-
miec swój cel
uwielbiam ulicę Kozią za jej spokój, tajemnicę i piękno oraz Krakowskie Przedmieście za to że wszystki się tam może zdarzyc zawsze jest dużo luidz, za zaskakujące sytułacje...i -
just KARLA
Wieniawskiego na Żoliborzu... cudowna uliczka, na która trafiłam przez zupełny przypadek :) Architektura zupełnie nie warszawska - niskie, niałe domki, stare drzewa tuz przy jezdni, cisza, magia, spokój, ukojenie, o codziennych problemach zapomnienie....
-
Kuba
-
Drapson
-
-
Owca
-
Żabol
ja lubie Noakowskiego... jakos tak, choc rzadko tam bywam... rejon Geodetow, Powstancow Wielkopolskich, Urbanistow, dawno tam nie bylem, ale tam sie wychowalem -
miec swój cel
uwielbiam wieczorami chodziec z moją współlokatorką na spacery! odnajdujemy wtedy super miejsca!!! Wchodzimy w różne bramy zakamarki wierzcie mi czasami aż dech zapiera!!! -
bob
czy można w ogóle lubić ulicę..? "lubić" w sensie... to dobre słowo na określenie uczuć o ulicy..? może bardziej... ahm... sympatyzować? mnie się podoba Krakowskie Przedmieście :P ale tylko ze względu na nazwę:P -
Maddalena
Krakowskie Przedmieście i Puławska :) KP.. bo jest inna niż wszystkie, fajne sklepiki etc. w dodatku prowadzi do Starego Miasta. A Puławska.. sama nie wiem.. po prostu :> -
Guzik
-
Anonim
-
Ponczo
-
<<Ztworrki>> yeah sranie :P
kate --> nowy swiat??... hmmm dosyc malo oryginalnie; ) sczegolnie w lato jak slonko zachodzi to lubiem spacerowac sobie ulczkami nowego bemowa pryz lotnisku tuz.. mmmm :) a noi jeszce male piaskowe"uliczki" doprowadzajce do bzregow wisly... <szlaenstwo> :P -
Martes
Bednarska - zwlaszcza ten kawalek zaraz przy Krakowskim Przedmiesciu.
Stroma, brukowana, z pieknymi kamieniczkami.
Jak z bajki. -
Martes
Bednarska - zwlaszcza ten kawalek zaraz przy Krakowskim Przedmiesciu.
Stroma, brukowana, z pieknymi kamieniczkami.
Jak z bajki. -
Marcin Sumera
Ul. Kozia.....
Kiedyś szukałem z kumplami tej ulicy, a konkretnie Muzeum Karykatury.
Żaden przechodzień nie potrafił mi powiedzieć gdzie ona jest.
W desperacji spytaliśmy policjanta z drogówki. On też nie wiedział, chociaż stał jakieś kilkanaście metrów od tej ulicy, a w samochodzie miał ten swój cały sprzęt z GPRS-em;)
Od tego czasu bardzo polubiłem tą ulicę.
Każdy spracer na Starówkę obowiązkowo przez Kozią. -
Zuza
Uwilebialam ulice Zgoda jak jeszcze nie bylo pelno barow pubow itp. Stara kamienica na rogu byla przepiekna w srodku zdobione syfity stare schody metolowe zdobione kwiatami na kazdym pietrze figura. Cos pieknego :) A teraz !! Przywatny wlasciciel rozwalil cale piekno zabytku
:( -
WODD
nie no ludzie...jedna ulica?
no to zapodam hmmmm.......aleje Ujazdowskie -
Fajny nick :)
Moja ulubiona uliczka to Krochmalna na Woli. Powod podstawowy jest dosc banalny: mieszkalem tam przez pol roku i mam bardzo duzo wspomnien zwiazanych z tym miejscem. A oprocz tego Krochmalna to fajna uliczka ze wzgledu na zabudowe. Z aledwie na jakis 500 metrach mozna zobaczyc przekroj przez historie Warszawy. Od strony Zelaznej z obydwu stron stare przedwojenne kamienice sypiace sie ludziom na glowy. Fajne jest to ze zachowaly sie po obydwu stronach ulicy. Dalej na wschod bloki osiedla Za Zelazna Brama. Ochydne i szkaradne ale tak bylo w latach 70tych. A od strony Jana Pawla nowoczesne biurowce Atrium Center.
moze to tez sluzyc za symbol przemian tej czesci Warszawy i wogole calej Warszawy. Przed wojna byla to uliczka zydowskiej dzielnicy, gesto zabudowana kamienicami czynszowymi, po wojnie stala sie uliczka wielkoplytowego osiedla gdzie mieszka po 200 rodzin w kazdym bloku i ludzie prawie sie nie znaja, a po tych wszystkich przemianach 1989 zamienia sie w tej chwili powoli w zaplecze biurowo-uslugowe miasta. Te wszystkie elementy hisrorii choc kloca sie ze soba to na Krochmalnej mam wrazenie ze jakos znalazly porozumienie i postanowily tam wspolistniec w symbiozie. -
KOSMITA
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne