-
Paweł Jezierski
Idzie człowiek przez Warszawę, śmieć na każdym kroku -nie ma komu posprzątać! Tymczasem jak młodzi ludzie, w hołdzie Powstańcom, ułożyli symbol Polski Walczącej ze zniczy, który miał trwać (wspierany i odświeżany przez kwiaty i nowe znicze od mieszkańców Warszawy) przez 63 dni, to skurczybyki po tygodniu "posprzątali".
Ech... Szkoda Gadać.
http://tvp.pl/images/2007/08/01/710... -
Łukasz Markowski
Widocznie komuś to przeszkadzało i coś mi się wydaje, że przeszkadzał komuś zwłaszcza fakt, ze inicjatorem akcji byli młodzi z Socjaldemokracji Polskiej. Przykra sprawa i tyle. -
Paweł Jezierski
Tak, ale tam nie było żadnego logo partyjnego, a do akcji spontanicznie przyłączyli się Warszawiacy i to w dużej części była już Ich akcja. -
Anonim
-
-
Anonim
W sumie nie wiem, dlaczego nie w watku o obchodach Powstania, skoro juz taki mamy.
Tez sie zdziwilem, ze to usunieto, ale moze po prostu "ktos gdzies" wyrazil zgode, zeby znicze staly przez tydzien? Bo dokladnie tyle czasu tam byly.
Dziwilo mnie tez, ze te "podstawowe" znicze nie sa wymieniane na nowe po wypaleniu. -
Paweł Jezierski
Zgody nie było w ogóle. Akcja była kompletnie spontaniczna...
Mam przeczucie, że nie przeszkadzała dopóki nie wyszło na jaw, że za symbolem "stoją" ludzie SMS i SDPL .... -
Raven/Śliwa
a czemu nikt nie posprzata zamiast tego Pomnika Powstania Warszawskiego ktory po obchodach jest caly oblozony gnijacymi lub suchymi < zal od pogody > kwiatami i wypalonymi zniczami mimo iz znajduje sie w reprezentacyjnej czesci miasta ... kwiatki i znicze nalezalo by wymienic lub wywalic .. cuz duzo halasu o powstanie < elektorat PIS to glownie ludzie w powstanczym wieku > a po powstaniu az przykro patrzec -
Anonim
Ogolnie prosilbym tylko o powstrzymanie sie z dygresjami politycznymi na tym gronie. Dobrze nam tutaj bez polityki. -
Raven/Śliwa
-
m o n j a
mogliby coś zrobić z tymi okropnymi billboardami i innymy formami reklamy, których jest zdecydowanie w nadmiarze i oszpecają to miasto...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne