Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kac perski

Wystartowała niedawno nowa stacja tvn'u, poświęcona w całości naszemu miastu. Jakie są Wasze opinie o tym kanale?
  • BANDIT

kilka razy trafilam na ten kanal, jest dosc ciekawy, tylko te non stop powtarzane pozycje troche psuja jego "urok".
  • Anonim

chętnie bym obejrzał, ale on się chyba powinien nazywać TVN Warszawskie Kablówki :/
  • j

akcje w stylu widok z kamery przez 2h a potem przez 2h telezakupy w srodku dnia nie sa najelpszym pomyslem :]
  • Body

nie są, choć niektóre programy są pomysłowe, nietypowo, ale ciekawie prowadzony jest Błyskawiczny Program Historyczny, fajna akcja też z przerywnikiem - jazda tramwajem nr 9, mogłaby być tylko większa różnorodność :).
  • LENKA łapie chwile ulotne...

Oglądałam wywiad z Sojką, który mieszka na Saskiej Kępie. I wywiad był bardziej o Saskiej iż o Sojce. Fajnie.
    A co do 2h widoku z okna i telezakupów - rozkręcą się. Może na początek nie mają ramówki na 24/7, ale wszystko z czasem (choć na TVN Style są non stop powtórki).
  • BANDIT

jesli beda mieli ogladalnosc to napewno sie "rozkreca".

faktycznie akcja z tramwajem ciekawa :))
  • senner

co z tym tramwajem?
    nie mam czasu jakoś tv oglądać, a jak na razie trafiałem tylko na widok z kamery na marszałkowską..
  • Krzysiek

z tym tramwajem to tak:
    z przodu masz kamere, rejestruje trase, i co chwila sie pojawiają informacje na temat miejsc, ciekawostki itd. Czyli mozna powiedziec telewizyjny przewodnik :)
    Bardzo fajne według mnie, myślę że w krótce zrobią jeszcze parę linii :)
  • senner

eh...
    ktoś jest nadwrażliwy co do spamu..

to napiszę że sam zrobiłem coś podobnego w wakacje tylko że za pomocą zdjęć. efekty można zobaczyć w mego autorstwa grze internetowej - adres w profilu

[może być, czy też usuniecie?]
  • B.

szkoda, że "tylko dla znajomych"

Co do TVN warszawa to moim zdaniem kwestia czasu i może być nie najgorszym kanałem:)
  • Anonim

>Body napisał
    >nie są, choć niektóre programy są pomysłowe, nietypowo,
    >ale ciekawie prowadzony jest Błyskawiczny Program
    >Historyczny, fajna akcja też z przerywnikiem - jazda
    >tramwajem nr 9, mogłaby być tylko większa
    >różnorodność :).

oo, liczyłam na to, że jest więcej linii... ale fakt, pomysł niezgorszy : ) czekam na rozkręcenie się : )

hmm, a może potrzebują pracowników...? : P
  • Kac perski

Co do mnie, to uważam, że wszelkie niedociągnięcia wynikają ze świeżości i "nieotrzaskania" ekipy, co - tak przynajmniej optymistycznie zakładam - za jakiś czas się zmieni.
    Jednak uważam, że pewne rzeczy powinny się zmienić:
    1) program "Goście, goście": idea fajna, ale wykonanie KATASTROFALNE!!!!! Powinni zastanowić się jeszcze raz nad formułą programu, ale przede wszystkim: wyjebać z niego Elizabeth Dudę! Może ten program potrzebuję cudzoziemca, mówiącego po polsku i może powinien być to ktoś ładny, ale nie za cenę tak niskiego poziomu (żartu, rozmowy, jakichkolwiek umiejętności związanych z prowadzeniem programu...).
    2) stronę graficzną: to subiektywne, nie wiem, ale mnie nie przekonują te latające trójkąty, gęby zwykłych ludzi i ten irytujący jingiel. Zaznaczam, że jest to moja bardzo subiektywna ocena.
    3) mniej powtarzać programy - to już chyba ktoś tu zauważył zresztą.
    4) ostatnia uwaga: nauczyć osoby, które prowadzą te programy elementarnej wiedzy na temat Warszawy: tego, jak się nazywają niektóre miejsca, jak się te nazwy odmienia! Przykłady: dopełniacz od "Nowy Świat" brzmi: "Nowego Światu", a nie: "Nowego Świata". Dobra, powiecie, że się czepiam - zgoda, to mój rejon, więc jestem wrażliwy na to. Jednak grom we mnie strzelił, gdy innym razem usłyszałem na wizji słowo "Pola Mokotowskie". Co to ma znaczyć?

