-
damiannelus
Witam,
bez wątpienia sporo jest miejsc w stolicy starych fabryk, magazynów, które świecą pustkami i służą za teren do poszukiwań reliktów przeszłości. Ciekawi mnie jednak czy są miejsca, które zostały wkorzystane do stworzenia tam galerii, restauracji czy innego miejsca 'użyteczności'.
Na pewno fabryka trzciny, coś jeszcze? -
VIVIPARUS
-
VIVIPARUS
Wydaje mi sie że także dawna odlewnia żelaza Ambrożewicza na ul. Kolejowej 37/39 żyje obecnie nowym życiem, znajduję się tu restauracja. -
w-p
a wprawdzie nie w samej Warszawie, ale w okolicy - w Konstancinie - jest dawna papiernia przerobiona na centrum handlowe. -
-
damiannelus
Czyli mam rozumieć, że oprócz 3 - 4 miejsc wszystkie pozostałe fabryki, magazyny przedwojennej i powojennej Warszawy zostały:
a) zburzone
b) stoją niewykorzystane jako miejsce dla meneli? -
Anonim
-
VIVIPARUS
i jeszcze jedna restauracja. Tym razem na Pradze, ul Kłopotowskiego 22/ Okrzei 23. Dawniej znajdował się tu młyn parowy (powstały ok 1909 r.) -
BarBra
ul. Grochowska staje sie teraz zaglebiem takich miejsc: PZO przerabiaja na lofty, a bylej Weterynarii ma miec siedzibe Symfonia Varsovia.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...
Miejsca grona (85)
-
4 POKOJE KLUBOKAWIARNIA Wileńska 19, Warszawa
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Antykwariat Zamieniecka 90, paw.85, Warszawa
-
Stara Praga Kawiarnia www.starapraga.waw.pl mackiewicza, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
- Dodaj miejsce