-
Anonim
ja bym chętnie wisłę w morzu utopił...
niech ma. śmierdzi, brzydka, i trująca maź z wodą kojarzy mi sie tylko na zasadzie kontrastu... -
Jan
To jest tylko kwestia oczyszczania sciekow...a z tym powoli, ale stale sie poprawia -
Anonim
w sumie niby tak, i nawet trzy lata temu stan czystości Wisły był najwyższy od 50 lat, ale jak jest teraz mnie nie bytajcie...
moim zdaniem to jakaś tragediaa. drętwo nudno pusto nad tą Wisłą, chociaż jakaś specjalna plaża została zrobiona, co jest juz jakims punktem wyjścia w kwestii ukulturalniania Warszawy i zmiany jej wizerunku w oczach warszawiaków.
a to chyba ważne.
a wie ktoś może po co zabrali parasole?
ja wie, że znalexiono tam dwie głowy odcięte od ludzi, ale to nie jest od razu powód.
takich głów to ja w piwnicy 18 razy więcej trzymam i jakoś nikt mi piwnicy nie zabiera.
przydałyby sie jakieś włąśnie takie parasole i w sumie lepeij oznaczone ścieżki jak gdzie dojść... i dobrze byłoby zrobić teren bardziej dostępny, bo ja sie trochę gubię... nałazić się trza. -
Anonim
zamkneli bo to bylo miejsce pseudo lansu dresików z pod wa-wy. picie , burdy, brud i wszystko co sie chce....kilka razy bylem swiadkie dosyc ostrego sexu na schodach.........a bylo tak ok 21:))))))
-
-
Anonim
no to chamówka jak u mnie w szkole...
nie wiem, czy ja mam jakiegoś farta, czy coś, ale nigdy tam nie widziałem nic tragicznego, co by mi się wryło w pamięc jakoś szczególnie...
kumpel tam kiełbaski przewracał, więc przesiadywałem czasem często... -
Anonim
-
Izulek zakręcony; -)
Niedawno powstalo kilka ciekawych pomyslow zagospodarowania brzegow Wisly. Polecam "wystawe" na plocie starej elektrocieplowni obok BUW- przedstawia zdjecia z opisami. To samo znajdziecie na stronie Fundacji Nowej Kultury Bec Zmiana, ktora promuje mlodych artystow i organizuje konkurs na projekty malej architektury, generalnie zagospodarowania przestrzeni miejskiej:
http://www.bec.art.pl
-
polski gangsta na tanich felach
>a czy te 30 lat temu widziałeś tyle krzaków >po prawej stronie...... nie sądze.. raczej >widziałeś całe wysięgniki bez krzaków.....
>za 20 lat nie będzi eiwdac wysięgników i >będzie dzika przyroda.......
>tak za 20 lat bo to jest inwestycja >przyszółosciowa dla naszych dzieciaków(ktoś >pomyślał nie tylko o sobie)
Nie mam wyksztalcenia technicznego (w ogole jeszcze nie mam zadnego wyksztalcenia poza srednim wiec 30 lat temu nie moglem nic widziec :]), ale jednego nie rozumiem. Skoro te - jak to nazywasz - wysiegniki zbudowano po obu brzegach rownoczesnie (tak wynika na logike z tego co piszesz), to czemu prawy brzeg zarosl a lewy nie?
Druga sprawa - skoro lewy ma zarosnac w perspektywie najblizszych 20 lat - jak to sobie wyobrazasz z punktu widzenia estetyki (zwlaszcza stan przejsciowy - powolne zarastanie i oddalanie sie brzegu od betonu)?
Poza tym mimo wszystko lewy brzeg ma miec inna funkcje, przede wszystkim bedzie (juz jest) o wiele bardziej zurbanizowany wiec takie chaszcze odpadaja i nie sadze azeby kolejne wladze miasta pozwolily na doprowadzenie do ich powstania.
Przedwczoraj czytalem w ZW ze beton na odcinku od mostu S-D az do Spojni ma byc remontowany - jest wiec moze nadzieja ze jakos to bedzie wygladac. -
Anonim
Dzika przyroda jak najbardziej, ale przydałoby się kilka oczyszczalni -
Anonim
w okolicach Wisly jest menelsko, dziko i surowo i tak ma zostac. Kiedys juz byl "wspanialy" pomysl z ogrodkami piwnymi, ktore wiadomo, jak skonczyly. Ściezki rowerowe wystarcza, a po drugiej stronie plaze i juz!;) -
Sandi; *; *
-
VIVIPARUS
Te betonowe "wysięgniki" to ostrogi a ich zadaniem jest powstrzymanie erozji bocznej rzeki. A co do zagospodarowania Królowej rzek to przydałoby się go solidnie posprzątać. Mieszkam w Łuku Siekierkowskim choć to lewy brzeg to też jest dziko i zielono ale sporo tu dzikich wysypisk śmieci. -
Anonim
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne