Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ZAWSZE WIERNY BOGU I POLSCE!

ciekawe
    daj namiary n tą jednostkę wojskową w Górze kalwarii
    i foty jeżeli masz

• Kamila

>Baśka napisała:
    >a na bielanach jest coś opuszczonego?

jest podobno zrujnowana kostnica; p co prawda nieciekawie to juz wyglada bo chyba to burza ale jest; ] fajny klimat poznym wieczorem; p ciemno, las, pelno skrzeczacych krukow a Ty siedzisz se w obdartych murach gdzie kiedys lezaly truposze; ] ciekawe; p
  • Basia,(klara?)

o a nie wiesz , w którym to dokładnie miejscu?
  • Żeglarz Portowy

szukam kogoś chętnego (i z zapałem) do zwiedzania ciekawych obiektów w warszawie czy okolicy, np jutro wybieram się zwiedzać Zofiówkę w Otwocku, ale mam już parę innych planów, jak ktoś szuka towarzystwa to zapraszam, w takie miejsca lepiej nie chodzić samemu.
  • My life is crazy :-)

Może tak może nie...
    Ja osobiście lubię takie miejsca o ile okoliczni mieszkańcy nie zmieniają ich w wysypiska śmieci. Jednak gdy wszyscy boją się nie wiadomo czego to takie miejsca mają mnóstwo uroku. Panuje w nich cisza i święty spokój można usiąść i odetchnąć nawet w samotności...
  • Żeglarz Portowy

nie boję się duchów, zagrożeń doszukuję się raczej w dziurach w podłodze i nieodśnieżanych dachach.

Hmm... Jeśli o to chodzi to do przedwojennych budynków lepiej wybierać się wiosną latem lub jesienią. Bo przedwojenne domy zwłaszcza wybudowane tuż po 1 wojnie opierają się na drewnianych konstrukcjach typu belki nośne, krokwie itd. Zimą lepiej wybierać budynki powstałe po 1930. Bezpieczniej no chyba że ktoś wybiera się do fabryki te najczęściej posiadały stalową konstrukcję.
  • Żeglarz Portowy

wydaje mi się że hala w katowicach nie była drewniana konstrukcją sprzed '30 roku. w dalszym ciągu podtrzymuję, że tego typu turystykę lepiej uprawiać przynajmniej w duecie.

Tylko ze hala w Katowicach to raczej nowszy wynalazek. Tzw. budownictwo tymczasowe(określam w ten sposób budynki które nie posiadają solidnej konstrukcji tzn murowanych ścian porządnych stropów itd.). Wiesz wszystko zależy od dachu. Zazwyczaj tego typu hale mają dość niski kąt nachylenia dachu przez co śnieg nie może spadać i wywiera nacisk na konstrukcje. Owszem zgadzam się trzeba uważać ale też czy zawsze każdy potrzebuje kogoś? Po prostu w zimie należy omijać budownictwo przedwojenne i budynki z płaskimi dachami i im podobne. A jeśli chodzi o duchy to o tym nawet nie pomyślałem XD

ale tak w sumie to masz rację w duecie bezpieczniej :)
    Jeśli coś się zacznie walić to zawsze umiera się z kimś a nie w samotności XD
  • mitaa

fajnie. tez pochodziłabym z wami!
  • Flashback~!

Słuchajcie fani loftów i miejsc opuszczonych. Ogólnie rzecz ujmując mamy grupkę znajomych (3 osoby), w której chodzimy zwiedzamy stare i opuszczone miejsca (oczywiście z aparatem). Zwiedziliśmy już Fabrykę Róży Luksemburg (3 razy; )), (tyły Muzeum Powstania Warszawskiego), opuszczoną fabrykę domów na tarchominie (NIESAMOWITE MIEJSCE!!! Z tym, że trzeba się przekradać między ochroniarzami; /), baseny na iskrze, Fabryka traktórów Ursus (bardzo dobrze pilnowane - trudno się dostać i trudno pozostać niezauważonym, ale jednak się da;)), ja sam zwiedziłem jeszcze opuszczony elewator zbożowy w Ostrowie Wielkopolskim koło Kalisza (wielkopolska), oraz kilka pomniejszych budynków. Jeżeli ktokolwiek byłby zainteresowany kreatywną współpracą - zachęcam. :) Jeżeli ktoś chciałby próbki fotografii, to prześlę. Zainteresowani piszcie privaty.; )
    Pozdro.
  • OLGERS

Na starej pradze w wawie masz tego pełno, polecam; )
  • Anonim

Lubicie odwiedzać nocą opuszczone budynki i rozpadające się pustostany? Polecam grę miejską http://warsaw.en.cx/. Gra odbywa się mniej więcej co 2-3 tygodnie. Opis kolegi idealnie oddaje klimat: http://warsaw.en.cx/Addons.aspx?aid... . Polecam! Niezapomniane wrażenia i super zabawa.
  • w labiryncie

Witam!
    Niestety ten ciekawy budynek zostanie zburzony.
    Oto filmik (niestety marna jakość obrazu :( ). Widać trochę wnętrz ...
    http://www.youtube.com/watch?v=C_KJ...
  • Asia

Hej, poszukuje opuszczonej kamienicy/mieszkania na Pradze na jeden wieczór (a dokładniej na godzinę, dwie). Czy ktoś z Was ma informacje na ten temat-chodzi o to by nie było problemu z wejściem, z dzikimi lokatorami, ochroną itd... Bardzo proszę o odpowiedzi na priv.
  • sebastian choluj

witam sorki że tak późno ale jutro (8 lipca 2011) zapraszam na wyprawę do opuszczonego hotelu FSO w warszawie na ul.Konwaliowej naprzeciwko Mc'Donalda koło stacji BP chyba spotkanie na przystanku pod blokiem FSO o godz. 12.30 ZAPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)