Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • BorysR

Znacie jakies brudne ulice Warszawy? Ulice usywione, z walajacymi sie po zimie smieciami? Parki cale w kupach? miejsca gdzie jest brud i syf? Zapraszam do wpisywania adresow i opinii.
  • Rob.Com

ciekawy wątek;)
    tu już nie każdy i nie o każdej ulicy będzie mógł napisać jak choćby w wątku o niebezpiecznych miejscach. Jeśli chodzi o kupy osobiście typuje niestety Śródmieście. Centrum miasta. Gęsta zabudowa typowo miejska, mało "pasów" zieleni, efektem są kupy na chodnikach...no bo gdzie mają psy robić?

...nie każdy...
  • Magda

>Borys napisał
    >Znacie jakies brudne ulice Warszawy? (...) Zapraszam do wpisywania
    >adresow i opinii.

A co? Chcesz pozwiedzać? :-)
    Nie no, żart. Brudno to jest zawsze pod śniegiem...
  • Body

Hehe. Jeszcze do niedawna ulica Strażacka na zachód od Chełmżyńskiej, a teraz będą ją przebudowywać.
  • senner

w ursusie kiedyś ulica wapowskiego, fragment przy przedszkolu ZAWSZE był CAŁY zafajdany ptasim łajnem- strach było przechodzić i śmierdziało niemiłosiernie. na drzewach które tam rosną mieszkała gigantyczna populacja jakiś ptaków - kilka lat temu w końcu wygonili je stamtąd i jest już czysto..
  • Don Piszu

Prawda smutna jest taka, ze porównując do miast Europy nawet południowej (dla mnie Europa kończy się wraz z południową granicą Węgier, żeby nie było wątpliwości) to Polska jest tragicznie syfiasta... Ulice brudne, tynki stare, odpadające, szare, syfne, asfalt pękający, takowoż płyty chodnikowe, stare erodujące krawęzniki... Koszmar. Naprawde wstyd mi, gorszy burdel widziałem tylko w Rumunii (NIE POLECAM!)... Szczerze mówiąc to nawet Teheran sprawiał wrażenie bardziej zadbanego - mimo iż jest bardziej zaśmiecony i zanieczyszczony!!!
  • senner

[ i zaraz zamiast podawania adresów najbrudniejszych ulic zacznie się dyskusja o przeszłości, władzy, polityce i wszyscy wszystkich obrzucą mięsem.. nie ma to jak trzymanie się tematu]
  • Anonim

Jak sie zacznie to temat sie zamknie:) dlatego prosba o pisanie wylacznie on-topic.
  • lamalia

Może nie tyle co brudne, ale myślę,że Borysowi chodzi o zaniedbane ulice. A tych jednak jest wiele... Brzeska do takich (jak dla mnie) należy.
  • Czesław Zwany Miłoszem

Odołany na Woli niczego sobie...
    szczegolnie od 2 strony kładki (tam gdzie jest zakład naprawczy PKP CARGO)
  • Don Piszu

Dla mnie supersyf z ulic reprezentacyjnych to Al. Solidarności - szczególnie jesli chodzi o przejazdy przez skrzyzowania... Asfalt jest tak popękany, że trudno odróżnić go od żwiru
  • Juras

Noakowskiego przy murze PW. Prawdziwa "gównostrada". :/
  • Aleksandra

bazyliańska to jest dopiero syf
  • BorysR

>Darkly Devoted Piszu napisał
    >Dla mnie supersyf z ulic reprezentacyjnych to Al.
    >Solidarności - szczególnie jesli chodzi o przejazdy przez
    >skrzyzowania... Asfalt jest tak popękany, że trudno
    >odróżnić go od żwiru

Jezu za kazdym razem jak tamtedy jade to klne i mysle o braku kola.
  • Emilia Bitwa

>Juras napisał
    >Noakowskiego przy murze PW. Prawdziwa "gównostrada". :/

To fakt! Prawdziwe zasadzki na studentów; )
  • Kasia

brzeska, białostocka... niestety
  • Pafnucy

Jak dla mnie całe centrum Warszawy. I nawet nie chodzi o to, że są najbrudniejsze. Wszak każdy może wskazać faktyczne śmieciostrady. Jednak to są reprezentatywne okolice, więc one powinny być czyściutkie. A o okolicach dworca Centralnego to już w ogóle nie będę wspominał.

Jednak to raczej nie wina miasta. Wydaje mi się, że w tym zakresie więcej nie może zrobić. Ale krew mnie zalewa, jak widzę "paniusię" lub "fajnego kolesia", który rzuca od tak peta, mimo że do śmietnika ma 2 metry. Najchętniej bym go/ją do tego śmietnika wrzucił. Ale cóż... kamery wszędzie i będę miał problemy...
  • Anonim

widok. dokladnie chodniki na widok.
  • Ikarus

Teraz już jest lepiej, ale nie wiem czy ktoś z Was pamięta Ziemowita na Szmulkach kilka lat temu (jeszcze przed powstaniem Kraśnickiej), szczególnie te rejony bliżej Elsnerowa, to była jedna wielka zwałka śmieci, był to bardzo ciekawy widok, mam to do dzisiaj przed oczami. Dzisiaj swoją drogą za czysto tam nie jest, ale w porównaniu z tym co było wcześniej to o niebo lepiej.
  • Vanucciiii

na Ochocie wypadaloby posprzatac ...
    tak blisko centrum ....wstyd
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)