Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • BorysR

Witam. Poszukuje namiarow na stare salony fryzjerskie dzialajace ponad 20-30 lat ktore dalej istnieja i funkcjonuja. Znacie jakies?
  • Lef

ul. opaczewska bodajze 12 (ochota), mieszkalam naprzeciwko cale zycie i od zawsze tam byl i jest do teraz. wystroj sie nie zmienil :)
  • BorysR

Pamietam taki salon na ulicy zlotej rog zelaznej. Salon tez chyba istnieje cale moje zycie.
  • senner

wiosny ludów, parter kamienicy na przeciwko stacji pkp ursus
    [nie pomyl z tym na bohaterów warszawy z druciakiem wygiętym w napis 'fryzjerstwo', ale tam też możesz zajrzeć]

zakład na pewno działa ponad 20 lat, myślę że nawet 30 ale nie wiem jak z właścicielami- czy teraz prowadzi ktoś z rodziny założycieli czy się coś zmieniało..
    wystrój na pewno się zmieniał, był remont jakieś 5-7 lat temu ale została chyba oryginalna kasa z 40's [albo i wcześniej] i chyba suszarki na głowę w stylu USA 60's; ]
  • Anonim

przy Poznańskiej/Nowogrodzkiej - zakład, gdzie stoi potykacz "strzyżemy na depesza" :)

przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą (co od 2004 r. jest nielegalne)?
  • Anonim

zabrzmiało groźne więc zmieniam "nielegalne" na niezgodne z prawem europejskim :)
  • BorysR

Glupota jakas. Nie wiedziaielm ze to zabronione. :/
  • Lef

z tego co wiem to na opaczewskiej jeszcze niedwno moj maz mowil, ze golą.
  • K.

>chesnokov napisał
    >przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą
    >(co od 2004 r. jest nielegalne)?

Przy Żelaznej róg Złotej właśnie. Mi poprawiał baki brzytwą. W miarę sympatyczny starszy Pan w ogóle; )
  • młodsza:)

i w takim momencie żałuję że nie jestem mężczyzną:D tez bym chciała zeby mnei ogolili brzytwą.
    ale nie mam zarostu. peszek (albo i nie :P)
  • Anonim

>Konrad (L) napisał
    >>chesnokov napisał
    >>przy okazji może wiecie gdzie po dogadaniu golą brzytwą
    >>(co od 2004 r. jest nielegalne)?
    >
    >Przy Żelaznej róg Złotej właśnie. Mi poprawiał baki
    >brzytwą. W miarę sympatyczny starszy Pan w ogóle; )

nie chodzi o poprawianie baków tylko pełne golenie.
  • K.

O to ja nie znaju takich trików. Z resztą... maszynką można. Ale jak kto woli.
  • Anonim

>Z resztą... maszynką można.

No co ty?! To doprawdy bardzo odkrywcze. btw =>"zresztą".

Wracając do tematu: gdzieś przy Koszykowej jest dobry sklep z akcesoriami dla fryzjerów i można tam dostać różnego rodzaju pomady do włosów no i rzecz jasna brzytwy, pasy do ostrzenia, mydelniczki, pędzle do golenia. Ceny wysokie ale wiadomo - czasem trzeba pocierpieć :)
  • K.

>chesnokov napisał
    >>Z resztą... maszynką można.
    >
    >No co ty?! To doprawdy bardzo odkrywcze. btw =>"zresztą".

Widzisz, całe życie się uczysz.
    Dzięki za poprafienie, niewiem jak bym rzył bez tego.
  • Michał XXXXX

Z drugiej strony tylko raz płacisz za taką brzytwę i przez kilkadziesiąt lat nie kupujesz jednorazowych maszynek do golenia. To dopiero oszczędność.

A golenie brzytwą wcale nie jest takie trudne.
    Tutaj znalazłem krótką instrukcję:
    http://forum.akcesoriadogolenia.pl/...

Ja się golę od jakiegoś czasu i coraz bardziej mi się to podoba :)
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)