Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...*>~Dania~<*...

zachęcam do podpisu petycji w sprawie metra 24h na dobę. Każdy podpis zbliża nas do wygodniejszego i prostszego podróżowania

http://www.petycje.pl/petycja/6050/...
  • senner

z tego co wiem to nocą jest przerwa techniczna nie tylko z nazwy ale wtedy są konserwowane, sprawdzane etc. wszystkie urządzenia i systemy [a w brew pozorom jest tego bardzo dużo-systemy sterowania, zabezpieczeń, energetyczne, oświetleniowe, wentylacyjne, teleinformatyczne etc]
    konserwacje odbywają się codziennie - i to właśnie gwarantuje bezpieczeństwo codziennego funkcjonowania metra. więc prawdopodobnie to dlatego metro nie zgodzi się na jazdę 24h - potrzebne są kilkugodzinne przerwy.
    po za tym do jazdy metrem nie jest potrzebny tylko maszynista a cała masa ludzi obsługująca cały system.

kolejny argument przeciw to to że nie chciałbym by stacje i pociągi metra zamieniły się w syfiastą zaśmieconą i zarzyganą kopię pkp - wiadomo że polska i znaczna część nocnych pasażerów metra to (mocno])wstawieni imprezowicze. "a co to, to JA jadę to mogę sobie na peronie zapalić, zostawić puszkę czy butelkę po wódce, ku*wa czy sobie bełtnąć!" na nietrzeźwo jakoś ciężej jest zachować szacunek do dobra publicznego. może w UK czy gdzie by to działało, ale nie przy polskiej mentalności.
    pojedyńcze patrole ochrony metra i służby sprzątające może poradziłyby sobie z pojedyńczymi incydentami, ale nie z najazdem takowych.

nie mówię że wszyscy imprezowicze i nocni użytkownicy metra to tacy jak opisani wyżej ale wystarczy że na 100 trafi się jeden i ten jeden narobi syfu za 100.

lepsza wydaje mi się koncepcja kolegi maćkofffa z naziemnym nocnym metrem. polecam:
    http://mackofff.tumblr.com/post/172...
  • a

plus zwróćmy uwagę na formę tej petycji - żenująca i niepoważna.
  • Zbigniew Strucki

Jak zobaczyłem tę petycję, to myślałem, że to żart, a tu jeszcze większa akcja reklamowa. Generalnie - najpierw trzeba nauczyć się pisać, żeby nie ośmieszać się później przed ludźmi.

Zresztą, obecna opcja z dodatkowymi kursami w piątki i soboty moim zdaniem w zupełności wystarczy.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)