Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Nie udało mi się znaleźć podobnego tematu,więc zakładam. Z prośbą o podanie propozycji na odchama. Tzn jakie są ciekawie prowadzone/łatwo zaliczalne odchamy dostępne w klasie NES1?
  • PJ

Ja polecam RDC :). Sprawdź w ERESie, bo sam dobrze nie wiem co to jest, no ale już jest samozaliczony w moim indeksie; ). Generalnie za samo przychodzenie 4,5, referat to 5. Trzeba przychodzić, ale generalnie polecam.
  • P.

W sumie nie powiem, temat mnie tez interesuje. Wiecie cos moze o tych przedmiotach?

PWI - prawa wlasnosci intelektualnej
    KWK - komputer w kulturze wspolczesnej
    SZMU - sztuka myslenia i uczenia sie
    FWR - wielkie religie swiata

sorry ale te nazwy mnie rozbrajają
    "Źródła i rozwój dynamizmu życiowego człowieka" - CO TO W OGOLE JEST ?! : C
  • Tadeo

Myślę sobie nad PDDO (Protokół dyplomatyczny i dobre obyczaje).
    Martwi mnie tylko, czy się grupa zbierze.
  • Anonim

GR - Granice racjonalnosci, 3 za samo przychodzenie, jak napiszesz kolosa ktory polega tylko na napisaniu "co myslisz o dupie maryni" masz 4... tak ogolnie to przychodzisz, idziesz spac, budzisz sie 1,5 godziny pozniej i mowisz ze jestes
  • Anonim

O tak, GRy z Hermanem są bardzo fajne, polecam zdecydowanie również. Tematyka może na pierwszy rzut oka niezbyt pasjonująca, ale prowadzący bardzo ciekawie potrafi opowiadać.

PEOS - Problemy Ekologii i Ochrony Środowiska - też spoko. Chodzić niby trzeba (2 nieobecności zaliczają na 4), ale wystarczy się podpisać i można sobie iść. Na 5 można zaliczyć referatem (raczej taką prezentacją) na wybrany temat.

Ale i tak SOC1 z Jakubowską było najlepsze :D. Każda praca taka sama, a i tak random ocen na końcu...
  • HF -- nie trzeba chodzić, na końcu oddajesz referat albo piszesz kolosa (oczywiście z materiałami a pytania nie zmieniają się od 100 lat :),
    PEOS -- komentarze jak wyżej

Nie bierzcie TRK, to shit jakich malo.
  • kash

To jak lecimy po HFach to ja jeszcze dodam FKC, Jeremi rullz:] czasami mozna zaliczyc nawet bez referatu, poniewaz czesto zdarza mu sie zgubic prace;p
  • zboon

>Nie bierzcie TRK, to shit jakich malo.

ja kiedyś miałem - bardzo mi się podobało. Ale zdaje się, że zmieniono osobę prowadzącą (wtedy była Dominika Rodzeń)

FWR - prowadzony strasznie głupio, wykładowca cały czas udowadnia, że chrześcijaństwo jest najlepsze. Czasami po prostu śmieje się z innych religii. Momentami można się poczuć jak na kazaniu (np. "bo oni nie wiedzą, że w Chrystusie jest zbawienie"). Najlepszy chyba był tekst, że Kartezjusz przyczynił się do głębokiego kryzysu wszelkiej myśli filozoficznej, bo w swoim rozumowaniu posługiwał się logiką o_0
    Ale ma swoje plusy: na wykładzie była tylko 2 razy puszczona lista, i tak nie wiadomo po co. Osobiście byłem na większości wykładów i cały czas grałem na laptopie. Wykład jest w tej dużej auli nad szatniami, więc nawet można złapać sieć; ) Są 2 łatwe kolosy, pytania jakie mogą się pojawić są podane na zajęciach poprzedzających kolokwium.

Polecam OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM KTRWB i KTRSZ ! straszne nudy, każdy musi coś referować, zamiast sprawdzania obecności są zejściówki średnio co 2 zajęcia, prowadząca mówi beznadziejnie po angielsku, właściwie stosuje takie polisz-inglisz (perełki - "He was convinced to death", "Pubs used to be in have of private people"). Łatwo zaliczyć, ale niegodne polecenia nawet swoim wrogom.
  • Tadeo

>zboon napisał
    >FWR - prowadzony strasznie głupio, wykładowca cały czas
    >udowadnia, że chrześcijaństwo jest najlepsze. Czasami po
    >prostu śmieje się z innych religii. Momentami można się
    >poczuć jak na kazaniu (np. "bo oni nie wiedzą, że w
    >Chrystusie jest zbawienie").

O. Na to mógłbym pójść. Już ja bym faceta przerobił. :D
  • zurek

a czy przypadkiem po klinieciu 'wiecej' na http://www.samorzad.elka.pw.edu.pl/... nie ma wartosciowych wpisow? dla mnie wiarygodne - teraz juz wiem ze od prowadzacej zalezy czy SZMU bedzie na temat czy tez nie :)
  • Adam

>Tadeo napisał
    >Myślę sobie nad PDDO (Protokół dyplomatyczny i dobre
    >obyczaje).
    >Martwi mnie tylko, czy się grupa zbierze.

super odcham, prowadzi dr Barbara Ślusarczyk, trzeba przyjść na pierwsze zajęcia i ostatnie, aby oddać referat zrobiony kopiuj wklej wydrukuj. Wszyscy 5. Ale poza tym bardzo ciekawie prowadzony odcham, chodziło się z przyjemnością
  • sp

Jaki jest rekord w ilości odchamów zaliczanych przez jedną osobę w jednym semestrze? Ja bym najchętniej wziął ile się da.
  • SPRAWDZIANY MATEMATYKA LO 2 i 3

tadeo powinienes wybrac jakis przedmiot filozoficzny, bo z Ciebie filozof jakich mało na świecie
    pomyśl nad tym

jakie jeszcze odchamy(z jakimi prowadzacymi) polecacie, temat moze byc dowolny tylko zeby porpzez samo chodzenie sie zaliczalo
  • Tadeo

>ESBERITOX napisał
    >tadeo powinienes wybrac jakis przedmiot filozoficzny, bo z
    >Ciebie filozof jakich mało na świecie
    >pomyśl nad tym

A coś ty w ogóle za jeden?
  • Adam

PEOS - Problemy Ekologii i Ochrony Środowiska, za chodzenie masz, za krótką prezentację w PowerPoint masz 5, Jak jesteś dziewczyną to masz 5.
  • Kot

Moze ktos powiedziec co myśli o prawie karnym?? :>
  • SPRAWDZIANY MATEMATYKA LO 2 i 3

jakie odchamy jeszcze polecacie? letwe w zaliczeniu na dobra ocene bez odp ustnych, moga byc referatu pisane:P
    pozdro
  • skrzyp

naczytałem się wiele dobrego o GR (granice racjonalności) i zadeklarowałem to na II sem.
  • Jin

Ludzie, nie za dużo nas na PDDO ??? dajcie szansę, specjalnie sobie brałem wykład o 18 po tym xD

Przebitka lepsza jak na USUX, ponad 3 osoby na miejscówe.
| |

Studenci Wydziału Elektroniki i Technik Informacyjnych PW. WEiTI to jeden z największych wydzia...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)