Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paulina

"Życie Warszawy" rozpoczyna konkurs fotograficzny poświęcony powojennej historii stolicy
    http://www.zyciewarszawy.pl/retrowa...

nagrody tygodniowe: zestawy książek i płyt
    nagroda miesiąca: laptop Asus
  • Maniuś

bardzo mi sie podoba :))
  • Paulina

no to cieszę się, bo to dzieło wielu rąk, a same zdjęcia to skarb rodziny Pytko, która już od trzech pokoleń robi zdjęcia "uliczne" Warszawie...
    Mam nadzieję, że weźmiesz udział...;)
  • Maniuś

czyli konkurs polega na tym że mam znaleźć zdjęcie np z lat 60 i zrobić zdjęcie w tym samym miejscu żeby pokazać jak się zmieniło przez 40 lat tak?
  • Paulina

tak.
    Masz zgadnąć, jaka ulica jest przedstawiona na zdjęciu konkursowym (to lata 50-60-te), pójść w to miejsce i zrobić zdjęcie. Mamy w swoim archiwum po kilka zdjęć robionych przez rodzinę Pytko tego samego miejsca w przeciągu ostatnich 50 lat. Czekamy na zdjęcia współczesne, które są ostatnim ogniwem...
    Przykład - poniżej zdjęcia konkursowego jest ulica Grzybowska. Są stare dwa zdjęcia tej samej ulicy, zrobione dokładnie w tym samym miejscu i zdjęcie współczesne Grzybowskiej naszego fotoreportera. To tak dla przykładu. Na takie zdjęcia współczesne czekamy. Tylko wcześniej zgadnij, jaka ulica jest na zdjęciu konkursowym...
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)