Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • EfFsoN

nie nie nie!!! to nie ona!!! <help>
  • Anonim

ja widziałam dziatka może 2 lata temu wracałam ze szkoły prosił o pięniądze na je dzenie to ja mu na to ja mam kanapke chce pan? a on spierdalaj. Tak naprawde to on jabola chciał kupić
  • Anonim

O matko, ale brak dyscypliny na tym forum, które stało się publiczną debatą na temat żebractwa. Znam tą osobę z widzenia, tak jak i inne o których mówicie. Widuję ją zawsze pod Empikiem, czasem w środku, kiedyś trochę dalej w Nowym Świecie. Jest przygarbiona i zawsze ma rękawiczki. Często daję je drobne, podobnie jak tej pani spod Prusa, która jest chyba niewidoma i trzyma biały plastikowy pojemnik na pieniądze. Jest też ta z baziami/sztucznymi kwiatami. Wracając do tej spod Empiku, to widziałem kilka razy jak ktoś z nią rozmawia, ale sam tego nie robiłem. Ktoś pisał, że nie była niewinna podczas wojny, czy kiedyś tam. Jak się pisze coś takiego, to się to rozwija, a nie zostawia nas z gołosłowną sensacją.
  • EfFsoN

tak, tak! nareszcie ktos wie o kogo chodzi - to ta babinka w rekawiczkach!!!
    i fakt - kolega siejacy sensacyjne niedomowienia powinien jak najpredzej do PISu sie zaPISac albo wyjasnic o co mu chodzilo.
    lecz ja niestety (a raczej - na szczescie!) podejrzewam, ze o nic...
  • Anonim

Jest coś dla mnie intrygującego w zagadnieniu starych żebraczek na Trakcie Królewskim, tą spod Empiku widuję praktycznie codziennie. Intrygujące mogą być ich biografie. Jestem o tym przekonany.
  • EfFsoN

ha! wreszcie nareszcie uda mi sie ukrócić wszelkie błędne rozpoznania staruszki o ktora mi chodzi, gdyz udalo mi sie znalezc jej zdjecie. oto ona:
    http://www.pawelloroch.com/wawa624....
    a zdjecie pochodzi z warszawskiego fotobloga Trzasprask:
    http://trzaskprask.blog.pl/archiwum...
  • Jola :*

to ja widywałam często kiedy chodziłam jeszcze do szkoły do Konopa siedzącą na przystanku Foksal staruszkę która miała jakieś tam swoje klamoty w bramie i psa chyba i tak siedziała na ławce w ręku trzymając kubeczek na pieniądze i gadała coś sama do siebie albo to z inną towarzyszką której nie pamiętam. Pamiętam tylko tę babcię na Foksal która tam sobie siedziała kiedy ja o 8 rano leciałam do szkoły.
  • Anonim

Hm, kojarzę ją, pracuję w indeksie więc widuję ją niemalże codziennie.

Wcale nie wydaje mi się sympatyczna. Wciąż prosi mnie o papierosy i pieniądze, nawet gdy mówię że nia mam, potrai siedzieć i fadać przez 10 minut żebym ją poczęstowala.

Btw, naprawde Czarny Roman jest wręcz prześladowany?
  • Anonim

ta druga babcia o której piszecie siedzi pod Prusem, wcześniej siedziała pod kościołem św. Krzyża, przyjeżdża z takim siwym facetem (jej synem) rano 155 (widziałem ich kiedys). Siedzi juz od wielu lat, pamietam ją z czasów liceum bo chodziłem na Świętokrzyską 1, a potem z czasów studiów (Krakowskie Przedmieście 52\54:))więc już z kilkanaście lat....
    • Żebraczka z Krakowskiego Przedmieścia

• Zazuuu!

>Btw, naprawde Czarny Roman jest wręcz prześladowany?

