- 1
- 2
-
Anonim
1. Temat powołałem do życia z braku wiedzy o Wiśle, która przez Wafkę płynie przez ponad 30km!! na tak długim odcinku jest masa fajnych miejscówek, jak jakieś znacie to piszcie (tylko konkrety proszę!)
2. Na dobry początek wrzucam moje 2 perełki:
- za Wilanowem, jadąc w kierunku Powsina skręcamy na pierwszych światłach w lewo, jedziemy obok pola golfowego i dojeżdżamy do nasypu i starej żwirowni, tu autko trzeba zacumować, rower też może mieć problem bo jest dużo piachu i chaszczy.. idziemy trochę przez krzaki i oczom naszym ukazuję się najpiękniejsza plaża nad Wisłą!!!! jest całkowicie prawdziwa, są zatoczki a nawet małe piaszczyste wysepki! plaża ciągnie się dobry kilometr i w niektórych miejscach jest nawet na 100-150m szeroka! do tego cichutko, zro ludzi, idealne na całodniowy piknik
- w okolicach mostu Poniatowskiego są zacumowane dwie barki: jest tam hotel (gwiazdek brak, i nie bez powodu he he) i knajpka - UWAGA! tylko dla czujących klimat starych PRL-owskich pensjonatów, jak te w Karwi czy Kątach Rybackich.. taniutko, nie za czysto, zdażają się panowie, którzy przyjeżdżają z paniami i odjeżdżają, ale wszystko jakoś dziwnie fajne -
Anonim
Mój dziadek był kapitanem wiślanej żeglugi :]
Co do miejscówek nad Wisłą, to nie znam takowych :/ Lipa straszna, że skasowali coroczne "parasole", ale wcale się nie dziwie - było tam tyle bandziorstwa... :/ -
Mr.D
emmm....pod mostem grota....i kawałek na pn. od niego.....jak się człowiek pokręci można znaleźć wielką(?) łachę -
Anonim
a miały być konkrety :P - parasole to było dziadostwo totalne, strach się bać..
szukam czegoś mniej "bylejakiego".. -
-
pablo
-
Martini
Ja jakies 4 lata temu chodzilam na plaze po praskiej stronie, przy Grubej Kasce. Piasek troche smierdzi, ale milo sobie posiedziec na plazy w samym centrum europejskiej stolicy.
Rozpalilismy tam nawet ognisko, ale jakis ciec z pobliskiego osrodka sie doczepil, ze zagrozenie itp... ale kielbaski zdazylismy zjesc i pyfko wypic.
Wisla noca jest piekna - swiatla, mosty, domy - CUDO. Moze i taka wycieczka jest troche niebezpieczna noca, ale na mnie zrobily wrazenie widoki. Szczegolnie z lodki. Polecam (tylko idziecie na wlasna odpowiedzialnosc - zeby nie bylo na mnie, jak was ktos napadnie), aczkolwiek z ta lodka to pewnie nie kazdy ma mozliwosc. :(
Bardziej bezpieczny wariant - nocna wycieczka ktoryms z mostow (Slasko-Dabrowski-widok na Starowke, ale inne tez warto), kiedy nie jezdzi za duzo samochodow.
A jak juz bedziecie, spojrzcie tez w strone praska - Florian jest w nocy cudnie oswietlony i wystaje znad drzew.
