-
szychol
Witam.
Z racji tego że ogólnie wszystko na temat rekrutacji w następnym roku już podane (kryteria i ilość miejsc [przynajmniej na wojskowe mi wiadomo]) to zakładam już wątek na ten temat.
Ja postaram się dostać na wojskowe: bezpieczeństwo narodowe albo zarządzanie, bo nie zdaję na maturze w maju geografię rozszerzoną (o fizyce nawet nie śmiem marzyć; D )
-
KRZYCHU!
wszystko spoko, tylko, ze nie ma na wojskowego bezpieczenstwa, ani zarzadzania.. -
RoNSoN
-
szychol
http://www.wat.edu.pl//Rekrutacja10... pod koniec strony 4:
"(...) geografia lub historia na kierunkach: "bezpieczeństwo narodowe" i "zarządzanie"(...)"
-
-
Szymek Śmietanka xD
to jest tak że co roku MON zgłasza zapotrzebowanie na wojskowych... np w tym roku na elektronice gigantyczna ilość 50 czy 60:P a np na budownictwo 0. Więc wszystko zależy od tego. -
Kami(L)
-
cotrzecidzien
-
karol karol
czesc mam pytanie kandydowałem do watu w roku 2010-2011 ale dobroczyli mnie o krzywa przegrode nosa niedługo będę szedł na operacje prostownia przegrody tylko chciałbym sie dowiedziec ja juz mam zdna mature na podstawie matme i ang z matmy 74% a z ang 47% czy jest wogóle mozliwosc przyjecia mnie na te studia wojskowe z takimi wynikami ze sprawnosci fizycznej byłbym w stanie uzuyskac moze nawet pełna liczbe pkt -
Maciej Polański
Witam wszystkich! Czy są na pokładzie rekruci z poprzedniego roku? Jeśli tak to witam ich ponownie :)
PS : Jak macie jakieś dane na temat rekrutacji, co gdzie jak i po ile to wrzucajcie dane a nie linki, to bd przydatne; ) -
bartime
Witam,
chce związać swoją przyszłość z WAT, a dokladnie ze studiami mundurowymi. Na maturze będę zdawał geografie (rozsz.), matematyka (prawdopodobnie rozsz.), język polski (podst.) i j. niemiecki. Chcę złożyć papiery na kartografię i geodezję. Czy oprócz tego kierunku, mógłbym wybrać jakieś kierunki zastępcze z tymi przedmiotami maturalnymi? Jeśli nie zdaje j. angielskiego, to czy mocno spada szansa na dostanie się na WAT? W tym roku zauwazyłem, że zwiększono ilość miejsc na kartografie i geodezje. W tamtym roku ile potrzeba było punktów rankingowych żeby było dostać się na ten kierunek?
Pozdrawiam;) -
Kami(L)
ja jestem z poprzedniego roku i probuje znowu a ty Maciej to samo ??:> -
~hindus
Proponuję doczytać warunki formalne, które trzeba spełnić, żeby w ogóle być branym pod uwagę podczas rekrutacji na studia wojskowe, a zwłaszcza punkt:
"posiada znajomość języka angielskiego na odpowiednim poziomie (min. 6 pkt. rankingowych, tj.: 80% na poziomie podstawowym lub 35% na poziomie rozszerzonym, lub 3 na "starej maturze")"
Osoby, które nie mają na maturze j. angielskiego będą musiały zaliczyć test w uczelni.
Pozdrawiam -
Kami(L)
czytałem to wlasnie i mam pytanie
Czy jezeli zdam powiedzmy angielski na 70 % podstawe to odrzuca moje podanie ?? -
RoNSoN
-
Kami(L)
-
KRZYCHU!
-
Kami(L)
-
Maciej Polański
Tak Kamilu ja też. No, ale skoro taki nacisk na angielski kładą to nie będzie za kolorowo bo nie spełniam progu punktowego z podstawy .. -
Kami(L)
no ja w tamtym roku zdawałem tylko rosyjski i mialem 82
W tym roku pisze angielski i jednak licze na te 80 %; ]
Zawsze mozna poprawic, ale jak nie zlożyłes deklaracji to jednak nie tęgo..;/ -
E
>RoNSoN napisał
>ani budownictwa :)
wydaje mi się jednak, że budownictwo jest
http://www.wat.edu.pl/index.php?opt...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Bemowo
- Załóż własne grono tematyczne