A kim jest Czarny Roman?; > Niestety nie chadzam po centrum tak często, żeby wiedzieć kim jest xP
  • zajebisty czas

o nim jest już temat i to chyba nie jeden.
  • Zazuuu!

ja poczytałam na jednym; ) dzięki nie spodziewałam się, że jest taki sławny, że ma swój temat xP
  • Panna z martwą głową

babcia teraz sprzedaje szyszki na choinke po ....,10 zeta !
  • .

a po co wogole ten temat to mi moderator odpowie ? moj zostal usuniety o jakiejś dupie z Warszawy a tu zostal zalozony temat o jakiejs zebraczce i co ? i kazdym starym zebraku mozemy zalozyc temat ? bo jest stary wiec moze nam opowiedziec cos o historii Warszawy ?
  • EfFsoN

widze, ze ktos tu jest sfrustrowany i bardzo przejety faktem, ze mu usunieto watek:P
    sluchajcie, mam prosbe: jesli piszecie cos o tej babci, to najpierw zerknijcie na zdjecia czy to na pewno o ta... bo nigdy nie widzialam zeby ta, o ktorej jest ten watek cokolwiek sprzedawala albo zaczepiala ludzi...
    tu dwa kolejne zdjecia:
    http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1595...
    http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1595...
  • .

nie ale widzialem zula na centrum ... moge o nim temat zalozyc ?

a Janka Torpede znacie ? :D
  • Emila.

W wakacje wracałam do domu Nowym Światem gdzieś przed 23:00 i zaczepiła mnie pewna staruszka.
    Prosiła o pieniądze, mówiła, że ma chorą matkę, którą musi się opiekować, a nie ma pieniędzy nawet na chleb...
    Szkoda nam się zrobiło babci i daliśmy jej trochę drobnych.
    Bardzo dziękowała, jakby nie mogła uwierzyć, że ma pieniądze :)

Zauważyłam, że w momencie kiedy prosiła nas o pieniądze była jakby bardzo zdenerwowana i zawstydzona...

Swoją drogą miła ta starsza pani; ]
  • Edyta Maliszewska

haha! ja wiem o ktora babcie chodzi!

Tak swoja droga chodzi po chmielnej i nowym swiecie taki troche dresowaty typ i prosi o pieniadze... ma tatuaz na lewej lydce. o kase mnie prosil chyba od.... lipca... ostatnio jak siedzialam w kawiarni to ta sama gadka, ze jego ojciec pije, matka sie wyprowadzila bo przepijal jej pensje a teraz on chce sie wyprowadzic. Podobno ma prace zalatwiona w okolicach Białegostoku... ja sie go zapytalam "a kiedy wyjeżdżasz?" on na to "jutro ale potrzbuje pieniedzy na bilet" ja do niego "a to ciekawe bo od lipca sie zbierasz i jakos ci nie wychodzi..." on, ze "to nie mozliwe..." ja do niego "daj spokoj pamietam cie, masz tatuaz na lewej lydce" on nagle sie zmieszal pokazal tatuaz i sie zapytal czy napewno taki... pozniej ponownie sie zapytal czy nie dam pieniedzy jak mu odmowilam to wyjechal z tekstem "na jedzenie ci szkoda?" jak mu powiedzialam ze dla niego tak to zaczal sie smiac i walic teksty typu "zeby ci kiedys maz do lozka nasral" itp. bardzo wiarygodny czlowiek xD
  • ♥Patiღ

Swoja drogą interesujące zjawisko wystarczy trochę pochodzić pogadać bzdur lub wyróżniać się z tłumu w jakiś niebanalny sposób i już cały naród internetowy poruszony jest tym faktem. Fora, zdjęcia, wywiady, autografy dziwne, że jeszcze żaden z polityków nie wypróbował tej drogi kariery. Najpierw pochodzić ubrany powiedzmy na różowo (bo czarny już jest) a ten kolor jeszcze bardziej się wyróżnia. Pogadać jakiś głupot a to akurat politycy umieją i efekt murowany.

To taki offik natomiast na temat. Babcia często zbiera kasę na lekarstwa i fakt nie raz widziałam jak się balsamowała mimo iż nie wygląda na taką z tych :D
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)