- 1
- 2
-
Lipiec
Kiedy ma być kolos z pszczół? Ja słyszałam, że w pierwszy piątek po świętach, ale nie wiem ile w tym prawdy. Nie chcę siąc plotek, tylko zagaduje jak to jest. -
Dymek:]
-
Robert de Bruce
Kolokwium ma mieć charakter praktyczny i odbędzie się w pasiece. Będziemy łapać pszczoły. Ten kto złapie królową ma 5, za trutnia jest 4, za robotnicę jest ocena dostateczna. Jeśli ktoś przypadkiem podczas chwytania oderwie lub uszkodzi pszczole skrzydełko to wylatuje z dwóją !!!!!! -
hahhah no dobra;) to ja łapie krolowa!!;] cala i zdrowa:P ----> ale wymysliles.....;) -
-
Anonim
-
KaRoLa
ale jeśli złapiesz królową lub innego osobnika i okaże się że ma wysunięty języczek ocena idzie o pół stopnia w dół... -
Pieczarka
Egzamin się zbliża z tego poważnego przedmiotu, a ludzie jakby o nim zapomnieli... Żadnej presji, strachu i niepewności. Więc się pytam: Co jest??. Przecież ani pszczół łapać, ani tym bardziej miodu pić nie będziemy na zaliczenie. -
hopsik_dropsik
-
Novacaine
5 to jak trutnia za żądełko a królowe matkie za skrzydełko złapiesz; ) -
hopsik_dropsik
-
Novacaine
-
-
-
Novacaine
ludzie, krwa, toż o reprodukcji myśli się w sprzyjających warunkach tj. bezstresowych czasach ogólnego dobrobytu co obecnie nie ma miejsca bo: 1. sesja i przedsesie 2. kryzys gospodarczy, ekonomiczny czy kij wie jaki i ogólnie ciężkie czasy nastały :P
więc się cholera opanować z popędami :P -
ale o jakim popedzie Justyno mowisz>?:) my caly czas romawiamy o pszczolach...;] no dobra...ja nie musze za zadne zadelko juz ciagnac:) zdalam juz pszoly ..:) heh na 5;] to jest proste jak drut;) latwe do opanowanie;) -
Krzysiek
Przerwe waszą ciekawą dyskusje; P
Dr kazał przekazać że jutro nie ma wykładu z Chorób Owadów -
hopsik_dropsik
>Novacaine napisała:
>ludzie, krwa, toż o reprodukcji myśli się w
>sprzyjających warunkach tj. bezstresowych czasach ogólnego
>dobrobytu co obecnie nie ma miejsca bo: 1. sesja i
>przedsesie 2. kryzys gospodarczy, ekonomiczny czy kij wie
>jaki i ogólnie ciężkie czasy nastały :P
>
>więc się cholera opanować z popędami :P
Ja myślałem że w czasie gdy nasza populacja czuje się zagrożona wyginięciem podczas sesji i wycięciem niczym chwasty... tu chodzi o zachowanie ciągłąści gatunku :D
No właśnie... głodny głodnemu wypomni !!! THAT`S RIGHT, DUDE !!! :P -
hopsik_dropsik
-
Anonim
-
co pytal?>?:)
- choroby zwalczane z urzedu
-zgnilec amerkanski
-warroza
- jakies szkodniki z rodziny tej co Varroa destructor
-leki na warroze i w ogole leki:)
- a kogos tam pytal chorobe otorbielakowa grzybice
- a nas jeszcze o takiego owada z Rzodz Diptera co pasozytuje na wosku:)
wymieniac jeszcze?:)
- 1
- 2