Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Poszukuje 2 opcji:
    1. Miejsce gdzie mozna dojechac autem i nie wysiadajac z niego spedzic cala noc razem, jakis fajny widoczek itp...

2. Miejsca w okolicach centrum, moze jakas "trasa" od centrum. dlugi nocny spacer..

Jakies propozycje? :)
  • Lef

fajnie jest poogladac startujace i lądujące samoloty przy cargo :)
  • Anonim

Ja mam dwie swoje ulubione trasy. Startują z de Gaulla i prowadzą nad Wisłe.
    1-Nowym Światem do Starówki a później tam przy Barbakanie krętymi schodkami do parku (można też isc tak jak do Starej Prochowni)...
    2-w stronę Placu Trzech Krzyży, przez Powiśle....
    ...i nad Wisłe :)
  • Anonim

Pomysł ze starówka chodzi mi wlasnie po glowie :)

A odnosnie cargo.. A dokladniej calego okecia, jest taka ulica Wirażowa.. 17 stycznia prowadzi do niej.. Patrzylem na zdjecia sat. na maps.google.com i wyglada bardzo ciekawie.. pewien odcinek prowadzi praktycznie przy samym pasie startowym. Da sie tam wjechac autem? Czy jest to jakas zamknieta droga nalezaca do airport?
  • św. Paweł z Grochowa

Wjechac raczej nie wjedziesz. Ale uliczka prowadzi tak, ze w pewnym momencie zatrzymujesz sie, podchodzisz do plotu i masz idealnie przed soba pas startowy. A tuz nad twoja glowa laduja i startuja samoloty...
  • Anonim

>Lef oddrutowana! !! napisała:
    >fajnie jest poogladac startujace i lądujące samoloty przy
    >cargo :)

O tak, zgadzam sie :) w nocy jest naprawdę fajny widok :)
  • Legalna Siostra

jak i gdzie bym nie szła zawsze dojde nad wisłe i nie ma na to rady; )
  • Gdabski

Wirażową do cargo można poruszać się bez problemu. Z okolic przystanku autobusowego Wirażowa-MPRD (czy jakoś tak) można zazwyczaj obserwować starty. Trzeba tylko uważać z parkowaniem, bo policja się często przyczepia.
    Za cargo wirażowa jest drogą gruntową, ale da się przejechać tamtędy nawet na Ursynów. Na pewnym odcinku prowadzi bezpośrednio przy płocie lotniska, równolegle do pasa startowego, najczęściej wykorzystywanego do lądowań.
  • Anonim

Super :) dzięki za info :)
  • Raven/Śliwa

romantycnze miejsca - brama stracen i okolice cytadeli noca
  • Raven/Śliwa

>eM napisała:
    >Ja mam dwie swoje ulubione trasy. Startują z de Gaulla i
    >prowadzą nad Wisłe.
    >1-Nowym Światem do Starówki a później tam przy
    >Barbakanie krętymi schodkami do parku (można też isc tak
    >jak do Starej Prochowni)...
    >2-w stronę Placu Trzech Krzyży, przez Powiśle....
    >...i nad Wisłe :)

o i to jest wlasnie zajebista trasa o ktorej mowie tylko ze w moim przypadku konczy sie w parku kolo pl wilsona .. ale dokladnie ta trasa :D wiec pozdrowie kolezanke co ladnymi trasami chodza
    a o cargo na okeciu rownierz slyszalem
    ew pozostaja jeszcze co by w samochodzie na noc zostac wielkie laki w okolicach lomianek pod puszcza kampinowska dojazd za drzewka w laki piaszczystymi polnymi drogami kawalek za cmentarzem na wolce
  • Anonim

Kurcze, ale da sie jednak wjechac na ta wirazową? Nie nalezy ona do lotniska? A ze to jest gruntowa droga w najlepszym obserwacyjnym odcinku to trodno.. byle 206 wjechała :)

PS: do korej w nocy samoloty w miare regularnie latają?
  • Anonim

Raven bo ta "nasza" trasa jest super :P

Lubie przebywać wieczorami nad Wisła, szczególnie jak jest ciepło. Kiedyś wybrałam się ze znajomymi od strony parku praskiego, przeszlismy przez krzaki,błoto i inne przeszkody. Ale było warto ze względu na widok :)

O kurcze :P Co za pytanie. Całą noc? Spacer moim zdaniem jest bardziej romantyczny :P Ale pomysł z samolotami oryginalniejszy :)
  • Anonim

Podoba mi siepomysł lotniska i chętnie dowiem sie czegoś więcej , zwłaszcza że wspomnienia też działają....

