- 1
- 2
-
Anonim
Hmmm... Ostatnio idąc szwedzką zauważyłem, że wielkie stare hale produkcyjne z czerwonej cegły są szykowane do rozbiórki. Czy to jest normalne?! Kolejne dość ciekawe budynki zakończą swoją historię w moim pięknym mieście, bo nie ma odpowiednich przepisów o ochronie zabytków. Co o tym sądzicie??? -
Lef
niektore budynki sa w takim stanie, ze nie da rady ich wyremontowac a sa zagrozeniem, choc tez mnie serce boli kiedy patrze ze szkolnych okien na mega kamienice przy chodakowskiej :/ -
Anonim
Tylko ogólnie one nie są w opłakanym stanie i były ciągle używane, ale widocznie grunt jest ważniejszy. -
Lef
-
-
Bartol
-
Zegar do ciemni poszukiwany
Nie wiecie, czy te "fabryki"/ czy coś w tym rodzaju/ przy torach kolejowych w okolicach Warszawy Wschodniej są opuszczone, czy też jest możliwość dostania się tam? Bardzo zależy mi na zdjęciach... tzn. sama mam zamiar je tam zrobić;) -
Anonim
Tego akurat Ci niepowiem, ale na Bródnie przy wysockiego masz opuszczoną parowozownie jeśli tak to można nazwać. Efekt naprawde fajny... -
Zegar do ciemni poszukiwany
Dzięki:) przy najbliższej okazji, jak tylko znajde modelkę/modela, to sie tam wybiore -
Anonim
>\/SĘKI\/ napisał
>Tego akurat Ci niepowiem, ale na Bródnie przy wysockiego
>masz opuszczoną parowozownie jeśli tak to można nazwać.
>Efekt naprawde fajny...
ta lokomotywownia już nie istnieje... -
Anonim
a całkiem fajna opuszczona fabryka znajduje sie jakieś 200m za zajezdnią autobusową "Michalczewski" na targówku fabrycznym.
niestety nie pamiętam co to za ulica tam jest... -
Anonim
michalczewski swoją baze ma przy płochocińskiej na białołęce, ale proponuje również norblina... -
Anonim
-
Bogusia
Może nie fabryka......ale....na rogu Wileńskiej i Rzeszotarskiej jest stara parowozownia i inne obiekty magazynowe PKP, a na rogu Szwedzkiej i Solidarności budynki starej jednostki wojskowej. Teren jest otwarty, bo obecnie znjadują się tam jakieś hurtownie. -
Anonim
Masz namysli bydynek z czerwonej cegly po prawej od Centrum (Kamionek) stronie torow? Ten jest uzywany. Czy ten budynek na Objazdowej za Liceum Chrobrego? Wiesz co to jest?
To jest ostatni w Wawie mlyn parowy z 19 wieku-tez go pewnie rozwala-ehh zawsze sie wq...jak o tym gadam
Przy Szweckiej na Letniej jest tez ladna "fabryczka"...no i oczywiscie pozostalosci Dworca Petersburskiego "protoplasta Wilenskiego" po stronie Nowej Pragi przy Solidarnosci-uwazaj tam na latajacych fanatykow paintball-a :)
Na koncu Szmulek za Bazylika jest stara fabryka z tradycjami gdzie produkowano kiedys czesci do samolotow...ale tam ciezko sie dostac... -
Anonim
> Przy Szweckiej na Letniej jest tez ladna "fabryczka"...
Właśnie ten temat jest poświęcony głównie tej farbryce bo jest właśnie burzona... Wielka Szkoda, ale widać ile mamy warszawiaków w Warszawie -
PinkF_
Wywiad mówi ze całości nie rozbiorą. Tylko to z cienkich scianek jest i sie sypie przy mocniejszym pchnięciu ręką. Duza hala i komin ponoc maja być nie ruszone.
Porobiłem pare fot, do srodka niestety ochrona nie wpuszcza mimo nalegania... -
PinkF_
-
yoyo
Jeszcze 10 lat temu było tego całkiem dużo. Obecnie zostały tylko resztki.
Przy budowie ronda zaba rozebrano XIX w. piekarnię (teraz tam jest BP. Zaraz obok jest budynek przedwojennej stacji energetycznej. Niestety po tym jak została rozkradziona zabito wszystkie wejścia. Teraz chyba czekaja aż się zawali. -
kaczken
na stronie Gazety czytałam, że z byłej fabryki Polleny na Szwedzkiej właśnie mają zrobić lofty. To samo się dzieje (albo będzie działo) z Polskimi Zakładami Optycznymi na Grochowskiej. Projekt Praga był ostatnią rzeczą tam zorganizowaną przed oddaniem go do przebudowy. Mogłabym tam mieszkać. -
Anonim
Jeśli dobrze myśle to ta stacja energetyczna obecnie jest w remoncie. Są to dwa budynki i wierzyczka?! A co do piekrni to dość niedawno zostało zburzona chyba jakieś 2 lata temu już po przebudowie ronda żaby...
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne