Warszawa Nieznana [23799]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,

Mam do Was pytanie-w jakich miejscach zamkniętych (puby, kawiarnie, dworce) ''nie gonią'' za zdjęcia tzn. w jakich można spokojnie pofotografować (może był ktoś w Złotych Tarasach?)

Dziękuje za pomoc
  • Mateusz

Złote Tarasy odpadają. Gonią :/
  • EfFsoN

ja kiedyś robilam foty w Camden Town i mnie pogonili, ale wczesniej juz zdazylam porobic troche zdjec:)
    generalnie tam chodzilo o to, ze moze jestem z konkurencji i chcieli chronic wzory towarów.
    a no a w takich Zlotych Tarasach to mogą powiedzieć, że robisz dokumentację, żeby bombę podłożyc... ale serio, to przeciez tam kreca Studio Zlote Tarasy, wiec może można... :)
  • Mateusz

No, cóż, próbować można... Wiem tylko, że w moim wypadku facet z ochrony przyczepił się jakieś 2 minuty po wyciągnięciu aparatu i "grzecznie poprosił o opuszczenie budynku".
  • wojtek galeński

jakaś masakra z tymi zdjęciami, ale w końcu to ich prywatna własność, mogą zbronic nawet kichania
  • Anonim

nieciekawie :/ a miałam wizję na Złote Tarasy
  • Natkers

ja tydzień temu przypadkowo robiłam zdjęcia w Złotych Tarasach tej aferza z futrami. a jakieś 2 tygodnie temu pomagałam koledze w zdjęciach... nie pogonili nas, chodź przy aferze było sporo policji i ochroniarzy.
  • Misza ®

w centrach handlowych nie wolno :/
    znaczy się ja robię dopóki mnie nie złapią :) A jak już się przyczepią to grzecznie rezygnuje z fotek
  • Anonim

w złotych nie można, a ochrona to buce. po spięciu z ochroniarzem o robienie zdjęć sprawa skończyła się korespondencją z działem PR sklepu. ale oni stosunkowo łatwo wydają pozwolenia. trzeba tylko nawinąć jakiś farmazon o studencie fotografii albo gazecie.
  • PinkF_

>Misza ® napisał
    >w centrach handlowych nie wolno :/
    >znaczy się ja robię dopóki mnie nie złapią :) A jak
    >już się przyczepią to grzecznie rezygnuje z fotek

się dajecie ochronie... w tarasach fakrycznie są buce, mam całą kolekcję ich zdjęć...
    generalnie to nie maja prawa nic zrobic, zwłaszcza stosować srodków przymusu bezpośredniego,jak sie im cos nie podoba to muszą wezwać policję.
  • wojtek galeński

ja kiedys staży miejsckiej zrobiłem, jak nas złapalli na piciu piwa na placu zabaw na polach mokotowskich :) ale byli całkiem wyluzowani, juz wiem ze mundurowym nie mozna robic zdjec i pic piwa na hustawce :)
  • PinkF_

>wojtek galeński napisał
    >ja kiedys staży miejsckiej zrobiłem, jak nas złapalli na
    >piciu piwa na placu zabaw na polach mokotowskich :) ale byli
    >całkiem wyluzowani, juz wiem ze mundurowym nie mozna robic
    >zdjec i pic piwa na hustawce :)

mozna mundurowym, a nawet sie powinno
    sa na słuzbie i można;]

pic sie nie powinno bo można sie zakrztusić; )
| |

UWAGA! (suplement do regulaminu) A) WSZELKI SPAM I REKLAMY NAGRADZAMY BANEM NA 3560 dni B) GRONO JES...

Fotki

Miejsca grona (85)