Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Raven/Śliwa

>Kolejka Marecka napisała:
    >hehe ja mieszkam na rogu Złotej i Jana Pawła a nie wiem
    >jak sie nazywa to rondo pod Mariotem :

LOL to tam jest jakies rondo ??? mieszkam tu od urodzenia wlasciwie i dopiero teraz sie zorientowalem :)

a jak chcesz poznac wawe do nieznanej strony to polecam wyprawy z ekipa z forum "Wyprawy " , "wyprawy po podziemnej nieznanej warszawie " , warszawska turystyka ekstremalna "
  • kasiu2la

No i znalazłam swoje miejsce :) świetna lokalizacja, bliziutko do starego i nowego miasta, współlokatorki fajne, jak na pierwszy rzut oka :) Jak na razie wiem jak przejechać z placu defilad do domu... ale powoli się uczę :)
  • Pani Free

"Ile czasu trwa zmiana Warszawy nieznanej w znaną?"

To chyba zalezy od Przewodniczki... ; )))
  • w-p

co do znajomości miejsc w warszawie, to one też się zmieniają. kluby, kafejki, sklepy, i inne hmmm przestrzenie nazwijmy to przestrzenie publiczne -jedne się zamykają, inne powstają nowe, jeszcze inne zmieniają właściciela/kucharza i zaczynają być inne...więc nawet mieszkając tu, nie do końca się wie, trzeba się na nowo dowiadywać wraz ze zmieniającym się miastem (i to,że się jest stąd nawet-niewiele zmienia)
    zresztą to tu popularne,nie znać miasta za dobrze,dużo jest przyjezdnych.
    i dużo osób,które znają tylko swoją dzielnicę (trochę z miejscowych,trochę z zamiejscowych..) i niewiele poza nią.a cała warszawa to sporo wiecej niż jedna dzielnica..
    choć w sumie może to wystarczac, wiedziec gdzie w dzielnicy-w okolicy-jest ciekawe miejsce,fajny pub,smaczny kebab..a to pozna się szybko dość
  • Piłka

Napływowych nie pytaj bo sami nie wiedza. Warszawe poznaje sie całe zycie. Z tego co widze to juz po roku przyjezdny może mowic ze jest z Warszawy i smiac sie ze swieżych przyjezdnych.
  • Belin

>Piłka napisał
    >Z tego co widze to juz po roku przyjezdny
    >może mowic ze jest z Warszawy i smiac sie ze swieżych
    >przyjezdnych.

I to jest naprawdę żałosne w tych przyjezdnych.
    To miasto poznaje się całe życie :-)
  • Gof

I to jest w tym fajne. Wawa jest duża, można poznać swoją okolicę i okolicę swojej pracy/szkoły, ale zawsze jak najdzie mnie na rowerową (albo nie rowerową) wycieczkę po mieście, to można odkryć kolejne fajne miejsca... I nigdy ich nie zabraknie :D (mieszkam tu od urodzenia, czyli 23 lata)
  • Mateusz Pawlak

Chińczyka Ci nie polecę ale kebab w Saharze i koło Teatru Na Woli miażdży.

Co do Warszawiaków, szczerze moi znajomi, którzy mieszkają w Stolicy od urodzenia, do tej pory są zadziwiani co im miasto odkrywa. Pozdrawiam
  • Anonim

nieodgadnione miasto. nieogarnione tajemnice. ~
  • Anonim

dla mnie jako osoby naplywowej przyzwyczajanie sie trwalo okolo 4-6 msc, i nie mam tu na mysli poznania tego miasta bo chyba nawet rdzenni nie znaja do konca wawy ale jesli chodzilo ci o: "wisiadam do autobusu i 5/6 sytuacji wiem ktoredy jade i gdzie dojade" to tak to bylo okolo pol roku.
  • Anonim

najlepszy chinczyk: na broniewskiego, kurczak w ciescie kokosowym mmmmm
  • Unia Leszno

>Koordynator piekła napisała:
    >hehe ja mieszkam na rogu Złotej i Jana Pawła a nie wiem
    >jak sie nazywa to rondo pod Mariotem :)

Ono nie ma nazwy z tego co wiem :):)
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)