- 1
- 2
-
Hubert
czyli hale, skorodowana blacha, obraz nędzy i rozpaczy, świadectwo marnotrawstwa, rozpadu osowbowści i skundlenia w PRL-u, np. zakłady mechaniczne Ursus Żerań, huta lenina.... naprawde zajebiste.... -
Dunadan
-
Anonim
to ja proponuję obejrzeć były budynek instytutu archeologii na zwirkach koło proximy... blacha falista i azbest... aż miło.. -
Abstynent i Emigrant tesz
a mozna tam sie do tych przybytkow komunizmu wbic siakos do srodka? Kcialem moze pokombinowac ze smisznymi fotkami,,, -
-
rjs
Róża Luksemburg.
Budynek jest teoretycznie do zdobycia (ochroniarz czasami). Jak wiadomo jest skażony rtęcią, lecz nawet godzinne w nim przebywanie nie powinno zaszkodzić.
Foton, trzeba by zagadac, bo jest jedno wejście z panem.
Nic mi więcej w tej chwili na myslnie przychodzi.cos koło zachodniego jest... -
Anonim
Na jakich żwirkach?????????????? Ludzie,przecież to nazwisko... Szlag mnie trafia jak słyszę "na żwirkach". -
Dunadan
Mowisz o lucy Żwirka i Figurki? :P
Na SGGW jest taki jeden budynke ( biorą się za odnowę ). Odraopany, bez okien, z odpadającym tynkiem... a obok niego jeszcze gorzej - jak na wysypisku śmieci... -
bromek
>>Ludzie,przecież to nazwisko... Szlag mnie trafia jak słyszę "na żwirkach".
taka warszawska tradycja. kiedyś ludnośc miejscowa mówiła również "na nowotkach" (jeśli ktoś jeszcze pamięta ulicę Marcelego Nowotki) czy "na komarowej".
-
Molako
-
Anonim
klub sportowy skra warszawa. wiekszosc to ruina. ale za to jakam silka klimatyczna -
raq
Żoliborz przemysłowy: puste hale fabryczne, squat, instytut chemii przemysłowej, bocznice kolejowe, magazyny przy powązkowskiej. Spieszcie się bo rozbierają! -
Galwa.ni
nie chce nic mowic ale mieszkam tu od zawsze i mowie "na żwirki" [zamiast zwirkach] "na ciołka" [zamiast ciołków] i na deotmymy [zamiast nie wiem czego] :P -
strofa
Jak kiedys stwierdzil moj znajomy:
"Aaa, bo byla taka bajka, Żwirek i Wigura!"
:D -
Dunadan
-
Anonim
budynek szpitalny (nowy) przy starym budynku szpitala MSWiA, stoi pusty (wieje klimatem "Królestwa" Larsa) podobno zakradł się tam błąd architektoniczny, parę ekip filmowych już tam kręciło
end -
Anonim
Słyszał ktoś o rurze na (chyba gdańskim) moście, jakoby miała być wewnątrz elektryczna kolejka serwisowa? -
Anonim
hmmm , jeszcze na Tarchominie przy Wiśle jest dość ciekawe miejsce , nie wiem czy to fabryka (choć tak wygląda) czy może coś innego ale na pewno w klimacie post industrialnym.Jedyną barierą jest mały parkan, przez który bardzo łatwo przejść. -
PzKpfw VI SdKfz 182
>Hest napisała:
>hmmm , jeszcze na Tarchominie przy Wiśle jest dość
>ciekawe miejsce , nie wiem czy to fabryka (choć tak
>wygląda) czy może coś innego ale na pewno w klimacie post
>industrialnym.Jedyną barierą jest mały parkan, przez
>który bardzo łatwo przejść.
Cementownia zapewne -
Kuba
prędzej "Fabryka domów" barierą jest też kupa strażników z psami, za małolata dało się tam wejśc, teraz pilnują jak fortu knox, a poza tym w nocy czesto sie cos tam dzieje, cos przywoza, wywoza. -
Kuba
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne