzieki za info jesli ktos zna jeszcze jakies ciekawe miejsca to chetnie skorzystam
  • Anonim

zalezy ile czasu masz na to pokazywanie:)
    z tego co jeszcze niewymienione: mozna sie przejsc od placu 3+ alejami ujzadowskimi miedzy ambasadami i potem do lazienek, z mojego doswiadczenia wynika ze obcokrajowcom sie one podobaja bardzo, nie wiem dlaczego:P ale to rzecz jasne kwestia indywidualna zupelnie
    do fotoplastykonu! na pewno czegos takiego nie znaja;)
    teras w PKiN to atrakcja niewatpliwa, ale w moim odczuciu dosc kosztowna
    poza tym jak zglodnieja to mozna ich gdzies na pierogi zabrac
  • Anonim

ach no i oprocz ogrodu na buwie (koniecznie!) to nad wisle sie przejsc mozna, jelonki pokazac, syrenke;)
  • Anonim

las Bielański
    bardzo miły spacerek, piękny pokamedulski Kościół i... osioł gratis :)
  • Anonim

Cytadela, Taras widokowy w Palacu, Zelazowa Wola...Wielu ludzi jezdzi ogladac Stadion X lecia traktujac to jako "dziw"...zdecydowanie Muzeum Powstania!...No i Praga-stare zdezelowane kamienice, Brzeska, Kaweczynska (Bazylika), Mala, Stalowa itd...Po Wytworni Wodek Koneser organizowane sa wycieczki...
  • Koszmarek

dodać trzeba wilanów i łazienki.. może grób nieznanego żołnierza i powązki?
  • Anonim

ja sie przyłączam do pytania, na długi wekend majowy przyjeżdża do mnie dwójka Niemców (młodych;)), wprawdzie jedziemy też na Mazury, ale zostaje jeszcze 5 dni w warszawie.. a co myslicie, żeby pokazać im starą pragę? no i do którego klubu ich zabrać?
  • Koszmarek

stodoła?
  • Anonim

ah, z doświadczenia wiem, że obcokrajowcom podoba się nasz główny kampus UW. a jako nowoczesna strone warszawy można pokazać metropolitan.
  • Jakubd

>*BETI* napisała:
    >WITAM
    >ZA 2 TYGODNIE PRZYJEŻDŻA DO MNIE RODZINA Z WŁOCH, GDZIE
    >ICH ZABRAĆ OPRÓCZ NAJCZĘCIEJ UCZĘSZCZANYCH MIEJSC TYPU
    >ŁAZIENKI, WILANÓW CZY STARÓWKA?

Moze tu:
    http://plfoto.com/1056765/zdjecie.h...

mozesz tez idac z Pl.Bankowego na Starowke zachcaczyc o Redute Bank:
    http://public.fotki.com/Jakubd/jaku...

• Anonim

Właśnie przerobiłam wizytę Niemców i bardzo duże wrażenie zrobiły na nich fotoplastikon: http://www.fotoplastikon.stereos.co...
    Praga - Ząbkowska do Konesera i w drugą stronę okolice ulicy Okrzei; Nowe Miasto - plac Krasińskich, gmach Sądu Najwyższego, Pomnik Powstania Warszawskiego, ulica Freta i okolice; MDM wieczorem i plac Zbawiciela, BUW, pomnik studenta i kampus, Umschlagplatz i Muzeum Powstania Warszawskiego, Złote tarasy ze względu na architekturę i kontrast z Centralnym. A z restauracji, kafejek i klubów bardzo im odpowiadały Pierogarnia na Bednarskiej, Green Way na Szpitalnej, Tarabuk na Browarnej, Czuły Barbarzyńca, Coffee Heaven, Tygmont, Indeks.
  • Michal Mauromichalis

polecam wszytskim http://www.pipin.pl
  • nadal nie mam siły

Powiśle razem z Mariensztatem! i jelenie.
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)