- 1
- 2
-
आरती
No cóż; wspominając czasy studiów na Elce przypominam sobie też czasem różne "ciekawe" wypowiedzi wykładowców.
Jak dla mnie mistrzem był dr Kazubek (kiedyś prowadził CPOO, nie wiem jak teraz). Generalnie był to bardzo prosty chłopek i nie miał pojęcia o przetwarzaniu obrazów (które nota bene wykładał), a jego wykłady pod względem merytorycznym były kiepskie. Lubiłem jednak bardzo na nie chodzić, specjalnie po to by pośmiać się z Kazubka i jego "genialnych" wypowiedzi.
Jak na razie przychodzi mi do głowy jego autorskie przysłowie: "Na puste drzewo to i święty Piotr nie naleje".
Jak dorwę zeszyt od CPOO, to dopiszę więcej, gdyż prawie na każdym wykladzie nasz genialny doktor czymś musiał zabłysnąć :) -
brzoskwin
-
Anonim
Podgórski (PRM) -> funkcja rzuca stringi na ekran
Jaźwiński (ANL1) (po zapisaniu jakiegoś twierdzenia na tablicy) -> to twierdzenie oczywiście nie jest prawdziwe
Mycek (ZST) -> byt paskudnie złożony
Pfitzner (ELiU) -> tutaj mamy takie plateau charakterystyki...
-
Anonim
Bober (PE) (do osob, ktore sie nie moga doczekac konca wykladu) -> "Spokojnie, Werder Brema gra dopiero o 20:45" -
-
Anonim
Ostatnio na WUAI prof. Dobrowolski pomylił się lekko i stwierdził co następuje:
"... no i mamy takie różne języki opisu sprzętu, jak na przykład yyyyyyyyyy html..." [ rzecz jasna chodziło mu o vhdl ] -
Anonim
Apropo prof. Dobrowolskiego, kiedys omawial problem stworzenia listy z nazwiskami "niektore kobiety przyjmuja podwojne nazwiska, tzn... mezczyzni tez... wiecie panstwo, (specyficznym glosem) mezczyzna, ale nie fanatyk" -
zari cruze bondage fanatiko
Hehe, raz na laborce z TEOP mgr Skulski spytał jakie mamy srednio tłuminnie w światłowodzie i ktoś tam palnął jakąż chorą wartość.. na to skulski... "Cooo?? to już lepiej by było te bity wiadrami nosić" .... albo jeszcze lepsze - ten sam prowadzący na laborze z POFA - "no bo wiecie... ćwierć fali i ćwierć fali to w sumie pół litra". Apropos wódki : mr Kisiel na lab z UKH sprawdza zrywarką jak mocno przylutowaliśmy rezystor do płytki - pomiar wychodzi mu 9.8N ... a on na to, że" tu zrywarka nie potrzebna bo tu zwyczajnie można litr wódki powiesić". -
krisek
Bober i jego bosko wymiawiane "LLL" , w co drugim zdaniu "czyLLLy" :) -
Kristoffer
Zadanie u dr Tymosza : Zwierzątka ganiają się w wiadomym celu... to znaczy pies goni zająca; ) -
Kulawy
Prowadzący SYST-y dr (chyba) Jakubiak: "A w zerze funkcja przyjmuje nieskończoność o amplitudzie A."
Tudzież ze skryptu do bodajże ELIU:
"(...) jest to funkcja z dwoma zerami w zerze i jednym zerem o niezerowej wartości." -
Anonim
Decewicz: "można powiedzieć, że zrobiliśmy większą połowę zadania"
Włostowski [STS]: "Równanie, które napisałem na tablicy, jest nieprawdziwe" -
♥ Krzysiek ♥
Zadanie u dr Tymosza: "To ten elektron nam tak zapier... (brecht na sali)... leci.." -
Piotrek (Pedros)
Tymosz ma fajne tesky, w zeszłym semie coś takiego było u niego, jak opowiadał o uczeniu się do egzaminu:
"Student Elektroniki, który jest uważany za bestię zdolną..."
albo...
"Zwrócę uwagę tu na jeszcze jedną chytrostkę"
albo...
"Niektórzy próbują obalić zasadę zach. en. Niech sobie Ci hobbyści dłubią, przynajmniej zbożnie spędzają czas"
Oczywiście śmiech wzmacniają tu jego miny i gestykulacja, to wszystko razem sprawia, żę wykłądy z fizyki zqwsze są śmieszne :)
JAźwiński miał mnóstwo tekstów ale niestety nic nie zapisałem, a w pamieci mam jakiś mętlik. Za to Świdziźska od TOB;ów raz cś takiego palnęła (chyb ajeszcze się nie rozbudziła):
"Mamy tu dwa elementy gromadzące energię: kondensator i pojemność"
ponadtwo z tej ust:
"Przypadek gdy delta>0 jest to przypadek rzadki, nietypowy i kiepski"
"Należy zrobić właściwie rysunki, co to oznacza? No, wszystko należy narysować właściwie" -
Anonim
dr. M. Zając i jego słynne:
"Moge sie z kazdym panstwa zalozyc o 5 zlotych..."
wymiata :) -
Anonim
-
Anonim
Siedzimy sobie na laborce z TOBów, którą prowadził pan Nałęcz. Wygodne foteliki i przyjazna atmosfera ( po POMACH totalny out of stres). Nagle wstaje pan Nałęcz, zaciera ręce i ogłasza wiadomość:" No, powoli kończymy. Do końca została nam 1 kilo sekunda"; -). -
Piotrek (Pedros)
Heh zgadzam się w 100%, żę TOB'y to naprawdę lajnik na laborkach. I też miałem w poprzednim semie na nich jedną ciekawą sytuację - właśnie po POMACH wszyscy myśleli, że wejściówki to rzecz obowiazkowa, a tu taki myk. Siedzimy przed jedną laborek i uczymy się i powtarzamy mnóstwo dziwncyh wzorów ze skryptu, Prowadzący (Grzekorz Tarapata - super koleś) wchodząć do sali widział to i kiedy usiedliśmy do wejściówki ktoś z nas rozwinął rozmowę:
- Proszę Pana, bo tam w skrypcie jest tyle tych wzorów...
- No tak, no dobra to może powiedzcie co chcecie na wejściówce?
#chwila ciszy#
- W sumie nic....
- Hmm, a dobra, ja jeszcze muszę parę rzeczy załatwić, to dziś będzie bez wejściówki, z resztą i tak laborka jest dosyć długa, wieć zabierajcie się do pracy!
# i wyszedł na dwie godziny :D #
Wszyscy byli w niemałem szoku ! :) -
kontek
E tam, pożniej zostawiasz komuś innemu prace bo prowadzącego nie ma i też się ulatniasz :D -
maciej
Dr Zając (ówcześnie jeszcze mgr Zając) na wykładzie z algebry: "Witam państwa w pierwszy piątek w tym tygodniu" - był wtorek i chodziło oczywiście o zarządzoną przez rektora Woźnickiego zamiane dni tygodnia w celu wyrównania ilości piątków w semestrze. :))) -
Pacio Staki
Mi sie zawsze podobaly teksty Jazwinskiego vel. "Misia", jak np. dygresja odnosnie slowa "odwrotnie" w jakims twierdzeniu. Przestrzegal z pelna powaga, ze uzywanie "odwrotnie" moze byc niebezpieczne, jak w przypadku: "baba doila krowe nad jeziorem - w wodzie wygladalo to odwrotnie".
- 1
- 2