Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Hubert

czyli hale, skorodowana blacha, obraz nędzy i rozpaczy, świadectwo marnotrawstwa, rozpadu osowbowści i skundlenia w PRL-u, np. zakłady mechaniczne Ursus Żerań, huta lenina.... naprawde zajebiste....
  • Dunadan

no, idealne miejsce do robienia cyber-punkowych LARPów :)
  • Anonim

to ja proponuję obejrzeć były budynek instytutu archeologii na zwirkach koło proximy... blacha falista i azbest... aż miło..
  • Abstynent i Emigrant tesz

a mozna tam sie do tych przybytkow komunizmu wbic siakos do srodka? Kcialem moze pokombinowac ze smisznymi fotkami,,,
  • rjs

Róża Luksemburg.

Budynek jest teoretycznie do zdobycia (ochroniarz czasami). Jak wiadomo jest skażony rtęcią, lecz nawet godzinne w nim przebywanie nie powinno zaszkodzić.

Foton, trzeba by zagadac, bo jest jedno wejście z panem.

Nic mi więcej w tej chwili na myslnie przychodzi.cos koło zachodniego jest...
  • Anonim

Na jakich żwirkach?????????????? Ludzie,przecież to nazwisko... Szlag mnie trafia jak słyszę "na żwirkach".
  • Dunadan

Mowisz o lucy Żwirka i Figurki? :P
    Na SGGW jest taki jeden budynke ( biorą się za odnowę ). Odraopany, bez okien, z odpadającym tynkiem... a obok niego jeszcze gorzej - jak na wysypisku śmieci...
  • bromek

>>Ludzie,przecież to nazwisko... Szlag mnie trafia jak słyszę "na żwirkach".

taka warszawska tradycja. kiedyś ludnośc miejscowa mówiła również "na nowotkach" (jeśli ktoś jeszcze pamięta ulicę Marcelego Nowotki) czy "na komarowej".
  • Molako

Zgadza sie gwara warszawska ...
    Dlatego ja MIESZKAM NA ŻWIRKACH!!
  • Anonim

klub sportowy skra warszawa. wiekszosc to ruina. ale za to jakam silka klimatyczna
  • raq

Żoliborz przemysłowy: puste hale fabryczne, squat, instytut chemii przemysłowej, bocznice kolejowe, magazyny przy powązkowskiej. Spieszcie się bo rozbierają!
  • Galwa.ni

nie chce nic mowic ale mieszkam tu od zawsze i mowie "na żwirki" [zamiast zwirkach] "na ciołka" [zamiast ciołków] i na deotmymy [zamiast nie wiem czego] :P
  • strofa

Jak kiedys stwierdzil moj znajomy:
    "Aaa, bo byla taka bajka, Żwirek i Wigura!"
    :D
  • Dunadan

a może bajka "Żwirkiem i figurką"? :)
  • Anonim

budynek szpitalny (nowy) przy starym budynku szpitala MSWiA, stoi pusty (wieje klimatem "Królestwa" Larsa) podobno zakradł się tam błąd architektoniczny, parę ekip filmowych już tam kręciło
    end
  • Anonim

Słyszał ktoś o rurze na (chyba gdańskim) moście, jakoby miała być wewnątrz elektryczna kolejka serwisowa?
  • Anonim

hmmm , jeszcze na Tarchominie przy Wiśle jest dość ciekawe miejsce , nie wiem czy to fabryka (choć tak wygląda) czy może coś innego ale na pewno w klimacie post industrialnym.Jedyną barierą jest mały parkan, przez który bardzo łatwo przejść.
  • PzKpfw VI SdKfz 182

>Hest napisała:
    >hmmm , jeszcze na Tarchominie przy Wiśle jest dość
    >ciekawe miejsce , nie wiem czy to fabryka (choć tak
    >wygląda) czy może coś innego ale na pewno w klimacie post
    >industrialnym.Jedyną barierą jest mały parkan, przez
    >który bardzo łatwo przejść.

Cementownia zapewne
  • Kuba

prędzej "Fabryka domów" barierą jest też kupa strażników z psami, za małolata dało się tam wejśc, teraz pilnują jak fortu knox, a poza tym w nocy czesto sie cos tam dzieje, cos przywoza, wywoza.
  • Kuba

a apropo industriali polecam "Browary Królewskie" przy GRzybowskiej
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)