WCK [80]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej - piszę tu, bo tu zaglądacie i tu można w spokoju pogadać. Temat w zasadzie skierowany do PWL-a i Patrola + grających w D&D.

Oto jest taka sprawa. Potrzebuję:

a) zagrać w Dedeki, bo nie grałem prawie od roku.
    b) betatesterów do nowej kampanii, z którą wiążę DUŻE nadzieje (być może nawet będę starał się ją wydać - sic!). Kampania jest jeszcze zupełnie nieopracowana, choć zamysł i główne wątki już mam - teraz potrzebuję poskładać to z kimś do kupy.

W związku z tym zwracam się do was (PWL, Patrol i ...?) - czy jesteście w stanie wygospodarować trochę czasu na parę sesji? I czy jesteście w stanie skołować jeszcze jedną osobę do gry? Potrzebuję trzech (w miarę) poważnych graczy.

Ze swojej strony gwarantuję:

1) To, że będę do sesji przygotowany (a przynajmniej tak mi się będzie zdawać :P);
    2) BĘDĘ PROWADZIŁ :P, bo to ważne - w większości przypadków wszyscy mają ochotę grać; );
    3) Mam mocno elastyczny plan zajęć (zajęcia praktycznie tylko w środę wieczorem; P), więc mam wolne wszystkie dni tygodnia (z wyłączeniem j.w.).

Nie muszą być to całodniowe napierniczaniny z pizzą i kompotem - wystarczy, że pogramy ze 3 godz. na jakiś czas. Pozatym będą mi potrzebne:

1) wasze opinie. I to w wydaniu mocnym.
    2) przyłożenie się do gry (chociaż szczątkowa historia postaci i jakiś zamysł - bez kwasów. Chcę po prostu fajnie pograć na poziomie).

I tyle. Mogę na was liczyć?
  • X

Spoko, też bym chętnie zagrał po przerwie. Jak coś to chyba najlepiej w weekendy (ale jak będzie trzeba to dogadamy się co do dni powszednich). Napisz tylko dla jakich postaci (poziomy) przewidziana jest ta kampania.
  • Anonim

Ok - sprawa ma się tak:

Fajnie by było zagrać pierwszą sesję już w ten weekend - np. w niedzielę. Przez parę godzin, żeby się zbytnio nie przemęczać. Poprowadziłbym po prostu do pewnego, ściśle określonego fragmentu, rozdał PD-ki i koniec. I tak cały czas :).

Levele postaci i tak dalej: na jakim poziomie skończyliście Pająka z Cormanthoru? Ogólnie rzecz biorąc ma to być luźna kontunuacja (choć w przyp. nowych postaci nie ma co mówić o Aronie), więc poziomy powinny być właśnie takie, na których skończyliście pająka. 5 to był? Klasy - dowolne, ale wymieszajcie się tak, żeby nie było dwóch podobnych. 3 osoby maks - nie chcę burdelu. Ponadto, co ważne, gramy na razie w ed. 3.0 - może będziemy na bierząco wprowadzać drobne modyfikacje. Chodzi głównie o klasy, bo w 3.5 zachodzą znaczące zmiany jeśli chodzi np. o Rangera czy Mnicha. Dalej - dysponuję wszystkimi class-bookami do 3.0, więc jak ktoś chce urozmaicić postać, to proszę bardzo. Ponadto dopuszczam klasy i rasy z faerunu itp. Podręczniki (CS, Faiths & Panteons, Magic of Faerun) mam i też służę. Mile widziany fajny koncept na postać z wczuciem się w klimat - ze swojej strony będę pomagał jak tylko będe mógł.

Wreszcie - lokum :P. Tu liczę oczywiście na PWL-a, bo u mnie raczej się nie da.

Dalsze pytania kierujcie tutaj :).
  • pwl

/me się pisze, chociaż też chętnie bym coś poprowadził... ale to może kiedy indziej :>

Tak czy owak, edycji 3.5 (aka wyciąganie od graczy kasy przez Wizardów) mówimy NIE!
  • Anonim

PWL - nie chce mi się tego wałkować po raz kolejny. Zamiast narzekać na wyciąganie kasy wystarczy ściągnąć darmowe SRD 3.5 ANG (wersja PL jest częściowo przetłumaczona u mnie na stronie :P) i już można grać.

W każdym razie - ustaliłem, że zaczniecie od 5 poziomu. Statsy - zaczynają się od 8 i 25 punktów do rozdzielenia na podstawie DMG (standard point buy). Dobrze by było, żebyście główne rzeczy postaci (mechanika) zrobili on your own. Zastawcie tylko wstawki fabularne (bóg, historia itp.) i sprzętowe (wyposażenie) - to się zrobi na I sesji. Od fabularnej części wyjątek wprowadzam dla tych, którzy dostarczą mi postać kompletnie zrobioną od tej strony - tj. wraz z historią, uzasadnieniem wiary (i takich tam pierdół - to ważne głównie w przypadku kapłanów itp.).

PWL - jest szansa na to, żebyśmy zagrali u Ciebie w tą niedzielę?
  • pwl

Szansa zawsze jest; ]
  • Anonim

Ok - to jaka jest ta szansa? Bowiem ja już wczoraj przysiadłem i obmyśliłem co i jak na pierwszej sesji. No i rwę się do gry :P.
  • pwl

Szansa jest duża, zależy, czy dojedziecie (wiecie, ta ursynowska przestępczość i te sprawy, mordują na ulicach...).
  • Anonim

:>. Już o to się nie martw.

Ok - czyli jutro możemy grać? Pytanie (najważniejsze) brzmi - czy mamy trzeciego gracza?
  • pwl

A czy mamy drugiego? W sensie, czy Patrol gra? I o której byście chcieli wpaść? Bo ja bym do kościoła jednak jutro poszedł (Niedziela Palmowa) i nie wiem, w jakich godzinach byśmy grali :/
  • Anonim

:>.

Patrol chyba siedzi u Probe'a i grają w SF3 :>. Ja do kościoła też pewnie pójdę (na 11.00), więc możemy albo zaraz po południu, albo później jakoś.
  • pwl

To może ja też na 11-tą skoczę, wtedy moglibyśmy się tak circa 13 umówić :/