• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jameli

Przepraszam, że zaśmiecam i być może już to pytanie było ale nie mogę znaleźć więc zapytam: czy trzeba zdawać fizykę żeby się dostać czy sama matematyka wystarczy? Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)
  • maryś

wystarczy ze jesteś dziewczyną
  • jameli

może i wystarczy ale to nie dla mnie tylko mojego chłopaka :p ja jestem już na wapw :p
  • Ideth

Punkty są liczone i z matmy i z fizyki. Więc jeśli Twój chłopak nie będzie miał fizyki, to po prostu będzie miał za to zero pkt. Ale przy dosyć dobrym wyniku z matmy biorąc pod uwagę "oszałamiającą" liczbę kandydatów to nawet z samą matmą ma raczej szansę się dostać:)
  • jameli

dzięki serdeczne za odpowiedź :)
  • Pan Brzoza ツ

A co do woja się nie chce iść %-)

Bez fizyki iść na fizyke...

Dostać dostanie się ale potem będzie LOL.
  • ArteQ

>Bez fizyki iść na fizyke...

Pewnie to zdolny chłopak jest, tylko nauczycielka była głupia i się na niego uwzięła; -)
  • Anonim

pamiętajcie, ze rekturacja się troche zmieniła i teraz są też punkty za język obcy; -) (pomijam fakt, ze maja one przelicznik 0,25 :P )
  • maryś

a ja myślę ze chlopak ma dobra strategie/jeden przedmiot wystarczy zeby sie dostac, a lepiej nauczyc sie dobrze matematyki, bo fizyka i tak jest od podstaw.
  • Anonim

ja mam pytanie z tego samego worka:
    co trzeba zrobić, żeby dostać się na studia uzupełniające na Waszym wydziale? czy jest jakiś egzamin czy tzw. rozmowa? przyjmują raczej z otwartymi ramionami czy trzeba się wykazać? bo na stronach wf piszą o tym w dość mglisty sposób...
    aha. i jeszcze podane jest, że studia uzupełniające trwają 3 semestry. ile trwają naprawdę? a średnio?
    pozdrawiam
  • DUDi

Z powodu przejścia na system boloński (studia 2-stopniowe, punkty ECTS, itp.), cała procedura jest jeszcze dopracowywana. Jak konkretnie to będzie wyglądało, będę w stanie powiedzieć, gdy wszystkie formalności zostaną już załatwione.
    Ze wstępnych informacji - na podstawie przedmiotów, które masz zaliczone, a które są równoważne przedmiotom na naszym wydziale (o tym decyduje dziekan), zostają Ci przyznane punkty ECTS. W zależności od tego, ile ich będzie, trafisz na drugi lub pierwszy semestr studiów magisterskich. W przypadku, gdy będzie ich zbyt mało, dziekan może zorganizować wstępny egzamin (zaliczający Ci wymaganą do dostania się na studia liczbę punktów ECTS).

Mam nadzieję, że pomimo iż dopiero wstałem, wyraziłem to w sposób w miarę jasny...
  • Anonim

jasne. dzięki! :)
  • xeelee

delegat do komisji programowej (czy gdzieś) przemówił :)

ale i tak dobrze ze kończę studia :D
  • DUDi

A czy ja jestem aż taki straszny?
    To tylko niepotwierdzone plotki. :D
  • Marrath Sattis

Dudi, zrób coś z fizą. Niech walną analizę na pierwszy semest po maxie, bo jak nie, to znów bedize sie zaczynało pierwszy semestr od rzucania całkami jak mięsem. Zwłaszcza ze z egzaminu maturalnego niedługo mają zniknąć wzory skróconego mnożenia :| bo ponoć za trudne :| Skoro juz matura jest na poziomie egzaminu gimnazjalnego, to za 2 kolejne lata wogóle jej nie bedzie...

//Dudi jest straszny...nocami zamienia się w wielkiego jednookiego zmutowanego biedrona i pożera po jednej, z każdej pary niepranych skarpetek.
  • DUDi

>Marrath Sattis napisał
    >Dudi, zrób coś z fizą. Niech walną analizę na pierwszy
    >semest po maxie

A mógłbyś nieco jaśniej? Nie po to wybierałem fizykę, żeby teraz się zastanawiać, "co autor miał na myśli?"!; P
    Na razie jedyne, co mi teraz przychodzi do głowy, to zmiana od następnego roku prowadzącego od AM. Jakieś inne pomysły?

>//Dudi jest straszny...nocami zamienia się w wielkiego
    >jednookiego zmutowanego biedrona i pożera po jednej, z
    >każdej pary niepranych skarpetek.

Prove that! :P
  • Clown Szyderca

imho chodzilo mu o to zeby dorzucic analizy? albo jakos ja skondensowac? wiecej powtorzyc? chuj go zreszta wi

//nie ma nic do udawadniania. wystarczy spojrzec ci w twarz, nawet w oczy nie trzeba.. wszystko od razzu wiadomo :P
  • Marrath Sattis

rzuciłem zlepek niezwiazanych slów teraz sie zastanawiajcie :P to sie poezja nazywa :D

Chodziło mi o to,z ebyw pierwszym semestrze odsunąć lekko fizykę a gonic z analiza, zeby młodzi studenci najpierw dowiedzieli się co to jest calka, zanim Dr.Kowalski rozda im serie zadaniowe, gdzie w codrugim zadaniu całkowanie jest niezbędne...Taka moja skromna inicjatwa. Nie wiem na ile to możliwe, ale popróbować troche mozna. Wszystko sprowadza sie do tego, zeby nie rzucać studentów na głęboką wodę,z eby po 2 tygodniach zastanawiali sie, co oni robia na tym wydziale, skoro jeszcze nic nie rozumieją. Ułatwić i upłynnić wprowadzenie w akademicki poziom nauczania.
  • DUDi

Przecież fizyka też jest potrzebna - niektórzy mają straszne tyły.
    A dr Kowalski, cóż... Jest po prostu "specyficzny" i ma własny sposób nauczania.
    Faktem jest jednak to, że program (i prowadzenie) analizy nieco odbiega od chociażby zeszłorocznego, co może skutkować właśnie takimi sytuacjami. Pozostaje zwrócić się albo do wykładowcy z analizy, albo do ćwiczeniowców z fizyki z prośbą o ujednolicenie materiału i tempa jego wprowadzania.
    Za to od "ułatwiania wprowadzania w akademicki poziom nauczania" jest np. algebra, z którą i tak, z tego, co słyszałem, sporo osób miało problemy...
  • Anonim

To dr Kowalski jeszcze uczy? Z tego co pamiętam każdy kolejny rocznik miał pewne "ale" do uprawianych zadań i metod nauczania oraz prowadzenia zajęć. Słowo "specyficzny" jest tu zbyt delikatne... (więcej na PMkę do Ciebie, Dudi)
  • 1
  • 2
| |

Alo! Leute! wiem, ze tam jestescie! nie chowajcie sie i tak wiem, ze tam jestescie... po co stawiac ...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)