Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

gruz się zgadza , zwożono go tam bo teren tam bardzo podmokły , co do kości to nie wiem nie znam sprawy
  • wojtek galeński

guz zwozono, bo nie było z nim co zrobić po wojnie.a podmokły teren jest wzdłuz całej wisły, bo wszedzie piach, po praskiej stronie ok 3 metry do lustra wody przy normalnym stanie
  • K&K

PO, by mataczyło się lepiej, WSZYSTKIM!

.
  • Arcadyo

Teraz inna kwestia dot. stadionu. Czy warszawskie druzyny powinny na nim rozgrywac swoje mecze ligowe czy na wlasnych zmodernizowanych obiektach? Ja jestem zdania ze Legia jak i Polonia powinny rozgrywac mecze na tym stadionie.
  • Znudzony

Jak dla mnie to zawalimy to euro!
  • A.

cale szczescie, upadl idiotyczny pomysl stawiania stadionu na czesci terenu wyscigow konnych...
  • Anonim

nie wiem skąd wasze obawy o to, że jak wybudują stadion to będzie stał potem latami niewykorzystany...???
    cały sens tego przedsięwzięcia polega na tym, ze ma tam powstać nie tylko stadion, ale tez centrum sportu (baseny itp.)...

poza tym stadion narodowy to nie zwykły stadion legii czy innego klubu- na nim mają się odbywać wszystkie imprezy okolicznościowe, zgromadzające cała warszawę oraz ludzi z całej Polski..
    weźmy pod uwagę chociaż fakt że do tej pory wszystkie rocznice powstań itp.. były zawsze na pl. Piłsudskiego.. gdzie mogło się pomieścić niewiele osób (szczególnie teraz, kiedy jest cały rozkopany)..
    teraz może będzie przynajmniej punkt, w którym zgromadzi się więcej osób..możliwości wykorzystania tego miejsca jest bardzo wiele..
    a pomysł dodania do samego stadionu np basenu itp.. jest oczywisty- warszawy nie stać na to aby stadion stał pusty i nieużywany przez cały rok- jakoś musi "na siebie" zarobić...

z tego co mi wiadomo to decyzja już zapadła i będą to jednak błonie stadionu dziesięciolecia.
    a co do komunikacji korków itp w razie "najazdu " 20 000 osób to w związku z budową euro musi po prostu powstać obwodnica, która odciąży miasto... i tyle.

• Arcadyo

No tak Klaudynka obowidnica powstania ale zupelnie nie kolo stadionu X lecia.

Co do imprez to fakt koncerty inne imprezy sportowe beda mogly sie odbywac. Ale uroczytosci? Hmm nie sadze sa organizowane one na pl. pilsudskiego ze wzgledow symbolicznych mysle a nie ze wzgledu na mozliwosc pomieszczenia pewnej islocio osob
  • Anonim

oczywiście ze względy symbiotyczne sa tu podstawa ale taka jest prawda, że nie ma w warszawie żadnego miejsca na którym mogłoby się zebrać więcej osob niż dotychczas mieściło się na pl. Piłsudskiego..

btw.. ja jestem za obwodnicą (która nawet jak nie będzie obok stadionu to i tak odciąży w ogromnym stopniu warszawę z naporu samochodów, chcących jedynie przejechać przez to miasto)
    pozdrawiam
  • Arcadyo

Takich miejsc troszku jest. Tak na szybko przychodzi mi do glowy hmm pod patykiem, tor wyscigow, lotnisko na bemowie.

Wracajac do tematu juz myslalem ze zobacze wizualizacje jakiegos konkretnego pomyslu a tu czekamy na nowego ministra sportu :/ To po co byla ta szopka z konferencja prasowa?!
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)