-
Anonim
Szanowni współmieszkańcy Wesołej!
Kandyduję w tym roku na radnego Wesołej i chciałbym przedstawić swoją kandydaturę oraz prosić o głos oddany na mnie w najbliższych wyborach ( 21 listopada, niedziela ). Startuję jako niezrzeszony kandydat z listy PiS ( tzn. nie jestem członkiem PiS, a partia jedynie użyczaja mi miejsca na swojej liście ).
Startuję z listy numer 5, z POZYCJI10.
Poniżej przedstawiam parę spraw, którymi chciałbym się zająć, jako radny:
TRANSPORT
• Rozbudowa linii autobusowej dowożącej mieszkańców do stacji kolejowych o kolejne tereny, obecnie znacznie oddalone od najbliższego przystanku ( np.: Wola Grzybowska, tereny pomiędzy ulicami Brata Alberta a Jagiellońską)
• Utworzenie dodatkowych przystanków autobusowych w miejscach odpowiadającym mieszkańcom
• Rozbudowa linii autobusowych na terenie dzielnicy, łączących kluczowe punkty dzielnicy.
• Utwardzenie dróg
• Ograniczenie ruchu samochodowego na terenie dzielnicy
• Utworzenie ścieżek rowerowych na terenie dzielnicy oraz połączenie ich ze ścieżkami przyległych dzielnic
• Utworzenie przy stacjach kolejowych bezpiecznych miejsc na zostawienie rowerów
EDUKACJA
• Wspieranie oraz zachęcanie szkół do tworzenia klas o profilu językowym
• Stworzenie kółek językowych, informatycznych itp. przy szkołach
• Budowa przedszkoli, żłobków
• Utworzenie liceum
BEZPIECZEŃSTWO
• Zainstalowanie latanii na nieoświetlonych ulicach
• Spowolnienie ruchu ( poprzez „śpiących policjantów”) na ulicach intensywnie uczęszczanych przez mieszkańców, zwłaszcza dzieci, np..: ul. Brata Alberta, Armii Krajowej
• Zainstalowanie monitoringu najwyższej klasy w miejscach o podwyższonym stopniu ryzyka
EKOLOGIA
• Kontynuacja walki przeciwko Wschodniej Obwodnicy Warszawy przez tereny Wesołej
• Segregacja odpadów
• Ustawienie większej ilości śmietników ulicznych
• Zwrócenie wagina ekologię i jej rolę na życie mieszkańców
• Organizacja dni sprzątanie Wesołej ( zwłaszcza wśród młodzieży)
SPORT I ROZRYWKA
• Utworzenie dzielnicowych kół zainteresowań, ( jako alternatywa dla domów kultury), gdzie młodzież mogłaby rozwijać swoje talenty oraz pasje.
• Zbudowanie skateparku
• Organizacja wewnątrzdzielnicowych turniejów sportowych, np.: piłka nożna, koszykówka
• Budowa toru dla quadów oraz motocykli
• Promocja wszelkich dyscyplin sportowych
INNE
• Ograniczenie budowy budynków wielomieszkaniowych powodujących:
- Korki z powodu zbyt dużej ilości mieszkańców poruszających się samochodami
- Utratę podmiejskiego charakteru Wesołej
- Utratę charakteru dzielnicy ekskluzywnej niskiej zabudowie
• Utworzenie punktów darmowego Internetu (hot spot), w kluczowych punktach dzielnicy
Pozdrawiam i z góry dziękuję za oddany głos.
Julian Urbańczyk, mieszkaniec Wesołej - Zielonej, lista nr5, pozycja 10
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Wesoła
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem