Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sobylmine

hej! powiedzcie mi, gdzie w weekend sa organizowane takie bazary? wiem o kole (ale w jakich godzinach mniej więcej, przy którym skrzyżowaniu, czy w sobote czy w niedziele?) i.. widziałam kiedyś plakat jakiegoś gdzieś na aninie, ale nie pamiętam. pomocy! :)
  • kabu

koło tow weekendy, raniutko, o 9ej juz nie ma co smaczniejszych kąsków
    w ogóle to cudne jest koło - ale jak jest znacznie cieplej oczywiście
    na wolumenie podobno tez sa starocie
    w rembertowie, w nowej częsci przy torach jest komis meblowy, też często ciekawe rzeczy się trafiają
    ale w komisach, jak w lumpeksach - trzeba obejrzec setki bezwartosciowych rzeczy żeby znaleść coś lepszego
  • Maryl.

Na Namysłowskiej ponoć. i bazar Olimpia (ale nie mam pojęcia, gdzie to, co to?)
  • Anonim

aaa bazar na Olimpii to jest kilka przystanków od wola parku, a jak sie jedzie toruńską to wysiadka kolo takiego stadionu niebieskiego-widoczny jest-taka duża żyrafa tam stoi. noi olimpia jest czynna w weekendy
  • Anonim

Na Kole jest taki bazar ....W tamtych rejonach sie wychowałem i nada mieszka tam moja babcia....ale ten bazar mnie wkurza bo zawsze jak do niej pojade w weekend to nie mam gdzie zostawic samochodu bo wszyscy zjezdzają sie na to złomowisko
  • Anonim

i na dodatek wtedy tam cuchnie jak jest ciepło.......
    tak to na kole bywa......
  • Anonim

"o 9ej juz nie ma co smaczniejszych kąsków"

Nie zgadzam sie, nawet kolo poludnia da sie wypatrzyc cos fajnego :)
  • Zuza

Nie olimpia tylko Olimpijka :) i jest czynny w weekendy. Fajny bazarek tylko nie jak jest mokro :/ Przystanek "Moczydło"
  • Anonim

Z nazwa "Olimpia" spotykam sie pierwszy raz. Zawsze nazywano go "Olimpia"...

Informacja o przystanku nie jest pelna. Przystanki obok tego bazaru nazywaja sie PKP Kolo. Jest tylko problem, ze "czerwone" autobusy sie na nich nie zatrzymuja. Jadac od strony Centrum pospiesznym nalezy wysiasc na Plocka Szpital i przejsc/podjechac albo na Ciolka i sie cofnac; od strony Bemowa - rzeczywiscie wysiada sie na przystanku Moczydlo :) A jak jedziemy zwyklym autobusem to elegancko wysiada sie przy samym bazarze na wspomnianym przystanku PKP Kolo.
  • pablo

z Koła to tata całe mieszkanie umeblował
  • Anonim

Bazar na Kole jest piękny i niema co na niego narzekać.
    Na "Olimpii" można kupic fajne gadżety za 6.57 zł a kiedyś Ci sami "sprzedawcy" oferowali swe "skarby" na bazarze przy Hali Banacha przez cały tydzien - teraz na Banacha jest ich coraz mniej..
  • Anonim

na Olimpii handlują tylko w niedzielę.
    to konkretne złomowisko...
  • Anonim

z olimpii wykruszylo sie troche starych handlarzy ale nadal warto tam wpasc. najlepiej w niedziele przed kolem. pare lat temu byly jeszcze starocie przy dolnej. dzis stoi tam osiedle. pare ciekawych fantow trafilem na ursynowskim dolku. raz w miesiacu (druga niedziela) starocie motoryzacyjne(i nie tylko) mozna kupic w Norblinie.
  • rjs

Koło jest znacznie droższe od olimpii. Na okimpii głównie kupowałem książki i pocztówki, oraz zdjęcia ze starej warszawy, taio i dużo.
  • Anonim

Koło,
    Olimpia,
    Hala Mirowska-możan tam dostać niesamowite rzeczy, cukier z lat 80. który jakaś babcia kupiła, bo bała się,że później zabraknie. Ale trzeba pamiętać, ze zawartość cukru w cukrze uylega zmainom ze względu na promieniowanie, kto oglądał "Poszukiwany, Poszukiwana" ten wie.
    Metro Swiętokrzyska-czasami rozstawiają się tam dwa stoiska z meblami i antykami.
  • Ola Galas-Mięczakowska

Starocie można jeszcze kupować w sobotę i w niedzielę na ul. Sokołowskiej (chyba 9), teren magazynów, coś w tym stylu. To jest bardzo niedaleko od Olimpii, "na tyłach" kościoła sw. Wojciecha. I słyszałam, ze na giełdzie spożywczej na Broniszach pod wawą można też coś wynurkowac, ale nie znam szczegółów.
  • Anonim

na sokolowskiej rzeczywiscie mozna kupic bardzo fajne meble i czasem nawet niedrogo
  • Jusss

Przy Hali Mirowskiej zdaża się niestety coraz rzadziej, że grupa typów z pod ciemnej gwiazdy czyli okolicznych pijaczków rozstawia swoje "nie wiadomo jak zdobyte" fanty i wtedy można znaleźć cuda, ale trzeba pokopać trochę w śmieciach. Dotyczy to również ciuchów, wiem bo kiedyś sprzedawali moje skradzione ze strychu spodnie :D
  • Sylwia

świetne i straszne zarazem.

co do olimpi i koła, one sa neidaleko siebie?
  • Sonitta :)

>Sylwia napisała:
    >świetne i straszne zarazem.
    >
    >
    >co do olimpi i koła, one sa neidaleko siebie?

Tak, są niedaleko siebie.
    A ja właśnie jutro wybieram się na Koło i na Olimpię. :)
    a nóż upoluję coś ciekawego.. :)
    Myślicie, że gdzie lepiej zajrzeć najpierw?
    Na Olimpię czy Koło ?
    gdzie fajniejsze towary utrzymują się dłużej ?; >
  • 1
  • 2
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)