Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

najpierw na Olimpię; p na Kole to bardziej znawcy przyjeżdżają; p polecam zwiedzić zaułek Żuli na Olimpii, zapach troszkę odrzuca ale można upolować czasem coś ciekawego w dobrej cenie :)
  • ..::Patrykuu::..

Olimpia i Koło jak najbardziej...to z bazarków.
    Z komisów polecam ten na Burakowskiej - coś tam zawsze fajnego się trafi. Czasami jeszcze ten przy Rondzie Daszyńskiego.
  • Anonim

Jutro właśnie się wybieram na olimpie i na koło z kumplami. Najpierw na koło aby opchnąć hełm niemiecki i takie tam wojenne bajery, a później na olimpie aby to wydać :D
  • Ania Zebrzycka

Pochwalcie się co udało Wam się upolować :)
  • Anonim

Wtedy to tylko przeterminowane chipsy xD Bardzo dobre były :D. Za zeta; d I jakieś tam ciastka itd, ale były spoko bo tylko parę dni przeterminowane, a słyszałem, że produkt ma jescze ze 3 miechy wazności od tej co jest napisana.
  • pan pytajnik

>Ania Zebrzycka napisała:
    >Pochwalcie się co udało Wam się upolować :)

Uaktualnię wątek.
    Kupiłem żyrandol do dużęgo pokoju za jakieś grosze, z ciekawości znajomy 'spec' w wycenach ocenił go mniej wiecej na 4-5 tys; )

wiele 'pierdółek' - jakieś figurki, wazonki, fotel pamietajacy chyba czasy baroku; )
    Bazarel ma Kole jest fantastyczna sprawa, ale jak ktoś już powiedział, jest czynny BODAJŻE w czwartek i na pewno w sobotę.
    Przy okazji jak jestem w sobotę to wpadam do KURCZACZKA - sklep w bloku po drugiej stronie ulicy (obok rowerowego). Mają takie kurczaki z rożna, że palce lizać... Znajomi na początku śmiali się że co sobota mamy w domu kurczaka z rożna na obiad... a teraz połowa z nich sama tam jeździ; )
    Jedyny minus sklepu że czynny w sobote tylko do 13 (mniej więcej właśnie jak giełda staroci). W tygodniu do 17. Kobieta obsługująca - przemiła - widać że rodowita warszawianka. Sklep stacjonuje już tam 10 lat, więc o renomę i klientów się nie martwi; )

Jak zakupię aparat (plany - przed świętami; )) to wrzucę fotki.

Pozdr

• Ruda

Pytajniku mój ulubiony :) Bazar na Kole czynny jest również w niedzielę. Wiem, bo często bywam mijając po drodze Kurczaka :)
  • Kuba D

Bazarów w stolicy sporo - nie każdy jednak ciekawy. U mnie najbliżej na Olbrachta, ale jeden ciekawszy rusek już tam nie urzęduje, kawałek dalej jednak mam olimpijkę, natomiast Koło to już prawdziwa kopalnia skrabów jest :) W cholerę rzeczy poradzieckich i poniemieckich - rozłożyły mnie na łopatki oryginalne zapałki Waffen SS! I w ogóle w cholerę różnych ciekawych rzeczy tam wystawiają, od 'standardów' takich jak stare łuski, hełmy, itp., poprzez wiekowe instrumenty muzyczne, kiedyś tam nawet wystawił ktoś do kupienia kompletny strój księdza, nie to, że sutannę, tylko ten taki białozłoty, z czapką :D Natomiast my z chłopakami bardzo lubimy odwiedzać jednego konkretnego faceta, który w zaułku w głębi ma komis muzyczny. Mnóstwo świetnych kaset po 3 złote sztuka, perełki na czarnych płytach - cud, miód, palce lizać :)
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)