-
Maryl.
obraz bardziej znany z filmów niż naszej rzeczywistości, a może tylko niezauważony?
pomieszczenie z pralkami wzdłuż ścian, ławeczkami po środku. coś takiego mamy w Warszawie?
a pralnie w piwnicach budynków? czy to też można spotkać? -
Kilgore Trout
>Maryl. napisała:
>obraz bardziej znany z filmów niż naszej rzeczywistości,
>a może tylko niezauważony?
>
>pomieszczenie z pralkami wzdłuż ścian, ławeczkami po
>środku. coś takiego mamy w Warszawie?
Takie jak na amerykańskich filmach? Nigdy nie wdziałem. Zresztą polskie bydło zaraz zniszczyłoby i rozkradło co się da. -
Maryl.
-
sympatyczna
-
-
dor
Jest jedna na mokotowskiej, między pl. Zbawiciela a trasą łazienkowską.
W piwnicy, połączona z maglem. Bardzo lubię zapach takich pralni, świeżo wyprasowanej pościeli.... Ale to fakt, że jest ich już coraz mniej... -
Maryl.
-
dor
no to w takim razie z przedłużeniem trasy łazienkowskiej, nigdy nie pamiętam kiedy się kończy... Chyba z Al. Armii ludowej ale ręki sobie za to uciąć nie dam -
Maryl.
aa.. faktycznie Mokotowska jest jeszcze po stronie Współczesnego. wyblakł mi obraz w głowie. przepraszam.
muszę tam wpaść! ogólnodostępne czy tylko dla mieszkańców? -
dor
tak, ogólnodostępna, ostatnio oddawalam tam posciel do wyprasowania:) jest dosc duzy szyld, wiec mysle ze bez problemu ja znajdziesz -
Anonim
>a pralnie w piwnicach budynków? czy to też można
>spotkać?
Chyba juz nie - wszystkie zaanektowano pewnie na pomieszczenia gospodarcze. Pamietam pralnie "blokowa" w piwnicy, z domu, w ktorym mieszkalam na Okeciu, uzywana jeszcze w latach 80tcyh - byly tam sznurki i jakis taki mini magiel, gary do gotowania bielizny, bardzo tajemnicze miejsce; ). I dalo sie do niej dotrzec (dosc tajemniczymi wtedy dla mnie; ) korytarzami ze wszystkich klatek.
Teraz mieszkam w bloku w ktorym teoretycznie zaprojektowano pomieszczenie pod nazwa "pralnia" ale chyba zawsze bylo zamkniete, a kilka lat temu sasiedzi przerobili ja na mieszkanie. Ale chyba nigdy te pralnie o ile istnialy, nie byly dostepne dla postronnych.
-
Anonim
taka nie z amerykańskich filmów to na malinowskiego na imielinie. w bloku. bywam tam w każdy pon jak mojemu pracodawcy pranie zanoszę; ]
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne