Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • janus

Może znacie jakieś cmentarze, które warto odwiedzić? Ja dziś byłem na prawosławnym na Woli - niesamowite kapliczki grobowe. Szczerze polecam, najlepiej z aparatem.
  • Pan R™

Powązki... raczej warto :)
  • Anonim

klasyka - stare Powązki. niesamowite rzeźby nagrobne, do tej pory do grobu rodzinnego trafiam nie po numerze, tylko przez opis - wchodzisz bramą przy chłopcu z teczką (IV), potem w prawo przy widmach, mijasz prząśniczkę i to jest na tyłach ściany płaczu...:)
  • MeSe

zydowski, po trzykroc
  • janus

Powązki to wiadomo.
    A który żydowski? Bo chyba są dwa w Wawie - jeden na pewno na Targówku. Tylko nie mogę umiejscowić drugiego
  • Anonim

Generalnie te najstarsze.

Powazki sa oczywiscie piekne, ale "oklepane". Powazki zydowskie - niesamowity klimat, w duzej czesci opuszczony cmentarz, swietna atmosfera. I jeszcze Powazki ewangelickie - dojazd od ul. Mlynarskiej - cos pomiedzy. Z jednej strony groby o charakterze blizszym katolickim Powazkom, z drugiej - takze atmosfera "opuszczenia", a przy tym cmentarz dosc zadbany, w przeciwienstwie do lekko zapuszczonego zydowskiego. Reszta mniejszych cmentarzy w "kompleksie powazkowskim" tez bardzo godna uwagi, ale te 3 glowne - najbardziej.
  • Anonim

ej te pozostałości w okol Wileńskiej tych różnych kapliczek i nagrobków to pozostalości po cmentarzu cholerycznym, ale on już nie ma granic, bo tomprawie cały Targówek był.

drubi cmentrz żydowski jest w okolicy okopowej , no tak prawie vis a vis klifa
  • Anonim

mi sie podoba "Cmentarz Na Górce" przy parafii św. Katarzyny na Służewcu - mało kto wie ale jest to najstarsza parafia w Warszawie i pierwszy kościół w naszym mieście który jeszcze stoi
  • Angelika

wojskowy cmentarz Armii czerwonej przy żwirki i wigury nie potrafilabm tma trafic jeszcze raz trafilam przez przyapdek ale ogormny az pod niebo " obelisk(?)" + schody robi neisamowite wrazenei zwlaszacza gdy nad nimi koluja kruki
  • Anonim

Małgosia: vis a vis Klifa to wlasnie Powazki Zydowskie.
  • Anonim

aha, bo ja mieszkam przy wojskowym na Powązkowskiej
    no to wypada przeprosić za wprowadzenie w błąd
  • Anonim

Alez nie ma za co przeciez; ) Doprecyzowalem tylko; )
  • Przemek

Bródno,niesamowity klimacik wieczorkiem i Powązki Wojskowe,szczegolnie kwatery powstancze
  • Przemek

Bródno,niesamowity klimacik wieczorkiem i Powązki Wojskowe,szczegolnie kwatery powstancze
  • Ania K

Ja lubię, choc to może dziwnie zabrzmi Cmentarz Brodnowski.\

Odnajduję tam spokój i siłe do dalszego życia
  • Magdalenka

zmentarz na ul.Korkowej na Marysinie Wawerskim
    jesden z ładniejszych, spokojny, pełen drzew.
  • konrad

ja się wybiorę jak w zeszłym roku na mały cmentarz w Babicach. nie jest to juz warszawa ale mi sie bardzo tam podobało. Cmentarzw drzewach dookoła pare domów, pola i kawałek dalej wieś, piękan sprawa. W zesżłym roku nie było nikogo jak tam byłem z panną a ięltiśmy wrażenie ze ci wszyscy ludzie tam, łaża międzi grobami i imprezują, gadają i wogóle są pozytywnaie nastawieni do nas. Niedaleko jest cmentarz żołnierzy z II WŚ, niektórzy n.n. też bardzo sympatycznie.
  • bob

ja zapraszam do Krakowa, na Rakowice, polecam szczerze :-)
  • MeSe

jak ktos chce zobaczyc, to tu sa moje zdjecia zydowskiego przy okopowej i powazek.
    http://www.bdsm.com.pl/cmentarze/
  • Anonim

Fajne.

Ja mam troche fotek cmentarzy i nosze sie z zamiarem zrobienia kiedys stronki o warszawskich nekropoliach, ale nie wiem, czy zainteresuje to wiecej niz 5 osob.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)