-
janus
Może znacie jakieś cmentarze, które warto odwiedzić? Ja dziś byłem na prawosławnym na Woli - niesamowite kapliczki grobowe. Szczerze polecam, najlepiej z aparatem. -
Pan R™
-
Anonim
klasyka - stare Powązki. niesamowite rzeźby nagrobne, do tej pory do grobu rodzinnego trafiam nie po numerze, tylko przez opis - wchodzisz bramą przy chłopcu z teczką (IV), potem w prawo przy widmach, mijasz prząśniczkę i to jest na tyłach ściany płaczu...:) -
MeSe
-
-
janus
Powązki to wiadomo.
A który żydowski? Bo chyba są dwa w Wawie - jeden na pewno na Targówku. Tylko nie mogę umiejscowić drugiego -
Anonim
Generalnie te najstarsze.
Powazki sa oczywiscie piekne, ale "oklepane". Powazki zydowskie - niesamowity klimat, w duzej czesci opuszczony cmentarz, swietna atmosfera. I jeszcze Powazki ewangelickie - dojazd od ul. Mlynarskiej - cos pomiedzy. Z jednej strony groby o charakterze blizszym katolickim Powazkom, z drugiej - takze atmosfera "opuszczenia", a przy tym cmentarz dosc zadbany, w przeciwienstwie do lekko zapuszczonego zydowskiego. Reszta mniejszych cmentarzy w "kompleksie powazkowskim" tez bardzo godna uwagi, ale te 3 glowne - najbardziej. -
Anonim
ej te pozostałości w okol Wileńskiej tych różnych kapliczek i nagrobków to pozostalości po cmentarzu cholerycznym, ale on już nie ma granic, bo tomprawie cały Targówek był.
drubi cmentrz żydowski jest w okolicy okopowej , no tak prawie vis a vis klifa -
Anonim
mi sie podoba "Cmentarz Na Górce" przy parafii św. Katarzyny na Służewcu - mało kto wie ale jest to najstarsza parafia w Warszawie i pierwszy kościół w naszym mieście który jeszcze stoi -
Angelika
wojskowy cmentarz Armii czerwonej przy żwirki i wigury nie potrafilabm tma trafic jeszcze raz trafilam przez przyapdek ale ogormny az pod niebo " obelisk(?)" + schody robi neisamowite wrazenei zwlaszacza gdy nad nimi koluja kruki -
Anonim
-
Anonim
aha, bo ja mieszkam przy wojskowym na Powązkowskiej
no to wypada przeprosić za wprowadzenie w błąd -
Anonim
-
Przemek
Bródno,niesamowity klimacik wieczorkiem i Powązki Wojskowe,szczegolnie kwatery powstancze -
Przemek
Bródno,niesamowity klimacik wieczorkiem i Powązki Wojskowe,szczegolnie kwatery powstancze -
Ania K
Ja lubię, choc to może dziwnie zabrzmi Cmentarz Brodnowski.\
Odnajduję tam spokój i siłe do dalszego życia -
zmentarz na ul.Korkowej na Marysinie Wawerskim
jesden z ładniejszych, spokojny, pełen drzew. -
konrad
ja się wybiorę jak w zeszłym roku na mały cmentarz w Babicach. nie jest to juz warszawa ale mi sie bardzo tam podobało. Cmentarzw drzewach dookoła pare domów, pola i kawałek dalej wieś, piękan sprawa. W zesżłym roku nie było nikogo jak tam byłem z panną a ięltiśmy wrażenie ze ci wszyscy ludzie tam, łaża międzi grobami i imprezują, gadają i wogóle są pozytywnaie nastawieni do nas. Niedaleko jest cmentarz żołnierzy z II WŚ, niektórzy n.n. też bardzo sympatycznie. -
bob
-
MeSe
jak ktos chce zobaczyc, to tu sa moje zdjecia zydowskiego przy okopowej i powazek.
http://www.bdsm.com.pl/cmentarze/ -
Anonim
Fajne.
Ja mam troche fotek cmentarzy i nosze sie z zamiarem zrobienia kiedys stronki o warszawskich nekropoliach, ale nie wiem, czy zainteresuje to wiecej niz 5 osob.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne