-
Pablo
wpisujmy tu dlaczego akurat ona albo ze chcielibysmy mieszkać gdzieś indziej. Ja jako rodowity Bemowianin nie zamienił bym moich bloków za nic w świecie choć wiem ze nie zawsze zycie się tak układa ze pozwala nam tu zostać gdzie ześmy się urodzili a pozatym nie wiadomo jak długo postoją wielkopłytowe bloki na moim osiedlu pozdrawiam i chętnie widze wasze wpisy i opinie... -
Kortez
Ja mieszkam na Starym Mokotowie. Lubię to miejsce i czuję się tu swojsko, pomimo że wiekszość moich znajomych albo się z tąd wyprowadziła albo mieszka po innych dzielnicach. Najbardziej lubię klimat przedwojennych kamienic i osiedli domków jednorodzinnych oraz zieleń, której niestety coraz bardziej ubywa (np: grabierz Pola Mokotowskiego pod apartamentowce). Nie mam złudzeń że da się wszystko zatrzymać tu w stanie, który pamiętam z dzieciństwa, bowiem każde miasto powinno się rozwijać, ale trochę mnie złości zaciranie charakteru tego miejsca. Dzieje się tak np. przez zasłaniamie izolacją styropianową ozdób elewacjiczy przez stawiamie budynków zupełnie nie pasujacych do otoczenia (ale to problem chyba całej Warszawy). Powoli znikają też kolejne skwery ale mimo wszystko to ciągle jest mój Mokotów. -
Anonim
moj Ursynow...za to, ze czuje sie tu bezpieczna o kazdej porze. w srodku nocy bez stresu smigam do domu sama i jestem jeszcze cala :) -
ursus?
za zakłady.
za ich prlowską dumę i niesamowity klimat dzisiaj.. -
-
Anonim
Mieszkam na Górcach, jest tu niezle, wzglednie spokojnie, ale nie lubie mieszkac w bloku. Poza tym przeszkadza mi to, ze wiekszosc ludzi mieszkajacych w moim bloku ma psy i przez to wokol jest okropnie brudno :((( Pozytywnym aspektem jest to, ze niedaleko mam do lasu. -
Herzog Karacz
Jako że los wyrzucił mnie kilkaset metrów za granicę miasta, napiszę o mojej rodzimej dzielnicy, Pradze Północ.
Wiele możnaby jej zarzucić ale odmówić klimatu chyba nikt nie ma prawa.Zwłaszcza Stara Praga jest wspaniała.No i architektura przedwojenna to jest coś co stolica powinna chronić.Chyba sentyment nieco przemówił przeze mnie i wybaczcie że piszę nie do końca stricte na temat; ) -
Anonim
moją dzielnicą jest bródno
wiele osób boi sie tej dzielnicy, a ja uwielbiam tu mieszkać:-) obok bloku mam lasek, kawałek dalej park, mnóstwo centrów handlowych-wszędzie blisko:-)
poza tym kocham warszawe i nigdzie indziej nie mogłabym mieszkać:-) -
Kędzior
muranów- cóż mieszane uczucia mam + wszędzie mam blisko i dobre dojazdy ------------ (wieeelki minus) nie czuje się za bezpiecznie i mam obawy chodząc samej, jak już jest ciemno, a szkoda...
-
Anonim
Żoliborz - cudowna dzielnica. Jest zielono, dość spokojnie, śliczne domki vel kamienice. Za klimat. "Zielony Żoliborz, pieprzony Żoliborz" Ja kocham moją dzielnicę; ] -
Guzik
bliska Wola:
lubie ten syf Zelaznej, Grzybowskiej, Walicow, Prostej, Towarowej
widze ze cos tam sie rodzi nowego.... -
Anonim
Wawer:
Cisza, spokój, "sielskość i anielskość" i niepowtarzalny klima, któremu dorównuje chyba tylko Białołęka.
Za co nie lubie?
Coraz więcej nowych budynków w ogóle nie pasujących do tego miejsca (zabudowa wielorodzinna), totalna ignorancja, albo wręcz zapomnienie przez władze, kiepska komunikacja i infrastruktura. -
gut
Cóż, ostatnio raz w roku się przeprowadzam, ale zawsze, niezmiennie mieszkam gdzieś na Mokotowie.
Dlaczego?
Bo stegnieński mikroklimat popeerelowskiego blokowiska cały czas wiecznie jest żywy. Bo Czerniaków zawsze pozostanie tym bandycko-grzesiukowsko-tyrmand owskim zjawiskiem. Bo Pole Mokotowskie jest bezpieczne tylko dla tych, którzy chcą tam się czuć bezpiecznie, a latarenki przy Narodowej będą magicznie się błyszczeć w świeżym śniegu. -
trochę mi się chce, a trochę nie
Żoli - boli... śliczny, zielony, cieply! mieszkam tu od niedawna, ale jestem przeszczęśliwa.:) jest spokojnie, za oknem mam park i o każdej porze roku spacerowiczów z pieskami. a do tego plac Sloneczny, Wieniawskiego, wszystkie te uliczki, wśród których można się zagubić. wspaniale miejsce! -
janka
Praga płd. (gocław) za ludzi, za spokoj, za kanałek, jeziorko, za wspaniały dojazd wszędzie.. -
Anonim
Wola - bardzo lubię,sama nie wiem za co? Niektórzy się tu boją,ale mi sie jeszcze nic złego nie stało, w sumie z większością okolicznych dresików chodziłam do podstawówki...; )
Poza tym dojazd wszędzie jest świetny.
ogólnie - nie wyprowadziłabym sie stąd! -
Kasia
Ochota/Okęcie - lubie?? hmm..
już się przyzwyczaiłam do tego miejsca, a i tak mało czasu spędzam w domu, nosi mnie po róznych dzielnicach,a najczęściej mokotów -
thorsten
jeziorki południowe!
cisza i spokoj przede wszystkim, mozliwosc pogapienia sie na samoloty czasem (dokladnie pod korytarzem podejscia do ladowania na Okeciu domek stoi), bliskosc Lasku Kabackiego :oD
tylko te dojazdy nienajlepsze :o/ ale nie mozna miec wszystkiego hehe; o)
-
Agatka
Ursynów! Zielono tu jest niesamowicie, do tego spokój i blisko wszędzie. Bardzo wygodnie się tu mieszka. No i dwa główne ośrodki lansu i ekshibicjonizmu są - Skarpa i Las Kabacki; ) -
aux
Bemowo- uwielbiam:)
Czuję się tu jak u siebie. Jest lasek, Forty. W prawdzie w lasku całą masa zboczeńców a Forty coraz bardziej zabudowane, ale co tam.... Lubię to miejsce i już. Pewnych sentymentów nie ma co tłumaczyć. -
just KARLA
Żoliborz - od całkiem niedawna, ale nareszcie u siebie :) dlaczego?... bo nie przypomina mi pędzącej stolicy, bo zielono mam za oknami, bo nie mam windy, ani zsypu, bo mając za siąsiadów starsze panie z pieskami czuję się bezpiecznie, bo niedaleko do centrum - gdy potrzeba jego odwiedzenia się pojawia, bo jest Wieniawskiego... najbardziej magiczna uliczka stolicy, bo tu jest inaczej, czuję się oddech historii, czuję się Warszawę pomimo że nie wielce warszawsko tu obecnie...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne