-
Anonim
pewnie słyszeliście już o tym że chcą nam zlikwidować linie 514 i tym samym odciąć nas od świata, bo inaczej nie można tego nazwać. Osoby które są przeciw temu niech wypowiadają się na stronie ZTM http://www.ztm.waw.pl/wawer-konsult... lub składają podpisy w sklepie warzywno - spożywczym na ul. Żółkiewskiego (wola grzybowska)
może dzieki Waszm wpisom nie zlikwiduja tej linii -
Anonim
chyba ich ostro pojebalo
wyslalem pieknego maila z opierdolem tych geniuszy -
Krukon
Na cholerę oni się tak uczepili tego transportu przez rembertów? argh...
-
Anonim
bo przeciez w marysinie jest 520 a tam z wesolej na piechote niedaleko -
-
Młody Sikor
Mało tego 173 też ma być skasowane; / chcą zrobić jedna linię 183 będzie jechała z Stm przez sulejówek wesołą rembertów i potem tak jak jechała do wschodniego, tylko czy jedna linia podoła takiej liczbie osób ?? chyba jak będzie jeździć co 5 min. -
Dɑniel
514 likwidują tylko na okres wakacji. Od września ta linia będzie znowu funkcjonować. 183 zamiast 173? Moim zdaniem dobry pomysł, ponieważ będzie co 14 minut, nie ważne, czy to dni robocze czy soboty i niedziele. Jeden minus to to, ze nie będziemy bezpośrednio dojeżdżać do centrum jednym autobusem. co za tym idzie, częściej będzie skm. Może zwiększy się o jedną kolej w godzinie ale to już chyba nie robi wielkiego znaczenia... przynajmniej dla mnie. -
Anonim
na okres wakacji
a jak czloweik pracuje to nie ma wakacji a do centrum trza dojechac
tylko licealisci jezdza autobusami? -
Anonim
514 likwidują całkowicie
173 też likwidują
183 ma jezdzić tak jak powiedzieliscie przez stm wesołą rembertow do wiatracznej i maja być jakies skrócone kursy z woli grzybowskiej i dalej swoją trasą
w nasze rejony 137 ma jezdzić od petli wola grzybowska przez marysin do dw. wschodniego o ile się nie myle
ciekawe w tym wszystkim jest to, czym taka stara miłosna jest lepsza od wesołej, już maja 2 bezpośrednie autobusy do centrum do tego kilka które jada trasa na halinów itd. a wesoła jak zwykle poszkodowana.... -
Anonim
>
ciekawe w tym wszystkim jest to, czym taka stara miłosna jest lepsza od wesołej, już maja 2 bezpośrednie autobusy do centrum do tego kilka które jada trasa na halinów itd. a wesoła jak zwykle poszkodowana....
dokładnie.!!!! Tam więcej ludzi teraz mieszka i sama rozumiesz :/
Kurdę niech ich ten 183 jeździ przez Marysin!!!:/// Idę do nich napisać; ] -
Anonim
w wesołej też dużo mieszka napewno więcej niż w takiej stm...
traktują nas jak jakiś wieśniaków, tak powiem bo inaczej nie da się tego określić
ciekawe czy te wszystkie @ wysłane w tej sprawie coś dadzą !!! -
ANDY@#%
-
kasiek:)
Ja jestem ze Starej Miłosnej i macie racje my mamy dobrze. Ale ja się w pełni nie zgadzam z tymi zmianami. Przecież z 514 na każdym jego kursie korzysta dużo ludzi(często nim jeżdżę). A tylko 183 przez Sulejówek, Wesołą, Rembertów ciekawe ile ludzi da radę wsiąść jeśli ma jeździć co 20 minut. I jeszcze co któryś autobus ma jechać z STM przez Sulejówek. Ciekawe jak dojadę do pracy. To jakaś paranoja zamiast zrobić dobrze to chcą zrobić źle!! No chyba że osobiście Pan Ruta będzie wszystkich woził swoim samochodem. -
Anonim
no tak, ale tobie pozostaje jeszcze 502 oraz 411, a nam nic.
kurs 183 z stm paranoja nie ma szans zeby wszyscy sie zmieścili, tym bardziej że duzo osob jedzi z sulejówka
może osoby które wymyśliły zmiany sądziły ze osoby z wesołej przesiąda się do SKM itp. tylko że nie wzieli pod uwagę że mimo np. 20 minutowej jazdy nie da sie wytrzymać w nie klimatyzowanych wagonach, że pociagi lubią sie spóźniać lub wogóle nie przyjechać albo że nie da sie do nich wsiąść bo są tak zapchane... -
Anonim
>MacieK; s napisał
>137 ma jeździć przez Marysin; ]
>
>
od Woli Grzybowskiej; ] mieszkam nieco dalej. wiec do kitu delikatnie mówiąc.; ] -
Magnanimous Kat
Słuchajcie, trzeba coś z tym zrobić, nagłośnić sprawę. Nie mogę sobie wyobrazić, ze inne dzielnice wożą się tramawajami, metrem i dzisięcioma autobusami do Centrum a Wesoła ma się przesiadać, pomimo, że coraz więcej ludzi tu się sprowadza.
Bez przesady można sobie podjęchać do SKM, ale autobusy nie są zintegrowane z kursem pociągów. Do Marysina też beznadzieja, chyba, ze go wydłużą do Wesołej. Trzeba działać!
Ja napisałam, piszcie też. W grupie siła!
http://ztm.waw.pl/wawer-konsultacje...
-
Anonim
SKM w godzinach porannych jest tak zapchane ze nie da się wsiąść już w wesołej, a często pociągi są odwoływane są opóźnione itd i co wtedy człowiek zostaje na lodzie bo autobusem i tak nie zdarzy a pociąg cóż przyjedzie lub nie
jeżeli chodzi o te całe konsultacje wg. mnie ZTM podjął już decyzje o likwidacji 514, jak tylko dowiedziałam sie o tym głupim pomyśle napisałam do niech @ za potwierdzeniem odbioru/ przeczytania wiadomości, do tej pory potwierdzenie nie trafiło do mnie !!! czyli wg. mnie olali sprawę
zastanawiam mnie jeszcze fakt dlaczego stara miłosna zostaje nie ruszona. 502 i 411 maja chodzić bez zmian a tam mieszka zdecydowanie mnie ludzi niz w wesołej, zielonej czy nawet osoby które jezdza z rembertowa
paranoja
-
e ---
A niech likwidują!
Kto by sie chciał tłuc tymi śmierdzącymi autobusami...
Wlecze się to to aż 50-55 minut do centrum, mimo że to tylko 18 km.
Szybciej się dojedzie już nawet rowerem!
Prywatny samochód, a dla niezmotoryzowanych SKM/KM lub prywatna linia "jedność" z Okuniewa do centrum. -
Anonim
mądrala... nie każdemu skm pasuje i też jest zapchany i śmierdzi jeszcze bardziej.. -
e ---
Ale przynajmniej pokonuje tą trasę w rozsądnym czasie, nie krąży tylko jedzie najkrótszą drogą i nie ma co 300 metrów przystanków.
Czas przejazdu 22 minuty to nie prawie godzina... -
Anonim
ale pociag jak i skm maja zwyczaj spozniac sie i co wtedy... w wesołej czesto nie da sie wsiąść bo tyle jest ludzi, a autobus zawsze przyjedzie...
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Wesoła
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem