-
Anonim
Czy wiecie, że Warszawska starówka kryje w sobie wiele nieznanych i fascynujących miejsc.?Kryje ona pod sobą kilometry tuneli które łączą byłe kupieckie domy. Polecam wybrać się tam w piątek wieczorem i pospacerować trochę bocznymi uliczkami... -
Anonim
-
Maś
-
leen.
boczynymi uliczkami to ja często przemykam, ale o tunelach nic mi nie wiadomo..:/
-
-
reluctant worker
a może ktoś mi potrafi wyjaśnić skąd sięwzięła nazwa mojej ulubionej uliczki pt Krzywe Koło? :) -
leen.
-
Anonim
jeśli sie nie myle to te tunele sluzyly do przmeieszczania sie polskich zolnieży podczas okupacji niemieckiej. Szwaby bezdusznicy (:D)wrzucali granaty do studzienek jak uslsyzeli szmery. Jesli to nei o to chodzi to z gory przepraszam :)
p0zdrawiam -
Bazyl
Wg relacji mojej babci, nie wrzucali granatów tylko je zalali w momencie jak było tam sporo naszych. I to nie były jakieśtam tunele tylko po prostu kanały pod Starym Miastem. -
Maś
-
Anonim
Normalne burzowce pod ulicami. Jeden taki idzie pod Mostową zdaje się, że do samej Wisły. Niedawno wyborcza organizowała wycieczkę nim. To po prostu kanalizacja. -
Maś
-
Anonim
Nie no, to było pod patronatem WodKan czy jak sie tam nazywa zarządca, wszystko było zabezpieczone. W sumie było by niezłe pozwiedzać lindleyowskie przybytki... -
Anonim
hm nie wiem czy zalewali, wiem ze wrzucali granaty z relacji dziadka, ktory bral udzial w powstaniu, pozdrawiam -
Anonim
eej ja kooooocham starówke!!! :) Moze załozymy grono pt. starówka?? :p -
jula
I jest taki faajny taras widokowy, od wejscia na rynek w prawo, skad widac Wisle i Most Swietokrzyski :D
I sa laweczki i milo jest. -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Kmd
A co powiecie o kataryniarzu, sekretem wielkim jest to, że jak na razie żaden z mieszkańcow rynku go jeszcze nie wyłączył:) -
Anonim
a niedaleko starowki na bednarskiej jest "kozak miejsce"!! jak ktos bedzie chcial to znajdzie :D
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne