Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Alek Bródno

Nie wiem, czy taki temat już był, jestem nowy na tym gronie. Przejrzałem 5 pierwszych stron i go nie znalazłem.

Znacie jakieś 'ciekawe' miejsca na Targówku?? Przypominam, że w skład tej dzielnicy wchodzi Bródno, Targówek (os.) i Zacisze ! Z góry dziękuję za info :-))
  • Anonim

Zależy o jakie ciekawe miejsca ci zależy... Pomijam fakt grodu w lasku bo o nim to chyba wszyscy wiedzą, ale jeśli szukasz czegoś ciekawego to proponuje zagłębić się w okolicach ulicy wysockiego pomiędzy bloki i poszukać naprawde starego bródna.
  • Matevsz

chyba zapomniales jeszcze o targowku fabrycznym tam jest naprawde fajnie :D dzialki sa tez fajne , bloki sa super park , przystanki autobusowe na targowku osiedle haha
  • Matevsz

koniecznie musisz odwiedzic radzyminksa na targowku i okolice dokladnie zajrzec w bramy moze cos ciekawego bedzie
  • Matevsz

a bede sie czepial umowmy sie brodno to brodno targowek to targowek ? wiec albo chesz znac miejsca na targowku albo na brodnie etc?
  • niewinna czarodziejka

plebania na targówku fabrycznym.
  • Alek Bródno

Sory, weź sobie mapkę. Targówek jest nazwą dzielnicy, w którą wchodzą osiedla: Targówek, Bródno i Zacisze.

Dziękuje, nie mam więcej pytań. I chodzi mi tu o jakieś tunele, stare, opuszczone chałupy itp. itd.
  • Yousee..

O Super temat - za jakis miesiąc sie wyprowadzam właśnie na Targówek
  • yoyo

>I chodzi mi tu o jakieś tunele, stare, opuszczone chałupy itp. itd.

nieczynna lokomotywownia w-wa praga :)
  • Ula

okolice torów kolejowych idąc w lewo od ronda żaba, można iść też na cmentarz żydowski niby nic ciekawego bo jeden "grobowiec" i porozwalane tablice ale zawsze coś :)
  • Anonim

lasek brodnowski. boisko na dawnej szkole podstawowej nr 67. park brodnowski.
  • Fotoplastikon

>nieczynna lokomotywownia w-wa praga :)

oj cos nieaktualne dane masz...
    teren juz pieknie wyczyszczony i zagrabiony..
  • yoyo

No popatrz - niewiedziałem. Dawno tam nie byłem, a przejeżdżając Wysockiego nic nie widać :)
  • Katarzyna

A słyszeliście o cmentarzu cholerycznym? wprawdzie to Nowa Praga, przy torach idących przy ul. Wysockiego. Byłam ,zobaczyłam. Osobiście uważam, że w tym mieście nie dba się już o zabytki. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.h...

To pozostało po tym cmentarzu http://www.ping.neostrada.pl/foto/c...
  • Anonim

Akurat o tym nie wiedziałem, ale jeden pozostały pomnik z tego cmentarza stoi sobie po drugiej stronie mojej ulicy i właśnie na niego się patrze. A dokładniej jst to przy ulicy Malborskiej, kawałek od ratusza dzielnicy Targówek.
  • Katarzyna

Inny cmentarz mam na myśli.
  • yoyo

cmentarz choleryczny jest w trójkącie pomiędzy torami! I to jest raczej spory kawałek od Wysockiego.
  • Wróżka Dzyń

Każde z was powinno odwiedzić cmentarz żydowski.W środku cmentarza znajdują się schody.Należy na nie wejść o północy.Miłej zabawy życze.
  • Anonim

co do zydowskiego to jest tam wiecej nagrobkow, poniszczonych co prawda, ale ogolnie to warto tam sie przejsc.

Pani S. jak wchodze od strony Sw. Wincentego to gdzie mam sie kierowac ku tym schodom?
  • Anonim

a jakas opuszczona fabryka?
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)