Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

o, całkiem możliwe, że to był ten...

JEST KRAJ W KTÓRYM
    DOMY WYGLĄDAJĄ
    JAK RYBY
    KONSRWATOROM:SATURATOR®
  • Anonim

jeszcze jeden napis znajduję się przy siedzibie ztm na senatorskiej, tam gdzie jest ta brama, którą wchodzi się do Parku Saskiego, napis właśnie na ścianie od strony parku, treści, takdla odmiany, też nie pamiętam :p
  • Jasiek Wasilewski

Kadm, a komu dedykowany jest ten napis o spadochronie/świadomości/kultu rze?

tak, ten o którym mówi ℳ. znajdował się (do niedawna) przy żelaznej. napis przy siedzibie ztm: http://wuzetka.kotzcheshire.com/bab...

dzięki wszystkim za pozytywne opinie o wuzetce:) nie jestem pewien, czy sam S by się ucieszył. wątpię. te dzieła nieprzypadkowo są napisami na murach.
  • kadm

Kocie, nie wiem! :(
    Na prawdę dawno to było, początkowo nawet nie potrafiłam rozszyfrować całości (kaligrafem to On/Ona nie był/a). Nawet nie wiedziałam, że to ta Osoba - Saturator - dla mnie to był po prostu cytat, który obracałam w głowie milion razy.
    Rozumiem, że napis już nie istnieje?Znam parę osób, które tam mieszkają na stałe, popytam, może któraś pamięta dedykację.
  • Legalna Siostra

>Kot z Cheshire napisał
    nie jestem
    >pewien, czy sam S by się ucieszył. wątpię. te dzieła
    >nieprzypadkowo są napisami na murach.

łeee a kogo obchodzi czy by sie cieszył czy nie? :P z resztą mi sie zdaje że są to napisy na murach miedzy innymi dlatego, by trafic do szerszej publicznisci, a ze względu na to że są zamalowywane (z resztą w sumie słusznie, są jak by nie patrzec aktem, powiedzmy, wandalizmu i mysle że jednak lepiej odnowic jakis budynek, niż zostawic nawet tego typu napis, ktory nie przeszkadza, na i tak zniszczonej starej elewacji, ale odnowione miejsca, mimo wszystko szpeci) warto utrwalic je na np stonie internetowej i zachowac dla potomnych :) powodzenie życze!
  • Prasolotnik

Heh ja na tych napisach się wychowałem S. chyba mieszka nieopodal pl.Bankowego jako że gros napisów znajduje sie w tej okolicy. A napis na bramie przy parku saskim byl zamalowywany nie raz ale chyba z trzy razy i ciagle S. go powtarzał.
  • Anonim

to idiotyzm zamalowywać napisy... one mają swoisty urok, są takie czysto miejskie i nieważne czy znajdują się na starych czy nowych elewacjach... jak na nowych to nawet lepiej, bo ujmują im tej nieprzyjemnej surowości i czynią je bardziej swojskimi; )
  • Marcin Sumera

>ℳ. napisała:
    >to idiotyzm zamalowywać napisy... one mają swoisty urok,
    >są takie czysto miejskie i nieważne czy znajdują się na
    >starych czy nowych elewacjach... jak na nowych to nawet
    >lepiej, bo ujmują im tej nieprzyjemnej surowości i czynią
    >je bardziej swojskimi; )

akurat saturator mi nie przeszkadza, jesli widze go na miescie, ale pomysl troche. jesli mieszkasz w domu (nie w bloku), masz firme, sklep, warzywniak itd., to chyba nie chcialby, zeby ktos sobie na nim rysunki/napisy robil. a jak mieszkasz w bloku, to czy chcialbys, aby na drzwiach do twojego mieszkankia widnial napis "zjesc wolowine w afekcie"? ja bym nie chciał; )
  • Prasolotnik

SŁUCHAJĄC ŚPIEWU PTAKÓW
    MYŚLĄC, PISZĄC
    TEJ ŚCIANIE: SATURATOR®

Ten napis znajduje się również na szpitalu Attis przy ul. Elekcyjnej foty nie mogłem zrobić bo zastawiły go samochody
    Pozdr
  • Anonim

Zuo. Ja to bym chciał mieć na drzwiach wołowinę w afekcie. Chociaż wolę drobiowe
  • Marcin Sumera

>CRUDITY napisał
    >Zuo. Ja to bym chciał mieć na drzwiach wołowinę w
    >afekcie. Chociaż wolę drobiowe

Dzięki z poprawienie nastroju:)
    Pzdr
  • Jasiek Wasilewski

W jutrzejszym Życiu Warszawy ma się ukazac artykuł nt. Saturatora, mojej strony i kolekcjonowania napisów. Polecam, mam nadzieję, ze slusznie;)
  • Gosia

Czy strona zmienila adres czy przestala juz istniec??
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)