Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

=> mih

Też o tym myślałem, zwłaszcza o podpatrywaniu z np. 3 piętra na romb przedwojennego podwórka, na którym... itd. Podwórka w śródmieściu, zwłaszcza wzdłuż E.Plater mam już nieco obfotografowane i to na pięknym pożyczonym Kievie 88;-) Wizualnie to niewątpliwie atrakcyjne, tylko do reportażu chcę zabrać się wychodząc od ludzi, jakiegoś ich rytuału, czegoś ciekawego dziejącego się między nimi. Robienie starych kamienic na egzamin jest o tyle niebezpieczne iż temat jest tak u fotoamatorów powszechny, że bardzo trudno zrobić go niebanalnie. Do tego Łódź starych kamienic ma ilość niezliczoną, nie jestem pewien czy te warszawskie zrobią więsze wrażenie.
  • Anonim

moze nie jestem warszawiakiem z pochodzenia, ale jedno z takich podworek zrobilo na mnie piorunujace wrazenie. Przez chwile poczulem sie jak w malym miasteczku w meksyku. To niedaleko wspolnej obok banku z żubrzykiem, bardzo plecam i tak ambasada... kraju nie pamietam. :-)
  • P@weł

nie wiem czy to zgodne z tematem ale na mokotowie jest moja uczelnia prywatna z zewnątrz nowoczesny budynek ale w środku stara kamienica a cały ten dziedziniec przykryty szklanym dachem. Czyli taki główny hol to dziedziniec kamienicy, okna plastiki wstawione ale z łókami wszystko w starym stylu. wygląda extra!
    http://www.wseiz.pl/index.php?menu=...
  • Anonim

=> qba

a dlaczego poczułeś się akurat jak w Meksyku? to ciekawe..
  • ! ! Kesiek ! !

idz na jeziorko na ostrzycka za bloki to może być fajny reportarz ludzie sie czują jak nad wodą bawią sie tam pływają w nim tak samo
  • kRupka

Dla mnie tajemnicze to są stragany z oscypkami i kierpacami w centrum wawy. Kto to kupuje?
  • mizzfit

Ktoś mi kiedyś polecił a ja polecam dalej - Szmulki! Zupełnie inna rzeczywistość, enklawa od cywiliozowanego świata...
  • pablo

zgadzam sie co do Szmulek. i znowu Praga :-) klimat innego miasta. i ludzie inni. tam czuje się jak turysta serio. A co do tajemniczych jeszcze...nie wiem czemu tak zapomniana przez Warszawiaków ....CYTADELA! miejsce niesamowite,
  • sobylmine

cytadela jest niesamowita - ale jakich ludzi tam fotografować? obsługi muzeum mało i trochę zbyt muzealnie, a turyści.. ale może park obok cytadeli? albo z tyłu za nią sa takie stare osiedla małych bloków.. ludzie wieszaja pranie na sznurkach i godzinami siedzą na ławkach. jakby jeszcze szli razem do kościoła w sobotę.. mm :)
  • pablo

ano fakt...zapomniałem że to też o ludzi chodzi...:-P
  • Stella

Ja też polecam Foton - w środku jest mocno zaskakujący i tajemniczy ...; -)

poza tym na Woli sa jeszcze ciekawe stare budynki- na Kasprzaka z czerwonej cegły, zakątki na górczewskiej ...
  • Anonim

Może termin już się skończył ale polecam punczurski sqad w opuszczonych fabrykach na Rydygiera na zoliborzu. Mieszkają tam prawie wszyscy ci, którzy podlatują do ciebie z myjką do szyb gdy stoisz na światłach, ci którzy żonglują ogniami na starówce i robią inne dziwne rzeczy zbierając do kapelusza, zajmują się też sprzedawaniem złomu z rozbieranych fabryk :) no i ogólnie celebrowaniem świętego spokoju. Gorąco polecam :) I nie ma się co bać, nie są agresywni. Weź ze sobą dużo papierosów jak nie palisz, bo co chila ktoś będzie chciał się poczestować a to okazja do nawiązania ciekawej rozmowy :)
  • Kasia Wu

polecam stadion po 23; )
  • Anonim

stary opuszczony szpital w parku w wilanowie w warszawie; ) polecam niezly klimat - tylko trzeba uwazac bo to jest ogrodzone i do okola ochrona sie kreci ale jak juz wam sie uda dostac przez okno to mozecie spokojnie zwiedziac; )
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)