-
BorysR
Witam. Poszukuje namiarow na stare salony fryzjerskie dzialajace ponad 20-30 lat ktore dalej istnieja i funkcjonuja. Znacie jakies? -
Lef
ul. opaczewska bodajze 12 (ochota), mieszkalam naprzeciwko cale zycie i od zawsze tam byl i jest do teraz. wystroj sie nie zmienil :) -
BorysR
Pamietam taki salon na ulicy zlotej rog zelaznej. Salon tez chyba istnieje cale moje zycie. -
wiosny ludów, parter kamienicy na przeciwko stacji pkp ursus
[nie pomyl z tym na bohaterów warszawy z druciakiem wygiętym w napis 'fryzjerstwo', ale tam też możesz zajrzeć]
zakład na pewno działa ponad 20 lat, myślę że nawet 30 ale nie wiem jak z właścicielami- czy teraz prowadzi ktoś z rodziny założycieli czy się coś zmieniało..
wystrój na pewno się zmieniał, był remont jakieś 5-7 lat temu ale została chyba oryginalna kasa z 40's [albo i wcześniej] i chyba suszarki na głowę w stylu USA 60's; ] -
-
Anonim
przy Poznańskiej/Nowogrodzkiej - zakład, gdzie stoi potykacz "strzyżemy na depesza" :)
przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą (co od 2004 r. jest nielegalne)? -
Anonim
zabrzmiało groźne więc zmieniam "nielegalne" na niezgodne z prawem europejskim :) -
BorysR
-
Lef
z tego co wiem to na opaczewskiej jeszcze niedwno moj maz mowil, ze golą. -
K.
>chesnokov napisał
>przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą
>(co od 2004 r. jest nielegalne)?
Przy Żelaznej róg Złotej właśnie. Mi poprawiał baki brzytwą. W miarę sympatyczny starszy Pan w ogóle; ) -
młodsza:)
i w takim momencie żałuję że nie jestem mężczyzną:D tez bym chciała zeby mnei ogolili brzytwą.
ale nie mam zarostu. peszek (albo i nie :P) -
Anonim
>Konrad (L) napisał
>>chesnokov napisał
>>przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą
>>(co od 2004 r. jest nielegalne)?
>
>Przy Żelaznej róg Złotej właśnie. Mi poprawiał baki
>brzytwą. W miarę sympatyczny starszy Pan w ogóle; )
nie chodzi o poprawianie baków tylko pełne golenie. -
K.
O to ja nie znaju takich trików. Z resztą... maszynką można. Ale jak kto woli. -
Anonim
>Z resztą... maszynką można.
No co ty?! To doprawdy bardzo odkrywcze. btw =>"zresztą".
Wracając do tematu: gdzieś przy Koszykowej jest dobry sklep z akcesoriami dla fryzjerów i można tam dostać różnego rodzaju pomady do włosów no i rzecz jasna brzytwy, pasy do ostrzenia, mydelniczki, pędzle do golenia. Ceny wysokie ale wiadomo - czasem trzeba pocierpieć :) -
K.
>chesnokov napisał
>>Z resztą... maszynką można.
>
>No co ty?! To doprawdy bardzo odkrywcze. btw =>"zresztą".
Widzisz, całe życie się uczysz.
Dzięki za poprafienie, niewiem jak bym rzył bez tego. -
Michał XXXXX
Z drugiej strony tylko raz płacisz za taką brzytwę i przez kilkadziesiąt lat nie kupujesz jednorazowych maszynek do golenia. To dopiero oszczędność.
A golenie brzytwą wcale nie jest takie trudne.
Tutaj znalazłem krótką instrukcję:
http://forum.akcesoriadogolenia.pl/...
Ja się golę od jakiegoś czasu i coraz bardziej mi się to podoba :)
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne