WEiTI PW [2829]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Proponuje temat, szczegolnie dla absolwentow :], lekko refleksyjny, a dla studentow byc moze przydatny przy skladaniu deklarek.
    Tzn. ktory z przedmiotow na Elce jest Waszym zdaniem najbardziej bezuzyteczny (w znaczeniu malo praktyczny). Oczywiscie bierzemy pod uwage klase OT; )
  • Anonim

Moje typy to:
    MKSE, czyli przepisz PSpice'a w Matlabie lub dla niewtajemniczonych "co w PSpice piszczy", czyli jak sie pisze programy do analizy obwodow :) A najlepsze jest to ze ten przedmiot wrzucili do rdzenia IK i chcial - nie chcial wypada go zrobic :(

PSSV, czyli rzezbienie w krzemie, niby przedmiot light'owy, ale jak wiele z Nas wybiera sie do Silicon Valley?
  • Anonim

wszystkie sa przydatne.
  • Emperor

PSSC to podstawa ignorancie :P
  • Bolo

@Łukasz Ciszak
    A to dobre :) Wszystkie bez wyjątku :P

Ja tam lubię odchamy... zwłaszcza jak sie trafi na taki na którym nie można pouczyć się do laborek, lub zrobić zadań na ćwiczenia :P
  • SOCJOLOGIA
  • Anonim

WóDe fuckin' eM
  • Anonim

ja tam się zgadzam z Łukaszem, każdy przedmiot może się przydać później... teraz czasami żałuję, że niektóre z nich tak sobie lekko potraktowałem

a WDM dawał jakieś podstawy
  • Bolo

Ta... algebrę boole'a <lol>
  • Anonim

to raczej ULOGi :]

Matmę trzeba poznać, może i na początku mało się przydaje, ale później pojawiają się przedmioty zaawansowane z nawiedzonymi ludźmi co rzucają dowody, twierdzenia i pojawia się znowu R^R :-P
  • Anonim

Najbardziej nieprzydatny: PKC ( szczególnie z dr-em Bursztynowskim )...
  • pure pleasure seeker

eh...syko - u nas w tym semestrze sprowadzalo sie do walki z symulakiem ktory jest naprawde paskudnym programem
  • ..

DWW. Ale może kwestia prowadzącego, bo temat całkiem ciekawy.
  • Michal

Stwierdzenia "temat dla absolwentow" i "malo praktyczny" odbieram jako przedmioty nie potrzebne z punktu widzenia osoby szukajacej pracy, czy tak?

Jesli tak, to Was troszke rozczaruje (studiow jeszcze nie skonczylem, ale pracuje juz w 2 robocie, nie liczac prac zleconych, wiec co nieco powiedziec moge): niemalze kazdy przedmiot na Elce z takiego punktu widzenia jest bezuzyteczny. Brutalne? Jezeli chcecie byc informatykami, nalezy poznac pojecie obiektowosci, ogolnie bazy danych, przydaje sie znajomosc UML, ERD i zgrubne pojecie o IO, no i tez sieci komputerowe. Umiejetnosc programowania tez sie przydaje (ale hackerem - wymiataczem byc nie trzeba).
    Nie chce w ten sposob zniechecac Was do uczenia sie. Wrecz przeciwnie, warto od czasu do czasu przejsc sie wyklad, przejrzec ksiazke, czy notatki. Studia moi drodzy ucza nas waznej umiejetnosci: uczymy sie uczyc. Wraz z uzyskaniem dyplomu nie konczymy naszej edukacji. I tu ciekawe: uczymy sie dalej, nareszcie rzeczy praktycznych. Poza tym uwazam, ze warto tez samemu interesowac sie tematyka zwiazana z kierunkiem studiow, o ile oczywiscie chcemy w tym kierunku sie dalej rozwijac, pracowac itd.

Slowo "praktyczny" moze tez odebrac w ten sposob: Praktyczne jest to, co mozemy uzyc do wykonania czegos, za co otrzymamy nagrode. W przyszlosci pieniazki, na studiach oceny. W takim rozumieniu nie ma przedmiotow bezuzytecznych. Wszystkie sa praktyczne.; )
  • Anonim

00 Suchy: nie potrzebne z punktu widzenia osoby szukajacej pracy, czy tak?

Nie, nie, nie!

jestem absolwentem, i na prace nie narzekam, zarabiam godziwie i pracuje w tym w czym chcialem robic!

Celem topicu jest zupelnie co innego. Po prostu na elce trafiaja sie przedmioty, ktore moim zdaniem, sa przestarzale w stosunku do obecnych realiow albo kompletnie nietrafione w program studiow (stosownie do profilu). Ciekaw bylem czy inni maja rowniez takie odczucia jak ja :P

• Anonim

ELIU...i wszystko jasne :-]
  • kontek

Ten Pan nie pojedzie do Dubaju na staż
  • Piotrek

zdecydowanie mogę napisać dwa przedmioty:
    po pierwsze... BDI, czyli Bazy Danych dla Informatyki z dr Parewiczem - przynajmniej w części SID. Przedmiot nie tyle niepotrzebny, co... wystarczyło wydrukować cały materiał na jednek kartce a4 (czcionka 10pt, odstęp pojedynczy, może nawet 1.5) - z przedmiotu nie wyniosłem praktycznie NIC (mimo, że tematu wczesniej nie znałem...)
    po drugie - FKS, czyli Fizyka Kwantowa i Statystyczna - nie przyda się nikomu przynajmniej do czasu jak w powszechnym uzyciu będą komputery kwantowe :)

prócz tych dwóch, chyba nie chodziłem na żaden "niepotrzebny" przedmiot... Aa.. jestem teraz na 8 sem.
| |

Studenci Wydziału Elektroniki i Technik Informacyjnych PW. WEiTI to jeden z największych wydzia...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)