-
Anonim
Co ma poczac student z zaliczonym egzaminem z angielskiego? Zastanawialem sie nad angielskim technicznym.. w zwiazku z tym - czy ktos przebrnal przez ten przedmiot?? jak tam jest jaki poziom?? a moze lepiej angielski w biznesie?? z moze jeszcze jakis inny (konwersacje??). Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami na temat jezykow... -
Anonim
podobno technoczny jest beznadziejny,ja sie wybieram na angielski w mediach. -
Pacio Staki
Ja wybralem semestr temu po egzaminie niemiecki. Nic nie pasowalo co do planu i poziomu na Elce, to zaczelismy z kolega szukac po innych wydzialach. I tutaj trzeba uwazac. Bo duzo jest grup, ktore maja zajecia dwa razy w tygodniu i jak Ci ten drugi dzien nie pasuje to niby mozna sie dogadac, ze nie bedziesz zawsze chodzil, ale pozniej przy wpisie pojawiaja sie oceny "z powietrza" (glownie 3, a mam z niemieckiego certyfikat), pani ma krotka pamiec, robi glupia mine mowiac, ze jak sie nie chodzilo to wiecej niz 3,5 nie bedzie. A fakt, ze sie inaczej umawialismy i propozycje poprawy kwitowane sa stwierdzeniem, cytuje - "wy sie nie przemeczaliscie, to i mnie teraz nie meczcie".
Ale ogolnie manewr z jezykiem na innym kierunku polecam, bo jest tez sporo fajnych prowadzacych, no i mozna na duzo bardziej zenskich wydzialach postudiowac :)
A jak jest z tym angielskim w mediach - warto brac? -
Anonim
-
-
Grono.Net
-
Andrev
Ja polecam hiszpanski. Jest super prowadzacy Saul Cano Dominguez. Niestety trzeba pokombinowac z terminami :(
Pozdrawiam Andrev -
Dzirbin
Jedno jest pewne - unikaj angielskiego technicznego, a konkretnie Ziemboraka. Moze i sympatyczny ale mozna jedynie cofnac sie w jezyku. Ja akurat polecam francuski z Katarzyna Borejsza. Tyle ze terminy zajec i to jakie grupy powstana ustala sie gdzies po tyygodniu semestru, i moze sie okazac (jak mi kiedys) ze koliduje z cyzm innym, ale jakos sobie mozna radzic. -
Anonim
z Francuskiego Miazek też jest dobra...swoją drogą też miałem problem z kolidującym ze wszystkim innym francuskim. -
Maciek
Właśnie jestem po drugim semestrze i chodziłem zarówno na język angielski w mediach (JAM), jak i na techniczny (JAT). Ten pierwszy polecam, zajęcia były ciekawe, interesujące i można się dużo nauczyć, jednak trzeba się dobrze przygotować do dwóch kolokwiów - są dość wymagające, szczególnie, jeśli chodzi o słownictwo. Poza tym jest sporo prac domowych, można całkiem nieźle poćwiczyć pisanie różnych rzeczy. Natomiast JAT z Zięborakiem to jest porażka^2, nic się nie nauczysz, totalna strata czasu. Z drugiej strony banalne do zaliczenia na 5 - zależy, czego się wymaga od języka. -
Dzirbin
No to chyba sobie JAMy wezme bnousowo :) A co do JATu... z tymi 5 to roznie bywalo, niestety ja niedostroilem sie do umyslu Ziemboraka wiec zakonczylem z 4 :(
Co do francuskiego to tez slyszalem ze Miazek jest ok, Borejsza przywiazuje mniejsza wage do mowienia :( szkoda. -
Agata
:)
polecam wszystkim wloski z danilo facca, wykladowca jest przemily, oceny bdb i sam jezyk tez b ciekawy i prosty. -
Anonim
-
Anonim
A ja polecam niemca, ale absolutnie nie na Elce !!! Najlepiej u p.Humienny (czy jakos tak - dokladnie nazwiska nie pamietam bo to dawno bylo :), ale kobieta "do rany przyloz", jak koledy spiewa to po prostu poezja =)
No i fajny jest jeszcze wloski (chyba u wszystkich), hiszpanski podobno tez (tego osobiscie nie sprawdzalem) -
Anonim
-
Agata
:)) dzieki 1001001001010100 101000
choc jest juz troszke nieaktualne i pare dat sie pomieszalo...