WEiTI PW [2829]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysiek

Witam. Założyłem ten wątek, gdyż pomyślałem sobie, że fajnie by było poznać się po to żeby jakoś przeżyć ten cudny ale za razem trudny okres w naszym życiu.; P Wydaję mi się, że można by spróbować się jakoś spotkać ale też wszystkie propozycje mile widziane :) Inicjatywa jest bardzo ważna !! :)

PS. Jeśli powtórzyłem już utworzony temat to z góry przepraszam i oczywiście proszę o usunięcie tego.

Pozdrawiam Krzysiek Jastrzębski (już prawie student EiTI :D)
  • Piotrbov

Najlepiej to trzeba by stworzyć prywatne grono kierunkowe, lecz jakoś w to się nie lubię bawić.
  • Anonim

Panie, wybacz im, bo nie wiedzą co czynią...
  • Krzysiek

Czyżby tak ciężko? :) Coś tam wiem i słyszałem ale może raczej nie wyobrażam sobie tego. :D
  • Krzysiek

http://grono.net/chat/#forum/249403... zapraszam zainteresowanych na to grono :) (dla studentów EiTI makro 2010-2013 :))
  • kamilek

Dostałem się na:
    - Elektronike i telekomunikacje na Wacie
    oraz
    - Makrokierunek (elektronika informatyka telekomunikacja) na politechnice warszawskiej od lutego 2011.

Mam jakieś szanse na dostanie sie na pw od października? Mam 147 pkt rekrutacyjnych i jestem dopiero 80 w kolejce :(
  • Krzysiek

hm wg mnie raczej nie bo oni dużo osób więcej przyjęli. Ale na twoim miejscu bym czekał na II etap rekrutacji bo jeszcze zdążysz na wat zanieść papiery(jeśli dobrze pamiętam). Powodzenia:)
  • Anonim

Jeżeli czujesz, że mogłeś napisać tą maturę lepiej, to możesz próbować. Jeżeli uważasz, że Twoja matura oddaje Twoje możliwości, to daruj sobie. Nie dasz sobie rady. Matura jest sprawą prostą, a na elce nie jest lekko. Ba, to jeden z najcięższych wydziałów. Fakt, że wszystkiego idzie się nauczyć, ale bez matmy z liceum będzie ciężko przebrnąć przez pierwsze 2 semestry. Możesz próbować, ale dobrze to przemyśl.
  • takecover!

>wszystkiego idzie się nauczyć, ale bez matmy z liceum
    >będzie ciężko przebrnąć przez pierwsze 2 semestry.

co rozumiesz przez matme z liceum?
    chodzi o to dawne liceum z rachunkiem różniczkowym na czele?
  • Anonim

Nie chodzi o samą wiedzę na temat analizy, czy coś, tylko o umiejętności, biegłość i bystrość w obliczeniach/przekształceniach i samo myślenie. Akurat pochodne to najmniejszy problem na analizie.
  • Anonim

A poza tym nie wiem, czy w którymkolwiek liceum, kiedykolwiek został zrobiony rachunek różniczkowy. Pochodne - owszem. Ale rachunek różniczkowy, to nie do końca to samo.
  • Krzysiek

Nikt nie mówił, że będzie łatwo i chyba każdy kto chce iść na pw zdaje sobie z tego sprawę. Czeka nas ciężka praca, miejmy nadzieję, że zakończona pozytywnymi ocenami w indeksie. :D
  • Anonim

Też myślałem, tak jak Ty. I było o wiele gorzej :D
  • Krzysiek

hah :D oj już tak nie straszcie nas pierwszaków. :P:D Ale jak będzie nam szło to się tylko dowiemy po 1.10; P
  • bartkiller

>Мишка napisał
    >Ba, to jeden z najcięższych wydziałów.

A skąd to wiesz ? Studiowałeś na innych wydziałach, że tak pewnie to stwierdzasz ?
  • Anonim

Znam ludzi z innych wydziałów i mniej więcej porównywałem programy pierwszych semestrów. Wiadomo, każdy wydział ma swój "przesiewacz" (il - geometria wykreślna, wytrzymałość materiałowa, meil - mechanika plynów, a u nas algebra i pomiary), ale np. bardziej rozbudowana matma występuje tylko na mini i il (z tego co udało mi się wysondować). Wiadomo - każdy ma najgorzej... Ale wiele osób potwierdza moją opinię.
  • Bartek

Poza tym na EiTI są dosyć wysokie wymagania jeżeli chodzi o rejestrację na następny semestr, a na większości wydziałów masz tak, że nie zaliczysz prawie połowy przedmiotów a i tak cię nie wywalają.
  • Anonim

Nie do końca. Można uwalić 2-3 przedmioty, ale potem będzie ciężko. Sam plan wzorcowy jest napięty, a jak masz robić jeszcze dodatkowo 2 przedmioty, to może być problem.
    A co do zdania, czy nie, to panuje zasada, że dziekan może wszystko; ) Nasz dziekan nie robi problemów, żeby dać egzamin komisyjny, jeżeli ma uratować przez wywaleniem ze studiów. Można też poprosić o warunek, ale jak on dokładnie działa - nie wiem. To osobista umowa z dziekanem i warunki są ustalane indywidualnie. Na szczęście nie musiałem korzystać :D
  • bartkiller

>Мишка napisał
    >Znam ludzi z innych wydziałów i mniej więcej
    >porównywałem programy pierwszych semestrów. Wiadomo,
    >każdy wydział ma swój "przesiewacz"

No właśnie, z tego co ja z kolei słyszałem to przesiew po pierwszym roku np. na MEiLu jest o wiele większy niż u nas. Rzeczywiście, na kierunkach elektronicznych o przedmiotach pomiarowych też słyszałem ciekawe historie, ale raczej takie, że ludzie je zaliczają po N razy (N >= 2), a nie, że wylatują ze studiów (ja miałem szczęście być na informatyce, gdzie elektronika mogła być krótkim dodatkiem, jeśli się nie zamierzało iść w układy cyfrowe). Ale algebra ??? Co jest takiego w algebrze ? :0000 Chyba, że sporo się zmieniło przez te kilka lat :|
  • Piotr

Jeszcze 3 semestry temu analiza była sporo gorsza niż algebra, ale ponoć ostatnio to się zmieniło.
  • 1
  • 2
| |

Studenci Wydziału Elektroniki i Technik Informacyjnych PW. WEiTI to jeden z największych wydzia...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)