wegetarianizm [3728]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lipshitz

Poruszamy tematy komarów, paintballi etecera...

A jak to jest z czymś tak korzennym jak bębny? I główny półprodukt bębna - skóra, najczęściej kozia...? I napędzanie popytu poprzez kupowanie bębnów?

Co o tym myślicie ?Czy wegetarianie bębnią ?
  • Anonim

Owszem. Wyjatkowo trafil sie na allegro. Ba stronie produktu sprzedawca zapewnial ze koza umarla jak umrzec powinna. A czy to prawda nie wiem. Pozostaje mi w to naiwnie wierzyc. A wiec usprawiedliwiam sie i bebnie.
  • omega

podobno trudno dostępne, ale są syntetyki [tzn nie wiem czy całe bębny, ale membrany, jakby ktoś zamierzał sam sobie robić bęben. jest nawet w necie w miare fajnie opisane krok-po-kroku jak zrobic to cudo]
  • Marta

>Lipshitz napisała:
    >Poruszamy tematy komarów, paintballi etecera...
    >
    >A jak to jest z czymś tak korzennym jak bębny? I główny
    >półprodukt bębna - skóra, najczęściej kozia...? I
    >napędzanie popytu poprzez kupowanie bębnów?
    >
    >Co o tym myślicie ?Czy wegetarianie bębnią ?

ja nie lubię bębnienia; -D
  • sok kiwi

ja bebnię troszeczkę, ale mam darbukę z plastikową membraną. Chciałabym trafić kiedyś na np. Djembe z syntetyczną.
  • Robert Surma

Też kiedyś wykonałem bęben z plastykową membramą. Pewnie można narzekać, że brzmienie nie to... ale... Jednak są rzeczy ważniejsze niż brzmienie.
  • !warning!

no niestety moje Djembe ze skory jest.. coz zrobic...
  • disorder

w zwiazku z tym, ze i tak okrzyknęło mnie tu już gro specjalistów ds wszelakich vegan faszystka:), wiec napisze, ze nie kumam, jak mozna byc wege i grac na bebnie ze skory martwego zwierzecia;/
  • Anonim

Nie jestem wege.
  • Anonim

>disorder napisała:
    >w zwiazku z tym, ze i tak okrzyknęło mnie tu już gro
    >specjalistów ds wszelakich vegan faszystka:), wiec napisze,
    >ze nie kumam, jak mozna byc wege i grac na bebnie ze skory
    >martwego zwierzecia;/
    >

jak dla mnie to zależy.... czy ktoś się brzydzi skóry umarłego zwierzaczka czy nie, bo jeśli się kupiło używany bęben albo się go dostało to się w sumie nie przyczynia się do zabijania zwierząt....
  • kitka

Tak samo jest jeśli się kupi używane mięso czy dostanie od kogoś w prezencie? Pytam serio.
  • Anonim

używane mięso ??? w sensie że takie już przetrawione i zwrócone ? :D:D:D
    yghhh
  • kitka

No. Albo takie wymacane porządnie, wielokrotnie przegotowane w zupie.. Takie tam.; P
  • magda

>disorder napisała:
    >martwego zwierzecia;/
    >

zgadzam sie tez mnie to dziwi.nie widze roznicy miedzy noszeniem butow ze skory i byciem wege a graniem na bębnie ze skory i byciem wege
  • magda

>>Princess< napisała:
    >>disorder napisała:
    >>w zwiazku z tym, ze i tak okrzyknęło mnie tu już gro
    >>specjalistów ds wszelakich vegan faszystka:), wiec
    >napisze,
    >>ze nie kumam, jak mozna byc wege i grac na bebnie ze skory
    >>martwego zwierzecia;/
    >>
    >
    >jak dla mnie to zależy.... czy ktoś się brzydzi skóry
    >umarłego zwierzaczka czy nie, bo jeśli się kupiło
    >używany bęben albo się go dostało to się w sumie nie
    >przyczynia się do zabijania zwierząt....

jasne...a jak ktos ci kupi hamburgera to wsumie mozes go zjesc bo przeciz to nie ty przyczynisz sie do smierci zwierzecia tylko ten kto kupowal:)
  • deadkennedy

zgadzam sie z disorder
  • Puszka

>disorder napisała:
    >martwego zwierzecia;/
    >

ale tu sie akurat z Toba zgodzę:D
  • Anonim

>kitka napisała:
    >Tak samo jest jeśli się kupi używane mięso czy dostanie
    >od kogoś w prezencie? Pytam serio.

hehe choć pytasz serio to ja i tam muszę się zaśmiać:)
    nie widzicie różnicy w tym że ktoś kupi Ci hamburgera czy jak to tam się pisze, a tym że np. dostaniesz w spadku po babci bęben i będziesz na nim grał? bo ja tam widzę i to znaczną.... zjesz mięcho i później trzeba kupić kolejne, (poza tym wegetarianie praktycznie wszyscy brzydzą się tego smaku) a ten przykładowy 50letni bęben po babci albo zostanie na strychu na kolejne 50lat albo weźmiesz go sobie i będziesz na nim grał, czy ktoś może dostrzega tą jakże według mnie subtelną różnicę?
  • Anonim

roznica polega na wrazliwosci chyba, zupelnie tutaj przeze mnie nie krytykowanej, na rzeczy ze skory itd. W autobusach tez przykladny wegetarianizm moze sie brzydzic dotykac skorzanych anty-upadkowych. Ale uwazam ze w przypadku bebna, zostawienie go na okurzenie jest nieco bezsensowne. Ale to dlatego ze nie wymiotuje jak patrze czy dotykam skory, choc moze i bym chciala. Czystsza bym sie czula zapewne. Kupienie butow skorzanych na ciuchach tez mozna by za usprawiedliwianie sie uznac. Wlasciwie ja nie wiem za co uznaje. Jeszcze propagande mozna zarzucic o. No sama nie wiem.
  • Deader

disorder to dopiero potrafi zasiać bałagan w głowach milusińskich
| |

Grono o wegetarianizmie dla wegetarian i nie tylko. Każdy, kto chce pisać w tym gronie, musi wied...

Fotki

Miejsca grona (4)