Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mon_Cynamon

http://www.ewarszawa.com/przewodnik...

Hej; polecam to miejsce - jest niesamowite. Naprzeciw zresztą nieistniejącego już squatu. Nie wiem,kiedy można tam wejść "legalnie". Wielka brama jest ciągle zamknięta. Ja wchodziłam od tyłu - przez hmm, dziurę w murze. Miejsce jest niesamowite. Magiczne, bardzo smutne, potężne, refleksyjne, piękne, groźne. Polecam odwiedzić je z kimś - bo samej w życiu bym tam nie poszła. Bo: duży, niesamowity, szczelnie ogrodzony. Wszyscy, którzy tam ze mną byli - będą to miejsce pamiętać!
  • Anonim

ten cmetarz jest kolo mojej szkly w tamty roku jedyna wycieczka byl akurat na ten cmetarz zeby go posprzatac tzn,pomniki
  • Lenka

Stale otwart barma jest od Odrowąża - tuż przy murze cmentarza bródnowskiego.
    Zajrzyj kiedys na cmentarz żydowski na Okopowej, może nie robi takiego wrażenia jak ten praski. Ale też warto. W okolicach 1 listopada organizowane jest zwiedzanie z przewodnikiem, ogłoszenie będzie wisieć na bramie cmentarza. O ile nie pada ycieczka jest świetna i tonie tylko moje zdanie:)
  • a

zawsze bardzo go chciałam obejrzeć, ale przyznam szczerze, że się boję. i to wcale nie duchów, tylko przez to, że ten cmentarz jest tak wielki i zaniedbany i zarośnięty, to już nie raz o całkiem świeżych i niezakopanych trupkach tam znajdowanych słyszałam. wolałabym uniknąć takiej przyjemnośći :>
  • Karo

A ja miałam przyjemność zwiedzać ten cmentarz. Oprowadzał nas (moją klasę) opiekun cmentarza. Byliśmy tam około 2 godzin, zwiedziliśmy cały, poznaliśmy wiele symboli zawartych na nagrobkach. Miejsce tajemnicze, szkoda, że tak często trudno jest się tam dostać. Ale warto spróbować
  • Anonim

Dostać się to łatwizna, szczególnie nocą, kiedy klimat tam jest najbardziej sprzyjający tego typu wędrówkom; )
  • Anonim

wlasnie na tym cmentarzu 8 d X lat temu spedzila swoje pierwsze i ostatnie zbiorowe wagary.... miejsce jest niesamowite ... swietne do spacerow z szybkobiegajacymi ludzmi :)) procz zabytkow mozna tez tam znalesc miejscowy folklor jak np praskie dresy ktorych trzeba sie umiejetnie wystrzegac
  • Anonim

bywałem na tym cmentarzu, czesto noca, zajebisty klimat, ale samemu nie polecam tam chodzić; )
  • Anonim

co Ty mówisz, wielokrotnie tam sam po nocy chodziłem i było elegancko :D
  • Grzybcia

bardzo; atwo tam sie wchodziło przynajmniej jak ja byłam w liceum to sie tam chodziło...jak sie stoi przodem do głównej bramy..to trzeba pójść w prawo wzdłuż muru...kawałeczek i jest eleganckie wejscie..hehe...ale tam to wyglada jak zwykły lasek..chyba tylko przy bramie są macewy...tak mi sie wydaje, ale nie wiem ..hehe..
    Pozdrawiam:)
  • Anonim

Główną bramą nie wejdziesz, ale tak jak mówisz wlasnie wzdłuż muru i do konca samego muru cmentarza, wejśc tam to żaden problem. Byłem wczoraj o pierwszej w nocy :)
  • Anonim

• Anonim

ja podczepilam sie do zydowskiej wycieczki i przyznaje ze miejsce robi wrazenie.
  • Anonim

na mnie oprócz cmentarza żydowskiego to jeszcze większe wrażęnie robi dawno zapomniany juz cmentarz choleryczny w samym sercy Pragi w okol. ząbkowskiej, targowej, brzeskiej, jeśli się nie mylę
  • Mon_Cynamon

Mojej koleżance z Francji tak się podobało, że wzięła kawałek poniewierający się tam - ze sobą. Ja jestem nieco zabobonna - więc nie wzięłam. Sama nie poszłabym tam w życiu! I nic nigdy Cię tam nie spotkało niemiłego? Czujezz strach, jak tam chodzisz nocą? Z psem? A może lubisz się bać?...:)
  • Anonim

... i słusznie, że nie wzięłaś niczego z tamtąd ... takich rzeczy się nie robi.
  • Anonim

Haha,widzę,ze watek troche podstarzał,a ja chciałabym dodać zdjęcia.Gorąco polecam odwiedziny,nie straszy:P
  • Anonim

jak juz o cmentarzach mowa to ja "polecę" tylko na odwiedziny, broń Boże na dłużej cmentarz żydowski niedaleko cmentarza Powązkowskiego. :)
  • senner

moje zdjęcia z 2007:

http://www.senner.prv.pl/cmentarz/i...

pierwsze i drugie pokazują co się dzieje jak za dużo osób wie o takim jak to miejscu..
  • bob

zacheciliscie mnie do wyprawy
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)