WAT [4966]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mitsu

mysle ze nowy temat przyda sie tegorocznym maturzystom bo straszny burdel tu; ]

no to ja zaczne:

jestem po mat-fizie, zdawalem polski (podstawa kolo 50%), matme (podstawa 96-100%, rozszerzenie nie wyszlo bo zachorowalem), fiza rozszerzona jakies 40%, ang podst (kolo 90%), rozszerzony (kolo 60-70).
    interesuja mnie kierunki takie jak:

- informatyka, bezpieczenstwo narodowe na cybernetyce
    - elektronika i telekomunikacja, energetyka na elektronice
    - mechanika i budowa maszyn na mechanice
    - caly wydzial mechatroniki

w zwiazku z tym interesuja mnie progi z ostatnich lat, tendencja rosnaca/malejaca etc. nie zamierzam skladac gdzies gdzie nie mam mozliwosci sie dostac.

ponadto jeszcze 2 pytania:
    1. co z energetyka? kiedy bedzie wprowadzona?
    2. co jest liczone zamiast fizy na bezpieczenstwo narodowe i zarzadzanie?

z gory dziekuje za odpowiedzi. pzdr
  • Michał

Jako, ze mam podobna sytuacje, to podepne sie pod posta kolegi. Zdalem mat podstawe na 90-pare procent, rozszerzenie na nie-wiem-ile-ale-nie-za-dobrze , angielski rozsz na ok 70, polski na 40-50. Ang podstawa na 80-90. Interesuje mnie telekomunikacja oraz mechatronika - rowniez zaocznie. Czy mam jakies szanse dostac sie na studia dzienne? Jak oceniacie poziom nauki na zaocznych? Jak to jest z fizyka na mechatronice - od razu studenci sa rzucani na gleboka wode, czy mozna nadrobic zaleglosci po liceum? Pozdrawiam rowniez.
  • Mitsu

przeliczylem na oko pkt i wychodzi mi skromne 73-77 uwzgledniajac ang rozszerzony na 60%, chociaz mysle ze lepiej napisalem. na ktore wydzialy/kierunki mam szanse?
  • Szymek Śmietanka xD

z tego co napisałeś to dostaniesz się na każdy. Na infe najciężej z tych co napisaleś. Ale liczba Twoich pktów spokojnie Ci wystarczy. Jesli chodzi o energetyke to tam łątwo się dostać a jeszcze łątwiej z tamtąd wylecieć. Tam chyba najłątwiej się dostać. A energetykę mieli wprowadzić w tym roku, czy to zrobią, nie wiem
  • Jacuśna!. xD

jakie są progi pkt na geodezje i kartografie?
  • Łukasz B

Witam. Jak myślicie, czy sporo zmienią się progi w tym roku do roku ubiegłego? najbardziej chodzi mi o budownictwo cywilne... jest jakaś szansa z tymi wynikami - (polski podst. około 50%), (angielski podst. około 75%), (matma podst. około 86%; rozsz. około 66%) , (fizyka rozsz. około 73%) może choć cień nadziei? :)
  • <<K@$K@>>

no i ja wybieram się na geodezje i kartografie w WAT:)) bardzo się cieszę i mam nadzieję że się dostane....i włąśnie chciałąbym się zapytać jak to jest z tym progiem:D
  • Szczypiorro :)

warto poczytac temat gdzie pisali o rekrutacji 2009.Pozdrawiam
  • Taki tam

>Jak to jest z fizyka na
    >mechatronice - od razu studenci sa rzucani na gleboka wode,
    >czy mozna nadrobic zaleglosci po liceum? Pozdrawiam rowniez.

Podobnie jak wiekszosc spraw na wacie: "zalezy na kogo trafisz" (ewentualnie "zalezy jaki bedzie mial humor" ale to juz jak sie dostaniecie i bedziecie cos chcieli od wykladowcow :]). Wracajac do tematu ja mialem strasznie beznadziejena fizyke w liceum i na pierwszych zajeciach na wacie niewiele ogarnialem. Zalezy co to dla Ciebie jest "gleboka woda". Jak to mowia ci ktorzy ten cudny przedmiot maja z czapy: "Jak zaliczysz fizyke to reszte studiow masz z gorki".

PS. jak jeszcze magisterskie byly to wiekszosc na IV, V roku zamykala fize :] na inzynierskich jest analogicznie.
  • tequilla

Witam! Licząc sobie punkty rankingowe wyszło mi max.65pkt na bezpieczeństwo narodowe i zarządzanie (bo tam liczy się też geografia), a na pozostałe kierunki max.55pkt. Tak na marginesie nie zdawałam fizyki. Czy ktoś kompetentny mógłby mi udzielić rzetelnej informacji, czy dostałabym się do watu, jesli tak to na jakie kierunki?
  • Anonim

a jak nie mam matmy , bo jestem z rocznika '90 to jak oni liczą mi punkty? dają z buta 30% jak na niektórych uczelniach:D?
  • Anonim

>marla. napisała:
    >a jak nie mam matmy , bo jestem z rocznika '90 to jak oni
    >liczą mi punkty? dają z buta 30% jak na niektórych
    >uczelniach:D?

Z buta moze i daja, ale napewno nie 30% :D W zaleznosci od kierunku do punktacji wejdzie inny przedmiot za matme.
  • Anonim

no ale np na kierunku "chemia", gdzie teoretycznym moim przedmiotem zastępczym jest chemia
    :p, to jak to jest liczone, skoro nie mam matmy, która mnie nie obowiązywała:p ał.

• Anonim

http://www.wat.edu.pl/0001004.php?=...
    Z tego wynika, ze chyba jednak punkty za matme beda w plecy i sa wymagane na kazdy kierunek na WAT (czyli jednak sporo sie zmienilo od mojej rekrutacji).
  • Anonim

i to jest bardzoo przykre:((

ale dzięki za fatygę:)
  • Szymon

Mam pytanie... Czy ktos moze wie ile trzeba miec punktow z matury z matematyki, fizyki i angielskiego (wszystko rozszerzone) i na ile zdac egzamin sprawnosciowy alby sie dostac na studia wojskowe - mechatronika? Z gory dzieki.
  • DZIEŃ DOBRY

>marla. napisała:
    >a jak nie mam matmy , bo jestem z rocznika '90 to jak oni
    >liczą mi punkty? dają z buta 30% jak na niektórych
    >uczelniach:D?

A to co- rocznik '90 nie miał pozwolenia na pisanie matury z matmy?;]
    Nie no to by była niezła bieda jakby dawali 30% za darmo.;D
  • <<K@$K@>>

z tego co ja czytałam biorą pod uwagę ocenę końcową
  • Anonim

pozwolenie miał, ale tylko na rozszerzenie na które się nie porywam:p
  • ron

czy są szanse na dostanie się na bezpieczeństwo narodowe na dzienne z 63 punktami (liczone wg tabelki )??
| |

Wojskowa Akademia Techniczna :).

Wojskowa Akademia Techniczna WAT

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)