Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ...miraż...

Wlasnie planuje nagranie krotkiego dokumelntalnego filmiku o dw. centralnym...jak myslicie co powinnam uchwycic??

W koncu calkiem duzo sie tam dzieje...; )
  • Grono.Net

Jeśli uda się Tobie oddać obrazem panujący tam fetor, będziesz mistrzynią gatunku.

PS

Kiedyś, gdy szedłem tam z ojcem jako dziecko, byłem świadkiem przejazdu przez Centralny... lokomotywy węglowej. Wszystko spowił czarny, gryzący dym :-D
  • ...miraż...

Dobre:)
    Chociaz obawiam sie ze niestety niepowtarzalne...;/

Takiego fetoru nie uda sie oddac w zaden sposob...tez jest niepowtarzalny:)
  • Negasonic Teenage Warhead

Podziemia a co innego.I zamieszkujace je mutanty:P
  • ...miraż...

Oki...wjsc tam to spoko...ale wyjsc calym i zdrowym jeszcze z kamera;/ Ciezko by bylo:)
  • Anonim

oj... wogole bedzie trudno wyjsc z kamera. Jezeli chcesz krecic dokumentalny to obawiam sie ze Cię czekaja ciekawe przezycia :P Napewno trzeba ujac stalych mieszkancow naszego Dworca....
  • Anonim

uchwyc bydlakow ogladajacych sie za dziecmi i zadzwon po policje.bedziesz miala u mnie duze piwo/kawe/herbate;)
  • a

czy przystanek nocnych przy centralu też podpada? bo to jest dopiero miejsce...
  • szym

wiesz ze bez pozwolenia nie bedzie sie dalo krecic
    pszypierdalaja sie jak tylko sie odsloni obiektyw
    nawet aparatu
    ::sZ::
  • sparco

Tyram na Centralnym i nie jest tak źle jest pare fajnych miejsc w które nie każdy zagląda i nie każdy wie że turyści to tło w mieście zwanym centralnym , pracuje tam od roku i to całkiem zorganizowane miasteczko , ciuchcia spalinowa przejeżdża nadal ale tylko raz na dwa tygodnie na dodatek z rosji , chetnie udziele kilku informacji właśnie pisze książke na ten temat!!
  • m.

ja ostatnio zachwycilam sie widokiem z dw centralnego na budowane zlote tarasy-to tez bys moglka uchwycic-szcegolnie te kopuly po ktorych chodza male ludziki:)))
  • senner

proponuje też taki epizod - dać się zauwarzyc ochronie i zwiewac- miec kamere w reku obiektywem w strone ochrony - i biec. genialne bardzo klimatyczne ujecia :)
    a slyszal ktos mi o tym ze centralny jest polaczony jedna linia kolejowa z palacem kultury? :]
  • Negasonic Teenage Warhead

Slyszec slyszal.Mysle ze to robota wampirow jak w underworldzie:P(ale to byl durny film swoja droga)
  • ciocia Ola

Na centralnym w podziemiach wcale nie jest tak tragicznie, chodzę tamtędy regularnie bo w ten sposób najłatwiej dotrzeć na przystanek, z którego wracam do domu :o)
    koniecznie musisz przejść się w okolice komisariatu czy co to tam jest i dalej do przechowalni bagarzu - naprzeciwko tych szafek zawsze śpi na swoich rzeczach pewna babcia - bez niej dworzec byłby jak nie ten sam, przynajmniej dla mnie. Chociaż przez pewien czas jej nie było. Słyszeliście jak pewnego dnia ktoś podrzucił bezdomnej kobiecie na dworcu sporo kasy? Wydaje mi się, że to o nią chodziło. Ale może już nie potrafiła się przystosować do innego życia?
  • Anonim

sie ma. proponuje na poczatek zaprzyjaźnic sie z ktoryms ze sprzedawców całodobowych sklepików na centralnym ( najlepsza bedzie ksiegarnia) nastepnie udaj sie na dworzec w okolicach 24:00. o godzinie 1 rano dworzec zamiera i zaczynaja sie dziac dziwne rzeczy:))))))))))))znika policja i zwykli ludzie.....to trwa do ok 3-4 wiec kilka godzin masz.....

zobaczysz wtedy wszystko..
  • Anonim

Co do "wypierdalania" z centralnego za krecenie. W Listopadzie 2004 kręciliśmy sceny do filmu i w hali kas i na peronach, nikt nas nie wywalil. Gorzej bylo na dworcu srodmiescie, gdzie musielismy skasowac tam nagrany material.; /
  • kRupka

Kiedys moj ojciec mial okazje porozmawiac z krolem podziemia. Szukal walizki. Walizka sie w cudowny sposob zmaterializowala zupelnym zbiegiem okolicznosci ale co ojciec za idywidua poznal to jego :D
  • Anonim

bardzo mi sie podoba ten temat :-), ja podziemia tylko zwiedzałem idąc ze Śródmieścia na Centralny bo nie trzeba po schodach łazić, o tej bocznicy do Pałacu było w Ekstradycji chyba :-0
  • Przeterminowany Jogurt Owocowy

Ta bocznica to chyba jedna z najstarszych Urban Legends; )
    A co do filmu - nie sposob pominac grajkow dworcowych :) Stoja z gitarami i graja zawsze te same piosenki... Jeden sam, drugi ma showgirl; ) ktora uroda wplywa na przechodniow i prosi o datki :)
  • WOODSTOCK!!!!:):):):)

centalny kiedys był dla mnie labirynertm nie do przebycia, tasbliczki informacyjne wcale niebyły infornmacyjne a wrecz przeciwnie, to gównie rpzez nie sioe gubiłam,
    teraz jest inaczej przez częste podruże poznałm prawie cały centalny, miejsc i ludzi na których wato zwrucić uwage. pani spiaca na swoichg rzeczach, przejscia na śrudmieście poczekalnia i takie charkakterystyczne mijejsce przy wyjściu na przystanek w autobusowy w kjiedrunku Ochoty ko,.o oscara, no i te miejsca gdzie kludzie boja sie chodzic zwłaszcza turyści, centarny noca to też jest coś ostratnio warta obejzenia jest krowa na wczesniej wspomnianym przystyanjku świeci muczy i wydaje rózne inne odgłosy. jak cos mi sie jeszcze przypomni dam znać
    ach jest jesszcze takie m,iejsce przy Hali głownej, kło poczty i schody do poczekalni tam tez waroto zajzeć
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)