-
Anonim
Czołem!
Interesuje mnie, czy w w Warszawie lub jej okolicach jest jakas opuszczona rzeznia, ale koniecznie muszą być w niej haki rzeznicze takie, na ktorych zwykły zwisać np wnetrznosci biednych swinek.
Wiecie cos? -
Anonim
Opuszczona rzeznie moze znajdziesz, ale sadze, ze haki na skup zlomu juz dawno wywedrowaly. -
Anonim
dawno temu, w czasie wojny, była rzeźnia w okolicy ul. Brukowej....... Babcia mi opowiadała, że nieraz wynosili z niej tusze wieprzowe...... ale nie wiem, czy coś z niej zostało :) -
madlen
-
-
small radiant smile :)
-
fajnie ten temat wygląda w sąsiedztwie tematu "bary wegetariańskie" :D
-
Anonim
-
marczyk
Na Kłopotowskiego mieszka za to pewna świnia, niedawno sie wprowadziła..... -
madlen
i wszystko sie nam zgodzilo pięknie, tylko chyba twórca wątku nie bedzie zachwycony:D -
Anonim
rzeznia była i budynek jeszcze jest zdaje sie na dawnej krowiej tzn przy porcie praskim znajduje sie, dojsc mozna od ulicy Okrzei, do dzis mozna kosci znaleźć -
Anonim
-
Anonim
Drogi Bartku, założycielu tego tematu. Po co ci adres opuszczonej rzeźni??; ) -
Anonim
-
Pablo
Rzeźnia przed wojną znajdowała sie przy ul. Solec 24. Do dnia dzisiejszego zachowały się dwa bliźniacze budynaczki, w których znajdowały się biura. Dziś jest tam Muzaum Azji i Pacyfiku. -
filip
z czasow liceum pamietam ze byla rzeznia na ulicy włościańskiej (wloscianskiej). idac od broniewskiego gdzeis po lewej stronie byly kiedys budynki rzezni.
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne