Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • DUCH

TOmku pełna zgoda ludzie czymś żyją bo jak se pomyślą co jest za oknem płakać im się chce:)
  • Anonim

>a napisała:
    >osobie odbieranej przez większość ludzi jako legendę
    >tego miasta.

Mylisz się. Przez zdecydowaną mniejszość ludzi. Garstka osób podniecająca się zachowaniami nieszczęśliwego człowieka może wywindować go co najwyżej do rangi lokalnego ekscentryka i ranga ta będzie tylko rozumiana i podtrzymywana w kręgach ludzi, którzy zauroczeniem do tej osoby takową rangę jej nadali. Jego fenomen polega tylko na tym, że jest widziany przez wielu ludzi w centrum Warszawy i niektórzy ludzie zapamiętali jego postać i jak widać jest ona doskonałym tematem do rozmów typu "co robił ostatnio", "gdzie go widziałem" itp, itd. Ten człowiek nie jest żadną legendą, nie ma o nim wzmianki w przewodnikach po Warszawie. Chociaż jeżeli ktoś czci kubek ze Starbucks'a, a trzymanie go w dłoni podczas spaceru przez pół śródmieścia - gdy kawa w środku już dawno wystygła - uważa za wyznacznik mody i statusu społecznego, czemu nie miałby czcić zachowań jakiegoś dziwaka czy upośledzonego człowieka, którego mógłby nazywać legendą miasta. Ekscytacja upośledzeniem czy chorobą psychiczną jest po prostu niesmaczna. Rozpisywanie się więc na temat tzw. "Czarnego Romana" nie przystoi jeżeli ktoś ma w sobie odrobinę współczucia. Ludzie, ogarnijcie się i przestańcie się tym człowiekiem pasjonować.
  • Anonim

pasjonowac czy nie, dzisiaj mialam z nim pol godzinna rozmowe, tematyki juz nie bede przedstawiac ale przezycie dziwne
  • Igor

Ludzie, ogarnijcie się i przestańcie się tym człowiekiem pasjonować.

Czy mi sie wydaje czy nigdzie nie jest napisane ze trzeba czytać to grono, a tymbardziej pisac na nim?

Pzd.

I.
  • Anonim

to fakt
  • DUCH

Widzisz Tomku, żyjemy w społeczeństwie dla którego wyznacznikiem kultury jest moda a co za nim idzie trend a co za nim idzie kopnij kogoś nie powiem gdzie bo to trendy ....
    Ale skoro wychowujemy społeczeństwo na amerykańskich produkacjach,radiu maryja, czy komercji bez autorytetów,filozofii i polemiki

To później dziwimy się takie nam społeczeństwo wyrasta?

A to efekt tego ,że ludzie starsi przekładają swoją wojenną wizję na wizję współczesną i powstają wypaczenia i różnego rodzaju spaczenia ludzkiej osobowości jakim na przykład Jest IPN....
    I stąd powstają legendy o Czarnym Romanie:)
  • www. rudymrw .com

ja sie zgadzam z tym, ze nie ma obowiązku czytania tego grona i tego tematu wiec jak sie komus on nie podoba to niech sobie znajdzie cos innego.
    co do czarnego romka to nie wiedzialem go przez dłuższy czas az tu nagle wbiegl mi na ulice, tradycyjnie skrzyzowanie przy ogrodzie saskim (marszałkowska z królewską) ale pomachał łapkami coś zamamrotał i wrócił na chodnik. nie miał rękawiczek i czapki, wygladał zdecydowanie marniej niż jak go widziałem ostatnio ponad rok temu.pzdr
  • Igor

Wczoraj z moja dziewczyna siedziałem w pixel klubie na chmielnej, i oczyścicie roman krążył, aż w pewnym momencie wszedł miedzy samochody parkujące naprzeciwko kina Atlantic, i zaczol.................sikać.. .. ale bezczelnie na widoku, oboje jesteśmy ( z moja dziewczyna ) "fanami" czarnego Romana, ale ten wyczyn bardzo nas zaskoczył i zniesmaczył...aaa przy którejś z wcześniejszych rund oglądał z zainteresowaniem srebrnego nissana almere;)

I.
  • Mateusz

"wygladał zdecydowanie marniej niż jak go widziałem ostatnio ponad rok temu"

wydaje mi się, że Cz. Roman powoli się kończy., z całym szacunkiem dla fanów, ale... ile tak można? świat wykończył go psychicznie juz dawno. fizycznie już niedługo.
  • UŚMIECHAJ SIĘ do ludzi !

czy "mroczny bohater" nowego serialu w tvn-ie (Naznaczony?) nie przypomina Wam Czarnego Romana??
  • Mateusz

oj tak. za każdym razem jak oglądałem zapowiedź miałem takie skojarzenie;)
  • czarnyroman.waw.pl

A oglądaliście ulubiony film Czarnego Romana - "Życie w Buttersea”?
  • Anonim

Po dłuższej przerwie widziałem Czarnego Romana przy swojej pracy, na ulicy Miedzianej. Wyglądał na zmęczonego życiem i ogólnie jakoś tak... Starzej.
  • system ERROR

widziany wczoraj wieczorem na chmielnej. na bosaka, szedl dosyc szybko z wzrokiem wbitym w chodnik
  • ,l;l;l

Ej on w ogóle sypia ??? XD. Widuję go o tak różnych porach a ten zawsze na chodzie i pełen sił XD
  • emcebob

• Antykwariusz

a o kogo wogule chodzi
  • Małgorzata Stanisławska

GDZIE ZABIŁ JEGO MATKĘ KTO SŁUCHA WARIATA.MATKA ZMARŁA 30 LAT TEMU OJCIEC BYŁ NORMALNYM CZŁOWIEKIEM CIĘŻKO PRACUJĄCYM CAŁE ŻYCIE.
  • Nigger

a moze to diler?jest zawsze tam gdzie go trzeba....
  • × ₦¡ʞⱥ ×

niedawno widziałam go w lekko odswieżonej wersji - w kurtce jak kozuszek i w klapkach jak te gumowe crocsy; P
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)