• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Martusia

http://prawo.ngo.pl/ ---> moze sie wam przydac przed egz. - w szczegolnosci "slowniczki", troche rozjasniaja w glowie :)
  • KasiaRo

dzięki :))
    chociaż ja osobiście wątpię w to, żeby jeszcze cokolwiek mogło mi rozjaśnić w głowie. nauka prawa idzie mi ja krew z nosa.... jedyne o czym myślę, to FERIE!!!!

a tak na marginesie: z tego, co wiem, to jutro od 10:00 senior sobczak pyta wieczorowe, cały rok (bo dał im tylko jeden termin), więc wydaje mi sie, że będzie "w formie" na godz. 17:00.... :((
  • back to reality; ))

tak wogole to slyszalam ze wieczorowe ma pytac do 18 ale stwiedzil ze sie wczesniej wurobi...ja sadze ze raczej nie...a o jego formie wole nawet nie myslec
  • aksak

taaa super;) kocham tego gościa... moja siostra cioteczna miała z nim cos na aplikacjach i powiedziała żeby sie za bardzo nie wychylac i przytakiwać; )
  • KasiaRo

wieści z frontu...

mr s dzisiaj się spóźnił i robi duże przerwy w trakcie odpytywania wieczorwych. na razie z pierwszej dziesiątki zdali wszyscy.

widzę, że nikogo w tej chwili nie ma na forum - czyżby wszyscy się uczyli??; ))
  • Maf16

Nie, grałem na komputerku :) A jakieś przykładowe pytania - o co pytał, w jakiej formie?
  • KasiaRo

tego nie wiem niestety, ale naszych tydzień temu pytał o podstawowe rzeczy z ustawy - co to jest utwór, prawa osobiste, majątkowe itp. każdemu zadawał po jednym pytaniu, zmieniał, jeśli ewentualnie nic nie potrafił delikwent powiedziec.
    oby mu się nie odwidziało i dzisiaj miał podoby system...
  • Grono.Net

a czy wiadomo po ile osób pyta? Tzn. czy wchodzimy pojedynczo, czy w towarzystwie? No i czy rzeczywiście wg alfabetu, tak jak to mi wszyscy powtarzali?
  • KasiaRo

wchodzi się trójkami, przynajmniej tak było tydzień temu - chyba alfabetycznie.
  • KasiaRo

a jeszcze pytanie: jeśli zdajecie dzisiaj, to o której się wybieracie na wydział??
  • Grono.Net

ja myślę, że nie ma sensu wczesniej niż o 17 być na miejscu - oczywiście mówię to z pozycji osoby z początku alfabetu (G)
  • Maf16

Ktoś wczoraj plotkował, że kiedyś jakaś grupa skończyła egzamin o 2 w nocy :) Weźcie kanapki :) Ja jutro ze sobą na pewno zabiorę :)
  • Martusia

Jaka lista alfabetyczna?! O czym wy mowicie? Aaaaaaaaaa! A co ja mam zrobic jutro jak nie ma mnie na zadnej liscie...? :(
  • Maf16

Najważniejsze nie panikować :) Po drugie zabrać kanapki; ) Po trzecie lista to ma być podobno według alfabetu. Po czwarte chyba już zacznę się uczyć :P
  • Marta :)

Najpierw się pochwalę - zdałam na 4 :).
    A teraz informacje i wskazówki na jutro:
    - były dwie godziny poślizgu, bo przedłużył przerwę obiadową; )
    - brał po 10 osób do sali, według listy sporządzonej w dniu egzaminu, nie tej z wykładu
    - wpiszcie datę do indeksu!
    - zadawał od razu każdemu jedno pytanie, była chwila na przygotowanie (kartka, długopis), potem kolejno siadaliśmy przy nim - chyba lubi, jak się dużo mówi
    - pytania dosyć banalne, np. osobiste prawa autorskie, licencje przymusowe, podmiot prawa autorskiego, co nie stanowi przedmiotu p.a. (ale byłam w pierwszej dziesiątce, nie wiem, jak się dalej potoczyło)
    - jeśli ktoś COKOLWIEK powiedział, zaliczał
    - przed nami byli wieczorowi, mieli różne pytania, niektóre to: czas obowiązywania osobistych praw autorskich (odp: "nieograniczony" i już 5), co to jest reemisja
    - wieczorowych pytał też z praw pokrewnych, także np. o fundusz promocji twórczości, ale oni mieli praktycznie wszystkie wykłady
    Powodzenia - myślę, że źle nie będzie :)
  • Maf16

To się nazywa relacja :) Dzięks i gratulejszyn :)

:)
  • Grono.Net

a na koniec zostały pytania, które nie były banalne. Uczcie się też praw pokrewnych (co i tak nie gwarantuje - mimo znajomości ustawy - że dostaniecie dobrą ocene, to tak na pocieszenie..;-)) )
  • Martusia

Basiu, no dzieki! Napisz chociaz jakie pytania??? Czy ktos oblal, a jesli tak to czemu - bo nie umial czy S. juz mial dosc? Nie chce tam jutro isc... :(

Ojej... tego się obawiałam, że może pod koniec wariować. A oblał kogoś czy stawiał tróje?
  • 1
  • 2