>Krzysiek K. . . napisał
    >Kurcze, ale da sie jednak wjechac na ta wirazową? Nie
    >nalezy ona do lotniska? A ze to jest gruntowa droga w
    >najlepszym obserwacyjnym odcinku to trodno.. byle 206
    >wjechała :)
    >
    >PS: do korej w nocy samoloty w miare regularnie latają?

• Raven/Śliwa

>eM napisała:
    >Raven bo ta "nasza" trasa jest super :P
    >
    >Lubie przebywać wieczorami nad Wisła, szczególnie jak
    >jest ciepło. Kiedyś wybrałam się ze znajomymi od strony
    >parku praskiego, przeszlismy przez krzaki,błoto i inne
    >przeszkody. Ale było warto ze względu na widok :)
    >
    >O kurcze :P Co za pytanie. Całą noc? Spacer moim zdaniem
    >jest bardziej romantyczny :P Ale pomysł z samolotami
    >oryginalniejszy :)

Fakt spacer szczegolnie ta trasa pelna sentymentalnych i magicznych miejsc jest bardziej romantyczny a samoloty rzeczywiscie b. orginalne no i romantyczne na swoj sposob tez z tym ze pytanie co kolega zamierza robic noca w samochodzie bo z tego co wiem okolice cargo sa czesto przez policjie nawiedzane a panowie w mundurach maja tendencjie do robienia malo romantycznych niespodzinek w romantycznych nieodpowiednich momentach ... no i zostaje towarzystwo bo cargo to popularne miejsce; ) polecam rownierz lazienki < wieczorem bo w nocy zamykaja lub stare powazki <wieczorem > ...

hehe kto wie moze w takim razie kiedy sie spotkamy na tej "naszej" trasie ... lubi nie z moim pieskiem ciepkiem na spacery chodzic

a na polach ktore suferuje cuz wieeeeelka przestrzen , 0 ludzi < choc czasem sie zdazaja > wiec cuz grill i gwiazdy :D

ew pozostaja jeszcze mlociny altanka na uboczu i ognisko we 2 < podobnie polana honorowych krwiodawcow w puszczy kampinowskiej < dojazd 110 701 ...

kolejnym milym miejscem jest taras widokowy lub skarpa wislana na starowce lub pod UKSW
  • Raven/Śliwa

eM a ta druga trasa to zakladam ze kolo buw i u podnoza uniwersyteckich murow sie ciagnie gdzies w okolicach tamki i dalej w str pl 3 krzyzy zgadlem ???; )
  • Raven/Śliwa

No i byl bym zapomnial Pola Mokotowskie noca ... ehhh rozpisalem sie czyzbym byl romantyczny; D
  • ..::Grzesiek::..

Wirazowa to ulica jak sie jedzie zwirkami w strone lotniska i sie skreci w 17 stycznia w lewo potem luk w prawo i to jest wirazowa - jak sie dojedzie do konca to bedzie terminal aby dojechac do drobi grntowej to trzeba minac TNT i skrecic w lewo tuz przy niebieskiej bramie ktora ma sie nawprost. milego zwiedzania:)
  • Anonim

http://grono.net/forum/topic/311123... polecam :) tu jest dużo opisanych takich miejsc :)
  • Anonim

Na Wirażowej w samochodzie nie zamierzam robic tego co mogą myslec niektorzy... Przyznam szczerze ze uwielbiam spedzać noce w samochodzie, podczas ktorych porusza sie ciekawe, czy osobiste tematy. Jakis taki sentyment mam do tego typu spotkan... a sceneria lotniska/samolotów czy fajnego innego widoku tylko dodaje uroku calemu spotkaniu...
    Ale tu potrzebny jest chyba mały upgrade.. obawiam sie ze narazie n ie skorzystam... :( Troszke sie chyba w najblizszych dniach sytuacja pozmienia i nic z milych spacerków bedzie itp... Ale to juz inny temat.. moj temat:( Ehh dlaczego urodzilem sie takim ze za bardzo sie czasami angazuje?
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)