Za najbardziej udany program uważam "Kinetykę" - jest trochę za krótki, ale ma najlepszy klimat i jest prowadzony dość profesjonalnie (poza tym, że tę felerną odmianę "Nowego Światu", właśnie w nim usłyszałem... bez komentarza, mniejsza o szczegóły).
  • senner

>B. napisał
    >szkoda, że "tylko dla znajomych"
    >
    >Co do TVN warszawa to moim zdaniem kwestia czasu i może
    >być nie najgorszym kanałem:)

o, przepraszam

już naprawiłem
  • Olexy

co prawda nie miałam okazji zobaczyć jeszcze wszystkich programów, ale i tak niezmiernie cieszy mnie ten kanał. :D
    są rzeczy które mnie drażnią, np facet, który dziś prowadził program informacyjny- miał tekst ustawiony chyba jakoś powyżej kamery bo cały czas patrzył się w górę, a nie w obiektyw.
    myślę, że się jeszcze rozkręcą i poprawią wszystkie niedociągnięcia
  • Asik

A mnie jako prażankę zirytował wcześniej wspomniany Błyskawiczny Program Historyczny, w którym na koniec padło stwierdzenie:" to jest kościół MB Loretańskiej, ale wiecie zaczyna się ściemniać, a ja jestem na Pradze, więc... sami rozumiecie". No więc nie rozumiemy
  • Rob.Com

ja rozumiem, a Ty jako Prażanka, że pozwolę sobie jednak wielką literą nie kumasz? Co to byłby za program o Warszawie, który nie podkreslał by specyfiki Praskiego klimatu? Ja bym się obraził, czy nie rozumiał jakby ktoś to przemilczał...
    Bardziej wkurzają mnie te wszystkie teksty jak to "kultura" odzyskuje Prage i jak to super jest bezpiecznie...

Program się przyda. Ciężko to nawet nazwać alternatywą dla TVP3, gdzie interesuje mnie tylko Raport na gorąco, czy jakoś tak...
    Rozkręcą się, też tak myślę. oi!
  • Maniuś

a ja wolę TVP Info, najszybsza i najlepsza tv moim zdaniem. nawet gdybym miał kablówkę to bym nie oglądał, patrząc na styl tvn'u, to zapewne tvn Warszawa ma taki sam niski poziom jak cały tvn, te sztuczne żarty, próbują zwrócić na siebie uwagę, może na kimś się to udało, bo na mnie nie.
  • Maniuś

>Rob.Com napisał
    >ja rozumiem, a Ty jako Prażanka, że pozwolę sobie jednak
    >wielką literą nie kumasz? Co to byłby za program o
    >Warszawie, który nie podkreslał by specyfiki Praskiego
    >klimatu? Ja bym się obraził, czy nie rozumiał jakby ktoś
    >to przemilczał...
    >Bardziej wkurzają mnie te wszystkie teksty jak to "kultura"
    >odzyskuje Prage i jak to super jest bezpiecznie...

a byłeś na Pradze? widziałeś ten klimat? takiego nie zobaczysz po lewej "nowoczesnej" stronie. no i mamy najlepsze knajpki, jakich nie ma w centrum. i kamienice przedwojenne, brak wieżowców itp. i jest coraz bezpieczniej. po drugiej stronie wcale nie jest lepiej.
  • Asik

ja rozumiem, a Ty jako Prażanka, że pozwolę sobie jednak wielką literą nie kumasz? Co to byłby za program o Warszawie, który nie podkreslał by specyfiki Praskiego klimatu? Ja bym się obraził, czy nie rozumiał jakby ktoś to przemilczał...

-> Widzisz, dla mnie to nie było "podkreślanie specyfiki', ale granie na stereotypie. I tak naprawdę powierzchowne traktowanie tematu - skoro już miało być z nazwy błyskawicznie, to niech i było choć historycznie, a tak prowadzący zdążył tylko utwierdzić stereotyp, a zabrakło mu czasu na powiedzenie, że Praga uzyskała prawa miejskie wcześniej niż Warszawa i że nazwa ulicy, przy której był, wzięła się od ratusza
    A statystycznie najniebezpieczniejsze jest Śródmieście
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)