-
Anonim
Hej, mozecie wskazac wnetrza z poprzedniej epoki, gdzie nic od lat osiemdziesiatych a nawet siedemdziesiatych sie nie zmienilo? Moze jakies bary, hotele, instytuty? Jest tych wnetrz coraz to mniej.... -
Anonim
-
hrabia Piotr "Krupa"
Polecam sklep spożywczy na ul. Dąbrowskiego na Mokotowie, między Łowicką, a Wołoską, w długim galeriowcu. Od lat 70-tych zmieniło się tylko tyle, że:
- założyli kasy fiskalne ( wymóg prawny )
- i kilka reklam wisi na ścianach
- i oczywiście półki są pełne ( chociaż same półki też pamiętają tamte czasy )
Bardzo lubię robić tam zakupy mimo, że mi tam nie po drodze. Zapraszam tam. -
Qba
-
-
marta j
Zdecydowania Hala Marymoncka i sklep Społem na ul. Słodowiec. W tym drugim pracują panie, jestem tego pewna te same co za poprzedniego ustroju. Człowiek staje przy kasie z koszykiem, a one stoją sobie we trzy np. w dziale mięsnym i gadają. Widzą oczywiście delikwenta z koszykiem i patrzą na niego ale muszą skończyć rozmowę. Czytnik kodów kreskowych nie dotarł tu jeszcze także jeśli ma się w koszyku produkt z którego cena się odkleiła pani wyciąga spod kasy stos kartek z ręcznie napisaną listą produktów z cenami. Eh, podróż w czasie. -
Anonim
Mniej uczeszczane zakatki PKiN, a takze gmachow ministerstw i innych urzedow - z lat 50 i przedwojennych. Sporo sie tam ducha "tamtej epoki" zachowalo... -
Michał
-
Anonim
-
Raven/Śliwa
-
wojtek galeński
pozwole sobie na trochę off topic ale niewiele.. na placy Hallera, na rogu koło kantoru, jaet taki lokal emontowany od kilku lat. nowy inwestro, jedyne co zrobił, to zamalował fajne rysunki na scianie..... traktozystka i chyba luzie w polu przy żniwach..... taki fajny klimat socrealityczny..... mogło tam byc coś fajnego... a nie ma niczego -
wojtek galeński
>Tapir napisał
>Mniej uczeszczane zakatki PKiN
wjechałem kiedyc na pietro techniczne pałacu kultury. ma 2.20 wysokosci w swietle, a w jednej z kabin windowcyh (nieczynnej raczej) siedział koles na krzesełku i jadł kanapkę od żony... ale klimat -
Aleksandra
Bar mleczny przy Grójeckiej niedaleko skrzyżowania z Bitwy Warszawskiej, no i Grażynka oczywiści :) -
_K.ruk
bylem w krakowie i widziałem pub, który był w klimacie PRL-u (ciekawe wnętrze pełne plakatów z tam tych czasów, w koncie stary rower kawałek syrenki 102) czy w Warszawie są takie miejsca ? gdzie przy piwie można popatrzeć na prl? -
Gdabski
-
sympatyczna
-
Anonim
Zakąsek w starym hotelu europejskim:)))) mega komuna..podstarzały barman pod muchą nalewający wódkę w kilonki...trzask prask i idziesz dalej..lub kosztujesz śledzika:)))) -
pa!
*zdecydowanie hala marymoncka -
1)panie sprzedające jak z minionej epoki na głos mówiące i ręcznie wpisujące kody poszczególnych produktów
2)dłuuugie kolejki bo to największy (i najbardziej wypasiony) sklep dla wszystkich babci z okolicznych bloków (potrafią przejechać całą popiełuszki aby zrobić zakupy w swojej ulubionej hali)
3)jak byłem tam pierwszy raz to poraziły mnie wiszące na barierkach na wysokości pierwszego piętra... dywany
*osiedle nowa praga2 (okolice placu hallera) wydaje się że czas zatrzymał tu się kilkadziesiąt lat temu... -
!
-
Anonim
w zagłębiu pubowym przy nowy świecie jest miejsce, które moze nie wygląda jak PRL, ale jak mieszkanie babci... kanapy, fotele, lampy takie, jakie wszyscy mieli w latach 60/70, czyli namiastka PRL w domowym wydaniu :) -
Qba
>Kruk napisał
>bylem w krakowie i widziałem pub, który był w klimacie
>PRL-u (ciekawe wnętrze pełne plakatów z tam tych
>czasów, w koncie stary rower kawałek syrenki 102) czy w
>Warszawie są takie miejsca ? gdzie przy piwie można
>popatrzeć na prl?
Hmm może Oberża Pod Czerwonym Wieprzem. Słyszałem, że wiele osób ją poleca. http://www.czerwonywieprz.pl/
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne