-
Anonim
Witam,
Mam do Was pytanie-w jakich miejscach zamkniętych (puby, kawiarnie, dworce) ''nie gonią'' za zdjęcia tzn. w jakich można spokojnie pofotografować (może był ktoś w Złotych Tarasach?)
Dziękuje za pomoc -
Mateusz
-
EfFsoN
ja kiedyś robilam foty w Camden Town i mnie pogonili, ale wczesniej juz zdazylam porobic troche zdjec:)
generalnie tam chodzilo o to, ze moze jestem z konkurencji i chcieli chronic wzory towarów.
a no a w takich Zlotych Tarasach to mogą powiedzieć, że robisz dokumentację, żeby bombę podłożyc... ale serio, to przeciez tam kreca Studio Zlote Tarasy, wiec może można... :) -
Mateusz
No, cóż, próbować można... Wiem tylko, że w moim wypadku facet z ochrony przyczepił się jakieś 2 minuty po wyciągnięciu aparatu i "grzecznie poprosił o opuszczenie budynku". -
-
wojtek galeński
jakaś masakra z tymi zdjęciami, ale w końcu to ich prywatna własność, mogą zbronic nawet kichania -
Anonim
-
Natkers
ja tydzień temu przypadkowo robiłam zdjęcia w Złotych Tarasach tej aferza z futrami. a jakieś 2 tygodnie temu pomagałam koledze w zdjęciach... nie pogonili nas, chodź przy aferze było sporo policji i ochroniarzy. -
Misza ®
w centrach handlowych nie wolno :/
znaczy się ja robię dopóki mnie nie złapią :) A jak już się przyczepią to grzecznie rezygnuje z fotek -
Anonim
w złotych nie można, a ochrona to buce. po spięciu z ochroniarzem o robienie zdjęć sprawa skończyła się korespondencją z działem PR sklepu. ale oni stosunkowo łatwo wydają pozwolenia. trzeba tylko nawinąć jakiś farmazon o studencie fotografii albo gazecie. -
PinkF_
>Misza ® napisał
>w centrach handlowych nie wolno :/
>znaczy się ja robię dopóki mnie nie złapią :) A jak
>już się przyczepią to grzecznie rezygnuje z fotek
się dajecie ochronie... w tarasach fakrycznie są buce, mam całą kolekcję ich zdjęć...
generalnie to nie maja prawa nic zrobic, zwłaszcza stosować srodków przymusu bezpośredniego,jak sie im cos nie podoba to muszą wezwać policję.
-
wojtek galeński
ja kiedys staży miejsckiej zrobiłem, jak nas złapalli na piciu piwa na placu zabaw na polach mokotowskich :) ale byli całkiem wyluzowani, juz wiem ze mundurowym nie mozna robic zdjec i pic piwa na hustawce :) -
PinkF_
>wojtek galeński napisał
>ja kiedys staży miejsckiej zrobiłem, jak nas złapalli na
>piciu piwa na placu zabaw na polach mokotowskich :) ale byli
>całkiem wyluzowani, juz wiem ze mundurowym nie mozna robic
>zdjec i pic piwa na hustawce :)
mozna mundurowym, a nawet sie powinno
sa na słuzbie i można;]
pic sie nie powinno bo można sie zakrztusić; )
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Miączyn
- Załóż własne grono tematyczne