Kocham Warszawe - jest naprawde piekna. A jak sie pomysli co przeszla - tym bardziej sie ja kocha, szanuje i podziwia. -
Anonim
plaże nad Wisłą fajne są na wysokości Wilanowa - cicho i spokój, a piwo polecam pod mostem Gdańskim - knajpa nazywa sie chyba Syrenka... -
Negasonic Teenage Warhead
Nieznam wisły innych dzielnic (no moze na starowce ale tam tylko te przeklete parasole byly i ten obetonowany brzeg)ale na biealanch nad wisla mozna znalezc wiecej niz komu kolwiek sie wydaje.Urokliwe zatoczki,zatopione barki pochlonieta joz czesciowo przez nadrzeczny krajobraz,wydmy na piaskarni(tylko tam pilnuja a czasem nawet psa spuszcza),znane wszystkim zrodelko przy dewajtisie.I oczywiscie wszystkie te prl-owskie betonowe konstrukcje.Wieczorem naprawde zajebiscie jezdzi sie tam rowerem(Na sile wiedziecie nim wszedzie tylko czasem trza go przez krzaczory bedzie niesc:P) -
Cerber
Niedawno Wyborcza wydala dodatek o Wiśle. Był tam szczegołowy schemat z zaznaczonymi wszystkimi knajpkami jakie znajdują sie w pobliżu. Niestety gdzies mi to zginęlo znaczy ten dodatek. Moze ktos to jednak ma hmm? Sporo ciekawych rzeczy tam opisali. O plazach i wislanej zegludze tez bylo cos napisane. Poszukajcie bo warto. Ja swoj dodatek musialem neistety pyrgnac do kosza:( -
Anonim
A byliście w the Beach! Plaża w Warszawie, zajebiste imperki... klimacik normalnie jak na plaży. Można pograć w piłeczkę, w siatę, można poleżeć na piasku na ręczniku, posiedzieć w koszu i obserwować zachód słońca, podskoczyć do baru, posłuchać muzyczki... Dla mnie wypas! Polecam! -
Grono.Net
biutifól didżej => taaak zero ludzi.. teraz jak to napisales to napewno nadal nikt nie bedzie tak przychodzil:P A ja tam wpadne jakos niedlugo:) o ile trafie:D
D mciako => a gdzie dokladnie jest to the beach? slyszec slyszalam, ale byc nie bylam;) Moze jakis adresik albo czym dojechac mozna;) [od strony praskiej bym wolala;)] -
Anonim
The Beach jest na Wybrzeżu Helskim na wysokości wejścia do Zoo od strony Parku Praskiego. Życzę dobrej zabawy! :] -
Anonim
Aaaaaaa! Zapomniałam dodać specjalną informację dla zainteresowanych pań! :) Bardzo przystojni barmani; ) -
Grono.Net
-
Anonim
bez przesady z tymi barmanami... niestety ale warszawskie The Beach jest tylko namiastką tego co oferuje filia w Sopocie i Dębkach :(
a słyszeliście o plaży nudystów na wysokości Wału Miedzeszyńskiego? -
Cerber
gdzies kiedys czytalem o plazach naturystow nad wisla jest ich chyba kilka.. ciagle zmieniaja miejsca bo oczywiscie musza znalezc sie ludzie ktorym to przeszkadza -
Anonim
Jeśli chodzi o zajebiste plaże nad Wisłą to polecam tereny na wysokości Wilanowa i dalej. Cisza, spokój, widoki zajebiste, piasek cudo i nawet woda w Wiślę czysta :) Trzeba tylko pifko ze sobą zabrać :) Dojazd najlepiej rowerem, wystarczy jechać wzdłuż wału.
A jeśli chodzi o dodatek wyborczej o Wiśle to można go znaleźć na gazeta.pl
-
Blackwind
A propos mostu Grota...
Jesli ktos lubi miejscowki nie do konca romantyczne i sielskie za to orginalne...
Pod mostem Grota ida przyczepione do niego gigantyczne rury, do ktorych przyczepione sa z kolei kladki robocze idace przez cala szerokosc mostu. Sa zrobione z zelaznych krat, tak wiec widac z nich nurt Wisly z wysokosci 30 m. Barierki tez oczywiscie sa wiec mozna spokojnie wybrac sie tam na piwko i miec podjare z miejsca w ktorym sie spozywa :) Nikt nie powinien Was wypatrzec i zgarnąć, o ile tylko nie dacie się wypatrzeć, jak się wdrapujecie na te kładki. Ale tam duzo ludzi sie chyba nie kreci, nawet "niebieskich".
Tylko uwaga! NIE IDZIEMY NOCĄ! te kraty z których zrobiona jest podłoga kładki są segmentowane i niektórych segmentów brakuje ( ukradli?; ) W dzien nie robi to roznicy bo są te segmenty szerokosci pol metra zaledwie, wiec mozna spokojnie przejsc nad dziurami po nich. Ale w nocy ich moze nie byc widac (tak mi sie zdaje) i mozecie nagle spasc w sam srodek z Wisly z wysokosci mostu. A jesli ktos uwaza ze jest gruby i sie nie zmiesci w taka dziure to w kazdym razie moze sobie cos zlamac. -
Negasonic Teenage Warhead
-
Blackwind
To albo polozyli nowe od "moich czasow" albo szedles tą drugą kładką :)
Bądź co bądź, jak ktos tam nigdy nie byl to niech lepiej pierwszy raz w nocy nie idzie.
Ze względu na możliwość spotkania różnego towarzystwa także.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne