Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Czołem!

Interesuje mnie, czy w w Warszawie lub jej okolicach jest jakas opuszczona rzeznia, ale koniecznie muszą być w niej haki rzeznicze takie, na ktorych zwykły zwisać np wnetrznosci biednych swinek.

Wiecie cos?
  • Anonim

Opuszczona rzeznie moze znajdziesz, ale sadze, ze haki na skup zlomu juz dawno wywedrowaly.
  • Anonim

dawno temu, w czasie wojny, była rzeźnia w okolicy ul. Brukowej....... Babcia mi opowiadała, że nieraz wynosili z niej tusze wieprzowe...... ale nie wiem, czy coś z niej zostało :)
  • madlen

Brukowa to dzis Kłopotowskiego
  • small radiant smile :)

tam nie ma juz rzezni.... przynajmniej tak mis ie wydaje...
  • senner

fajnie ten temat wygląda w sąsiedztwie tematu "bary wegetariańskie" :D
  • Anonim

:)
  • marczyk

Na Kłopotowskiego mieszka za to pewna świnia, niedawno sie wprowadziła.....
  • madlen

i wszystko sie nam zgodzilo pięknie, tylko chyba twórca wątku nie bedzie zachwycony:D
  • Anonim

rzeznia była i budynek jeszcze jest zdaje sie na dawnej krowiej tzn przy porcie praskim znajduje sie, dojsc mozna od ulicy Okrzei, do dzis mozna kosci znaleźć
  • Anonim

Ten temat to rzeznia :)
  • Anonim

Drogi Bartku, założycielu tego tematu. Po co ci adres opuszczonej rzeźni??; )
  • Anonim

mysle o fotach tamże
  • Pablo

Rzeźnia przed wojną znajdowała sie przy ul. Solec 24. Do dnia dzisiejszego zachowały się dwa bliźniacze budynaczki, w których znajdowały się biura. Dziś jest tam Muzaum Azji i Pacyfiku.
  • filip

z czasow liceum pamietam ze byla rzeznia na ulicy włościańskiej (wloscianskiej). idac od broniewskiego gdzeis po lewej stronie byly kiedys budynki rzezni.
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)