-
agi
Hej:) Już coś kiedyś było na ten temat. Ale mam zapytanko gdzie w stolicy można zjeść doobrą chińszczyznę? Polubiłam chińskie jedzonko na wakacjach, no i tak poszukuje chińskich knajpek w Warszawie, no i nie za bradzo drogich..
może jakieś znacie??
pozdrawiam:D -
Nigdy nie skręcę w lewo...
Dudu ( róg królewskiej-marszałkowskiej) niezła kuchnia, przygód żołądkowych nie było :)
A jeżeli ktoś zapuszcza się w okolice Bemowa-Woli to z czystym sercem polecam Silver Dragona w Wola Parku ( I piętro obok Fluncha) -
Zyje sobie
Osobiście polecam Bar Azja przy megasamie (knajpka wyglada jak zamknieta;p ale to ukryty skarb :) najlepszy chinczyk jakiego jadlem... choc rozni sie smakiem od tego co wszedzie; ) Prowadzi to starszy Pan, ktory swoja osoba sprawia, ze az ma sie wyrzuty sumienia, gdy kupuje sie gdzie indziej; PP acha i co wazne, pomimo tych wzystkich podwyzek... oni zachowali dawne ceny czyli za 9 zl kupisz tam prawie wszystko...
Dokladiej jest to na ursynowie... nistety nie kojarze ulicy :) niedaleko cybisa/romera/megasamu czy mokpolu
Inna dobra knajpka (choc cien tego co bylo kiedys) jest na dereniowej... tam gdzie nie ma alkoholu... polecam kuczaka po chinsku (tylko bywa slony... wiec jak sie nie lubi... to moze nie smakowac)... ale jest to kawalek kurczaka (piers? udko?; p) ze skora (zapiekana) w sosie... az mi slinka cieknie na sama mysl:| Polecam:)
:) -
Robert
-
-
Łozinka
w wilanowie jest w fajny chinczyk w takiej malej uliczce od wiertniczej zaraz obok meczetu. fajny jest tz chinczyk w barakach na tyłach nowego swiatu i taki na pl.zbawiciela nad kawiaria ,karma" to chyba moje 3 ulubione:) -
Łozinka
i w kazdym z nich za dyche spokojnie sie najesz wiec ceny nie sa wygórowane:) -
Grzegorz Pełka
Kom-Son :D
Najlepszy kurczak w cieście jakiego w życiu jadłem:)
Jak mam ochotę to potrafię z Ursynowa specjalnie na niego przyjechać:)
Róg marszałkowskiej i królewskiej, dosłownie sam róg, taka buda wolno stojąca, choć troszkę głębiej mają 2gi bar. Porcje mega wielkie:)
Mają też bar nie wiem jak się nazywa ta ulica ale od placu konstytucji jak się idzie w kierunku ambasady USA to się takie podwójne skrzyżowanie mija i na środku się schodzi do podziemia i tam też są. -
Nigdy nie skręcę w lewo...
Kim-Son chyba, kiedyś był lepszy ale znacznie się pogorszył wg mnie, ale to subiektywna opinia. -
MonikA
Wlasnie wczoraj byłam na chińszczyźnie i nawet niezła jest w Carrefourze Bemowo :] -
Anonim
Mam pomysl.
Przykleje Wam temat "Gastronomia" na wzor i podobienstwo "poszukuje na gwalt" i to bedzie jedno wspolne miejsce na pytania "jedzeniowe".
Zeby nie powtarzac po raz 20 tematu o knajpach takich, czy innych.
Moze byc? -
MonikA
-
Marcin Sumera
>Tapir napisał
>Mam pomysl.
>Przykleje Wam temat "Gastronomia" na wzor i podobienstwo
>"poszukuje na gwalt" i to bedzie jedno wspolne miejsce na
>pytania "jedzeniowe".
>Zeby nie powtarzac po raz 20 tematu o knajpach takich, czy
>innych.
>Moze byc?
chyba przydałoby się więcej takich przyklejonych tematów.
przykro mi to stwierdzać, ale znowu robi się tu bałagan. -
Raven/Śliwa
Wolno stojaca biala budka na PKS marymont - najlepszy chinczyk na bielananch -
Anonim
Faworyt: Chińczyk na Batorego, obok pubu Zielona Gęś. W miarę tani, ale żarcie pierwsza klasa: nigdy nie przypalone, nigdy nie twarde, nigdy surowe, zawsze świeże, bardzo dobre sosy. -
Anonim
>Marcin Sumera napisał
>chyba przydałoby się więcej takich przyklejonych
>tematów.
>przykro mi to stwierdzać, ale znowu robi się tu bałagan.
Jedynym wyjsciem - ostrzejsza moderacja, czy sie to komus podoba, czy nie.
O ewentualne uwagi prosze w odkopanym temacie "porzadki".
Ten zamykam, "gastronomie" przypinam.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne
UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...
Miejsca grona (85)
-
4 POKOJE KLUBOKAWIARNIA Wileńska 19, Warszawa
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
Antykwariat Zamieniecka 90, paw.85, Warszawa
-
Stara Praga Kawiarnia www.starapraga.waw.pl mackiewicza, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
- Dodaj miejsce