Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maryl.

obraz bardziej znany z filmów niż naszej rzeczywistości, a może tylko niezauważony?

pomieszczenie z pralkami wzdłuż ścian, ławeczkami po środku. coś takiego mamy w Warszawie?

a pralnie w piwnicach budynków? czy to też można spotkać?
  • Kilgore Trout

>Maryl. napisała:
    >obraz bardziej znany z filmów niż naszej rzeczywistości,
    >a może tylko niezauważony?
    >
    >pomieszczenie z pralkami wzdłuż ścian, ławeczkami po
    >środku. coś takiego mamy w Warszawie?

Takie jak na amerykańskich filmach? Nigdy nie wdziałem. Zresztą polskie bydło zaraz zniszczyłoby i rozkradło co się da.
  • Maryl.

jak na amerykańskich.

bydło.nie.bydło. może jest!
  • sympatyczna

chyba na Ursynowie gdzieś w okolicach Cynamonowej.
  • dor

Jest jedna na mokotowskiej, między pl. Zbawiciela a trasą łazienkowską.
    W piwnicy, połączona z maglem. Bardzo lubię zapach takich pralni, świeżo wyprasowanej pościeli.... Ale to fakt, że jest ich już coraz mniej...
  • Maryl.

ale Mokotowska się nie krzyżuje z trasą 'Ł'.
  • dor

no to w takim razie z przedłużeniem trasy łazienkowskiej, nigdy nie pamiętam kiedy się kończy... Chyba z Al. Armii ludowej ale ręki sobie za to uciąć nie dam
  • Maryl.

aa.. faktycznie Mokotowska jest jeszcze po stronie Współczesnego. wyblakł mi obraz w głowie. przepraszam.

muszę tam wpaść! ogólnodostępne czy tylko dla mieszkańców?
  • dor

tak, ogólnodostępna, ostatnio oddawalam tam posciel do wyprasowania:) jest dosc duzy szyld, wiec mysle ze bez problemu ja znajdziesz
  • Anonim

>a pralnie w piwnicach budynków? czy to też można
    >spotkać?

Chyba juz nie - wszystkie zaanektowano pewnie na pomieszczenia gospodarcze. Pamietam pralnie "blokowa" w piwnicy, z domu, w ktorym mieszkalam na Okeciu, uzywana jeszcze w latach 80tcyh - byly tam sznurki i jakis taki mini magiel, gary do gotowania bielizny, bardzo tajemnicze miejsce; ). I dalo sie do niej dotrzec (dosc tajemniczymi wtedy dla mnie; ) korytarzami ze wszystkich klatek.

Teraz mieszkam w bloku w ktorym teoretycznie zaprojektowano pomieszczenie pod nazwa "pralnia" ale chyba zawsze bylo zamkniete, a kilka lat temu sasiedzi przerobili ja na mieszkanie. Ale chyba nigdy te pralnie o ile istnialy, nie byly dostepne dla postronnych.
  • Anonim

taka nie z amerykańskich filmów to na malinowskiego na imielinie. w bloku. bywam tam w każdy pon jak mojemu pracodawcy pranie zanoszę; ]
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)